Prefectul Capitalei, Alin Stoica, revine cu precizări după ce luni a anunțat că 50% dintre locuitorii Bucureștiului s-au vaccinat anti-COVID cu cel puțin o doză. El spune că, de fapt, s-au vaccinat cu cel puțin o doză 667.176, și nu 1,2 milioane de persoane, așa cum a susținut inițial.

vaccinare in RomaniaFoto: comitetul de coordonare a vaccinarii
  • "În cursul zilei de astăzi, am raportat un număr de 1,2 milioane de bucureșteni vaccinați, ceea ce ar fi însemnat un rezultat remarcabil: 50% dintre locuitorii Capitalei vaccinați. Din păcate, acest număr este eronat. Am interpretat greșit - de fapt, acesta reprezintă numărul de doze administrate în cele două faze.
  • Numărul de bucureșteni vaccinați cu cel puțin o doză este de 667.176, iar cel al bucureștenilor imunizați complet este de 585.611", a transmis luni seară prefectul Capitalei.

În București, sunt eligibile pentru vaccinare 1,5 milioane de persoane, din populația totală de 2,2 milioane, conform prefectului.

Luni, rata de infectare în Capitală a ajuns la 0,35 la mia de locuitori, conform datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică București.

Prefectul Capitalei spunea vineri că în București se vaccinează zilnic cel mult 14.000 de persoane, în condițiile în care capacitatea în centrele de vaccinare din Capitală este de 20.000.

"Numărul lor ajunsese undeva la 10.000 în urmă cu câteva zile, fapt care era destul de îngrijorător, dar campania de comunicare cred că a început să dea roade şi sperăm să ajungem în aşa fel încât să umplem capacitatea de vaccinare, să ajungem la 20.000", afirma prefectul Capitalei.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT Măsurile de relaxare care vor intra în vigoare în Capitală din 1 iunie. Ce au uitat autoritățile să scrie în hotărâre