Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan îl critică pe ministrul Vlad Voiculescu și pentru că a susținut declarații de presă simultan cu premierul Florin Cîțu, spunând că nu a mai văzut așa ceva în istoria recentă a României.

Vlad VoiculescuFoto: AGERPRES

El a spus că vrea să creadă că a fost doar o problemă de comunicare între echipele celor doi, şi nu o sfidare.

  • ”Un prim-ministru, atunci când dă declaraţii, nu poate fi în niciun fel oprit sau dublat de declaraţiile altcuiva. Preşedintele României, primul-ministru, guvernatorul Băncii Naţionale, patriarhul sunt nişte persoane care nu trebuie să fie dublate de mitropoliţi, de consilieri guvernamentali, de ştiu eu ce alte persoane atunci când fac o declaraţie.
  • Sper ca situaţia de ieri să fi fost doar o chestiune legată de lipsa de comunicare între departamentele celor două instituţii, dar nu mi-a plăcut ce am văzut ieri după-amiază şi nu am mai văzut asta în istoria recentă a României, ca în momentul în care primul ministru al Guvernului face declaraţii publice foarte importante pentru ţară să fie dublat de declaraţiile unui ministru.
  • Nu o consider o sfidare, o consider o problemă legată de comunicarea deficitară între cele două departamente de comunicare. Sau vreau să cred că nu este”, a afirmat prim-vicepreşedintele PNL.

La două zile de la scandalul evacuării Spitalului Foișor, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a ieșit public duminică pentru a spune că unitatea medicală nu este în subordinea ministerului, iar acesta nu poate interveni. El a acuzat, voalat, interese politice în acest caz. Voiculescu a susținut declarația de presă în același timp cu premierul Florin Cîțu care a sugerat că așteaptă demisii în urma scandalului de vineri noapte, fără a da nume însă.