Leon Dănăilă a precizat, sâmbătă, într-o postare pe Facebook, că nu are nevoie de nicio proteză de șold și nu a fost programat pentru o astfel de intervenție, reacția cunoscutului chirurg venind după o știre pe această temă dată joi de Antena 3, jurnaliștii cerând vineri ministrului Sănătății o reacție pe această temă.

Prof dr. Leon DanailaFoto: Facebook / Leon Danaila Pagina Oficiala

Joi, Antena 3 a spus, citând surse din apropierea lui Dănăilă, că ”medicul se confruntă momentan cu nişte dureri foarte mari, dureri cauzate de o coxartroză pe care el a lăsat-o, a dus-o pe picioare cum s-ar spune, atâta timp cât a putut. Era programat la o operaţie la Spitalul Foişor. Era vorba de o protezare, de o operaţie prin care i se monta o proteză de şold”.

Vineri, aflată într-o vizită la Timişoara, Ioana Mihăilă, a fost întrebată ce îi transmite academicianului Leon Dănăilă, ministrul Sănătății răspunzând că ”fiecare pacient va fi tratat în funcţie de nivelul de urgenţă pe care afecţiunea o reprezintă, nu neaparat numele pacientului îl reprezintă”.

Sâmbătă, pe ”Leon Dănăilă Pagina Oficială” de pe Facebook se spune că ”în ultimele zile, au fost răspândite în spațiul public mai multe informații false despre starea mea de sănătate și anumite solicitări pe care le-aș fi făcut. Dat fiind că țin la corecta informare a publicului și nu îmi doresc ca numele meu să fie folosit într-o campanie de fake news, țin să fac următoarele precizări:

  • 1. Nu am solicitat niciunui corp medical și niciunei instituții o proteză de șold.
  • 2. Nu sunt înscris pe nicio listă în vederea obținerii unui astfel de dispozitiv medical.
  • 3. Le mulțumesc pentru gândurile bune celor care și-au anunțat disponibilitatea de a mă ajuta pentru procurarea unei proteze de șold, însă nu am o astfel de necesitate”