Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan spune, înaintea ședinței conducerii PNL, care precede întâlnirea Coaliției, că trebuie stabilit și făcut public lanțul de vinovății pentru situația de vineri noapte de la Spitalul Foișor, care a șocat o țară întreagă. El spune că sunt așteptate explicații de la managerul spitalului, Cristian Stoica, până la ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, secretarul de stat Andreea Moldovan, care vorbește prea mult în spațiul public, primarul Capitalei, Nicușor Dan, și secretarul de stat Raed Arafat. El a mai spus că cei care cer demisii trebuie să știe că aceasta este atribuția premierului, care are tot sprijinul PNL și al președintelui Klaus Iohannis.

Rares BogdanFoto: Captura video

El a spus că o țară întreagă a fost șocată de ceea ce s-a întâmplat vineri seară la Spitalul Foișor, unde la o temperatură de 5 grade pacienții au fost scoși pe targă, acoperiți cu o pătură."



  • "Ştiu că în Bucureşti sunt o mie de apeluri la ambulanță pe zi, ştiu că sunt supraîncărcate şi spitalele, şi activitatea ambulanţei şi a SMURD-ului, dar cineva trebuie să ne dea explicaţii. Cei care trebuiau să gestioneze situația.
  • Vom afla astăzi cine, de la managerul Stoica (n.r. - Cristian Stoica, managerul Spitalului Foișor), la ministrul Voiculescu, de la doamna Moldovan, care poate vorbeşte mai puţin și se ocupă mai mult de minister şi nu de spaţiul public, că nu e treaba dânsei să dea explicaţii, e treaba liderilor politici şi a purtătorilor de cuvânt, de la domnul Arafat, care are experienţă de 17 ani în administrarea medicinei de urgenţă şi a IGSU, cred că putea să prevadă situaţia care a apărut la Foişor, de la Nicuşor Dan, care trebuie să ştim ce a corespondat cu managerul Stoica începând din 2 aprilie, de la faptul că domnul Stoica, care este un excepţional medic, cu experienţa necesară, trebuie să înţeleagă că nu este managerul unui spital privat, ci este managerul unui spital public. Şi de asemenea, vom vedea exact ce s-a întâmplat", a declarat Rareș Bogdan.

El a spus că nu se va discuta despre demiteri, ci despre un lanţ al vinovăţiilor care trebuie pus la dispoziţia opiniei publice.

Prim-vicepreședintele PNL a mai susținut că cei care cer demisii trebuie să știe că aceasta este atribuția premierului, care are tot sprijinul PNL și al președintelui Klaus Iohannis: "Cel care cere înlocuirea echipei, dacă este cazul, este premierul României, care are tot sprijinul nostru și al președintelui".

Rareș Bogdan a mai susținut că "situația în coaliție este mult mai liniștită decât pare din afară".