Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. Reamintim că premierul Florin Cîțu a decis demiterea lui Vlad Voiculescu, în urma scandalurilor din jurul Ministerului Sănătății, iar decizia a provocat reacții aprinse în USR-PLUS, care urmează să se întrunească în ședință pentru a decide următoarea mutare.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Anunțul a fost făcut de către Administrația Prezidențială: "Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul sănătății".

Vlad Voiculescu a fost demis de la Ministerul Sănătății. Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit în această dimineață cu vicepremierul Dan Barna, fiind extrem de nemulțumit de scandalurile în lanț din jurul Ministerului Sănătății. Voiculescu este al treilea ministru al Sănătății schimbat din funcție de la debutul pandemiei COVID-19 în România.

De asemenea, de la Ministerul Sănătății pleacă și secretarul de stat Andreea Moldovan. Interimatul la MS va fi preluat de Dan Barna.

Liderii USR-PLUS se întâlnesc într-o ședință de urgență după ce premierul l-a demis pe Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății, după o discuție cu Dan Barna.

Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este nejustificată și reprezintă un act de agresiune în coaliție din partea premierului Florin Cîțu, afirmă deputatul USR Ionuț Moșteanu.

Întrebat dacă USR ia în calcul ieșirea de la guvernare, el a spus că această variantă este susținută de unii dintre colegii săi și că astăzi se va tranșa în ședința birourilor reunite ale USR-PLUS.

Copreședintele USR-PLUS, Dacian Cioloș, l-a acuzat pe premierul Florin Cîțu că a procedat "absolut inacceptabil”: "Modul în care a procedat Florin Cîțu, înaintând președintelui Klaus Iohannis cererea de demitere a lui Vlad Voiculescu fără consultarea conducerii Alianței USR PLUS și a Coaliției, este absolut inacceptabil. Din păcate, în aceste zile sunt în recuperare medicală și nu pot interveni public”.

Favorit pentru preluarea portofoliului de la Sănătate este senatorul USR Adrian Wiener, însă, potrivit negocerii inițiale din Alianță, postul revine PLUS.