Bărbatul care în septembrie 2019 ar fi comandat asasinarea jurnalistului Dragoș Boța din Timişoara a fost prins în Italia, a anunțat miercuri Poliția Română. Lucian Boncu era dat în urmărire internaţională, iar vineri Tribunalul Timiș a dispus arestarea în lipsă a acestuia.

Interlopul Lucian BoncuFoto: pressalert.ro
  • "În urma unei operaţiuni ENFAST declanşate de Serviciul Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, în colaborare cu echipele FAST SERBIA, FAST CROAŢIA şi FAST SLOVENIA, a fost depistat şi reţinut, în localitatea Latina din Italia, un bărbat, de 43 de ani, urmărit naţional şi internaţional, la solicitarea autorităţilor române. Acesta se sustrăgea punerii în executare a unui mandat de arestare preventivă emis împotriva sa, pentru comiterea infracţiunilor de încercare de a determina săvârşirea unei infracţiuni de omor, respectiv nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, a anunțat Poliţia Română.

Este vorba despre liderul interlop Lucian Boncu.

Vineri, procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Boncu pentru infracțiunile de încercare de a determina săvârşirea unei infracţiuni de omor şi de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor. Tribunalul Timiş a dispus arestarea în lipsă a bărbatului.

Potrivit procurorilor, în 10 septembrie 2019 liderul interlop Lucian Boncu ar fi încercat să determine mai multe persoane să-l împuște pe jurnalistul Dragoş Boţa de la portalul PressAlert, ca răzbunare pentru articolele compromiţătoare scrise de acesta la adresa sa.