Florian Tudor, zis "Rechinul", a fost arestat joi seară în Mexic. Pe numele lui existau un mandat de arestare în lipsă emis de autoritățile din România, precum și o cerere de extrădare. "Rechinul" este acuzat de coordonarea unei vaste rețele specializate în clonare de carduri și spălare de bani, care acționa pe teritoriile mai multor state și ar fi creat un prejudiciu de zeci de milioane de dolari.

catuse Foto: Hotnews

El este acuzat de constituire de grup infracțional organizat și tentativă de omor.

Anunțul capturării lui Florian Tudor a fost făcut de către Procuratura Generală din Mexic.

Conform autorităților din Mexic, alături de Florian Tudor au fost reținute alte două persoane - un agent al Ministerului Public Federal și avocatul interlopului din Craiova, care au încercat să împiedice reținerea acestuia.

Rise Project a scris că gruparea “Riviera Maya”, condusă de craioveanul Florian Tudor, zis Rechinul, și-a îngropat o parte din bani și la propriu și la figurat în Craiova. Alte milioane au fost investite în proprietăți din Statele Unite, Mexic și Brazilia.

Gruparea ar fi clonat cardurile turiștilor din Mexic printr-o schemă sofisticată de sabotare a unei rețele de bancomate. Apoi, mergeau în deplasare: călătoreau în toată lumea pentru a retrage bani de pe cardurile copiate, acoperindu-și astfel urmele. Gruparea lucra în special cu cash, așa că tranzacțiile se făceau personal. În puținele cazuri când nu se puteau căra banii peste ocean, transferurile se efectuau prin servicii electronice precum Western Union. Acestea erau însă plafonate la cel mult 3.000 de euro pentru a nu declanșa alerte de spălare de bani.

CITEȘTE ȘI: Mexic: Un politician recunoaşte că ştie doi indivizi din mafia românească din Cancun