Curtea de Apel București va judeca marți o cerere de strămutare formulată de fostul lider al PSD Liviu Dragnea, care vrea să mute la altă instanță procesul în care se judecă eliberarea sa condiționată din penitenciar.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

Eliberarea condiţionată din închisoare cerută de Liviu Dragnea se judecă în prezent la Tribunalul Bucureşti, după ce magistrații Judecătoriei Sectorului 5 i-au respins în primă instanță solicitarea, iar fostul șef PSD a făcut contestație.

Potrivit informațiilor de pe portalul instanțelor, Curtea de Apel București judecă marți, de la ora 16:00, această cerere de strămutare a cauzei depusă de Liviu Dragnea. El va fi audiat de instanță prin videoconferinţă.

  • „În baza art.353 alin.10 C.p.p. preschimbă termenul de judecată la 18.05.2021, ora 16:00. În baza art.72 alin.6 Cpp se solicită informaţii de la Tribunalul Bucureşti. Se asigură prezenţa prin videoconferinţă a petentului. Se încunoştinţează apărătorul ales.”

Miercuri, Liviu Dragnea urma să apară în fața magistraților Tribunalului București pentru a încerca să îi convingă să îl elibereze condiționat din închisoare, după ce prima instanță i-a respins cererea. Mai exact, Tribunalul București urma să judece contestația la decizia din 27 aprilie a Judecătoriei Sectorului 5, care i-a respins ca neîntemeiată cererea de eliberare condiționată.

  • „Îndeplinesc condiţiile (pentru eliberarea condiţionată - n.r.). Am stat destul în penitenciar, nu reprezint un pericol pentru societate. Pot face bine”, le-a spus Dragnea magistraților Judecătoriei Sectorului 5.

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a susținut că la ieșirea din închisoare fostul lider al PSD va fi angajat la o firmă.

Dragnea este încarcerat la Rahova din 27 mai 2019, după ce a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Citește și: