"Sunt decizii corecte pe care le-au luat, deși ușor tardive", a comentat, miercuri, premierul Florin Cîțu, autosuspendarea primarului Iașului, Mihai Chirica, de la conducerea organizaţiei municipale PNL Iaşi, și autosuspendarea președintelui Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, de la conducerea organizaţiei județene PNL Iaşi.

Florin CituFoto: Captura

Reamintim că și primarul Iașului, liberalul Mihai Chirica, are calitatea de inculpat în dosarul DIICOT de înşelăciune cu un teren ce aparţine Primăriei Iaşi, în care sunt implicaţi avocaţi, notari şi funcţionari publici, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Este al doilea dosar penal în care este vizat primarul Iașului.

Tot miercuri, președintele Consiliului Județean Iași, liberalul Costel Alexe, a anunțat că s-a autosuspendat din funcția de șef al filialei ieșene a PNL, dar nu renunță la mandatul de la șefia CJ, după ce a fost pus sub control judiciar de către DNA. Procurorii îl acuză pe Costel Alexe, fost ministru al Mediului în Guvernul Orban și actual președinte al Consiliului Județean Iași, că ar fi primit mită de la un combinat siderurgic (Liberty din Galați) 22 de tone de produse din tablă, pentru alocarea cu titlu gratuit către combinat a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.