Liderul PNL Arad, europarlamentarul Gheorghe Falcă, se întreabă, retoric, care sunt meritele ce au recomandat-o pe Viorica Dăncilă pentru un post la BNR - slaba guvernare pe care a condus-o sau bâlbele publice care i-au adus notorietatea?. "Un post asigurat prin tertipuri specifice social-democraţilor, fără transparenţă în deciziile luate, şi un salariu de lux: 16 mii lei lunar pentru premierul care a lăsat în urmă o Românie în impas, în pragul crizei financiare", comentează Falcă.

Gheorghe FalcaFoto: Hotnews

El spune că a aflat cu stupoare că fostul premier Viorica Dăncilă a fost răsplătită pentru "succesele" guvernării pe care a condus-o cu un post la Banca Naţională a României.

  • "Oare care sunt meritele ce au recomandat-o pe Dăncilă? Slaba guvernare pe care a condus-o sau bâlbele publice care i-au adus notorietatea? Viorica Dăncilă a fost recrutată direct, poziţia pe care o ocupă nefiind una ocupată prin concurs, aşa că sforile trase i-au fost suficiente pentru a intra în Banca Naţională.
  • Un post asigurat prin tertipuri specifice social-democraţilor, fără transparenţă în deciziile luate, şi un salariu de lux: 16 mii lei lunar pentru premierul care a lăsat în urmă o Românie în impas, în pragul crizei financiare", comentează fostul primar al Aradului.

El afirmă că politizarea Băncii Naţionale, o instituţie care ar trebui să asigure un climat de stabilitate şi siguranţă pe piaţa financiar-bancară din Românie, este un pas foarte periculos, cu atât mai mult cu cât România are nevoie de luciditate, predictibilitate şi siguranţă în această perioadă.

Fostul premier și președinte al PSD Viorica Dăncilă va fi consultant la Departamentul Energie Verde, unul din cele 5 departamente din BNR care formează Comitetul de trecere la Euro. La Departamentul de Geopolitică va fi adus un alt social-democrat, Ioan Mircea Pașcu, fost europarlamentar, declara pentru HotNews.ro Adrian Vasilescu.

CITEȘTE ȘI: