Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, spune partidul nu a avut niciun rol în numirea Vioricăi Dăncilă la Banca Naţională și că guvernatorul Mugur Isărescu "a considerat că are nevoie de experienţa şi expertiza acesteia", dar nu în calitatea ei de membru PSD.

Viorica DancilaFoto: Hotnews
  • “Partidul nu a avut niciun rol în noul job. Am înţeles că guvernatorul, şi am văzut explicaţiile, guvernatorul a considerat că are nevoie de experienţa, expertiza Vioricăi Dăncilă nu ca PSD-ist. Nu s-a dus PSD-ul <>, nu există aşa ceva, e o chestiune în care PSD-ul nu are vreo….”, a afirmat Grindeanu, duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, conform News.ro.

Întrebat cum comentează că Viorica Dăncilă nu a fost bună pentru PSD, care nu i-a oferit un post de parlamentar, dar este bună pentru BNR, fostul premier a afirmat: “BNR hotărăşte dincolo de ce vrea PSD, PNL, USR. E treaba Băncii Naţionale, de aia e independentă. Abordarea noastră legată de loc şi de ce spuneţi dumneavoastră în toamna anului trecut a fost următoarea. Organizaţiile judeţene decid şi vin cu propunerile pe care noi marea majoritate a cazurilor le-am acceptat. Am avut menţiuni sau scoateri de pe listă şi incursiuni pe listele pe care le propuneau cei din judeţe doar atunci - şi au fost câteva cazuri - cînd cei care erau propuşi avea anumite semne de întrebare legate de integritate. Trebuia să meargă în Teleorman sau de unde era membru, cred că în Teleorman, să îşi depună candidatura, colegii noştri de acolo să voteze”.

Fostul premier și președinte al PSD Viorica Dăncilă va fi consultant la Departamentul Energie Verde, unul din cele 5 departamente din BNR care formează Comitetul de trecere la Euro. La Departamentul de Geopolitică va fi adus un alt social-democrat, Ioan Mircea Pașcu, fost europarlamentar, declara pentru HotNews.ro Adrian Vasilescu. Salariul Vioricăi Dăncilă va fi de aproape 191.000 de lei anual, adică circa 16.000 de lei lunar.

Cum au ajuns Viorica Dăncilă și Ioan Mircea Pașcu să fie angajați consultanți la Banca Națională? Adrian Vasilescu, consilier de strategie în BNR, susținea că decizia de angajare a celor doi a fost luată din nevoia de "oameni care deschid uși în Europa".

CITEȘTE ȘI: