Un număr de 129.600 doze de vaccin Vaxzevria vor ajunge, joi, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Vaccinare cu AstraZenecaFoto: Liselotte Sabroe / AFP / Profimedia

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Până în prezent, țara noastră a recepționat 2.201.200 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 657.318 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Potrivit informării de miercuri seară, în cele 24 de ore anterioare doar 356 de persoane au făcut prima doză de AstraZeneca, rapelul fiind administrat la 6.822 de persoane.

România a trimis în R. Moldova mai multe sute de mii de doze de vaccin AstraZeneca.

UE a cerut în fața unei instanțe belgiene ca AstraZeneca să livreze până la sfârșitul lunii iunie cele 90 de milioane de doze din vaccinul său anti-Covid care nu au fost livrate în primul trimestru, sub sancțiunea unor penalități financiare.

Comisarul European pentru piața internă a UE a anunțat duminică faptul că Bruxelles-ul nu a reînnoit comanda sa pentru vaccinurile contra Covid-19 ale AstraZeneca dincolo de luna iunie, când expiră contractul.