Viceprimarul USR-PLUS Horia Tomescu a anunțat că o nouă versiune a bugetului Capitalei va fi transmisă consilierilor generali dimineață, după o ”discuție productivă” liderii din București ai coaliției de guvernare cu primarul general Nicușor Dan. ”Este un pas înainte”, spune Tomescu, în contextul în care bugetul Primăriei Capitalei, propus de primarul general Nicușor Dan, nu a fost adoptat pe 28 aprilie deoarece consilierii USR-PLUS nu au votat pentru. La rândul său, primarul general Nicuşor Dan afirmă că a fost "un dialog echilibrat", în care s-au căutat căi de a rezolva lucrurile în interesul bucureştenilor, menţionând că Vlad Voiculescu a cerut, în numele USR PLUS, noi date tehnice cu privire la buget, urmând ca în cadrul organizaţiei să se facă o nouă analiză.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Nicușor Dan a spus pe Facebook că discuțiile se vor relua joi și că ”speră să se ajungă cât mai curând la un acord”.

  • Am avut în această seară un dialog online cu reprezentanții USR PLUS, PNL și PMP din București, pentru a avansa pe tema realizării bugetului Capitalei. Alături de mine, la întâlnire au participat Vlad Voiculescu, Horia Tomescu și Cosmin Smighelschi (USR PLUS), Violeta Alexandru, Stelian Bujduveanu, Răzvan Socolovici și Diana Mardarovici (PNL), Andrei Ionescu și Sebastian Moise (PMP).
  • A fost un dialog echilibrat, în care am căutat căi de a rezolva lucrurile în interesul bucureștenilor. În numele USR PLUS, Vlad Voiculescu a solicitat noi date tehnice cu privire la buget, urmând ca în următoarele 24 de ore, în cadrul organizației, să se facă o nouă analiză, astfel încât să ne apropiem cu toții de o soluție.
  • Discuțiile vor continua mâine seară și sper să ajungem cât mai curând la un acord, ținând cont atât de prioritățile comune, cât și de constrângerile momentului.

Ce zice Tomescu pe Facebook:

  • Am avut în această seară o discuție productivă cu primarul general pe subiectul bugetului Capitalei pe anul acesta.
  • O nouă versiune a bugetului va fi transmisă Consilierilor Generali în cursul dimineții, împreună cu fundamentarea veniturilor și cheltuielilor propuse de Nicușor Dan. Este un pas înainte și ne dorim să căutăm în continuare, pe baza unor informații clare, o soluție corectă pentru București.
  • Vom analiza noua propunere și vom continua discuțiile în cadrul unei noi întâlniri care va avea loc mâine seară, de la ora 19:30.
  • Rămânem deciși să dăm orașului un buget realist care să nu perpetueze practicile care au adus acest oraș în faliment și care să reflecte reformele în administrația bucureșteană.

Potrivit unor surse politice, citate de News.ro, la întâlnire cu primarul general Nicușor Dan urmau să participe Vlad Voiculescu, Cosmin Smighelschi, Horia Tomescu (USR PLUS), Violeta Alexandru, Stelian Bujduveanu, Diana Mardarovici (PNL), dar şi Sebastian Moise şi Andrei Ionescu (PMP).

”Am agreat pentru astăzi la ora 19.00 un nou dialog cu liderii Coaliţiei din Bucureşti, pentru finalizarea, cât mai urgent, a votului pe buget. Am încredere că interesele bucureştenilor şi raţiunea vor avea întâietate. Vom discuta strict de buget”, a scris, miercuri, pe Facebook, primarul general.

Proiectul bugetului Capitalei a fost respins, pe 28 aprilie, în şedinţa Consiliului General, înregistrându-se 17 voturi ”pentru”, 22 ”împotrivă” şi 14 abţineri.