Mai multe persoane s-au adunat la Spitalul Foișor și protestează față de mutarea persoanelor sau externarea acestora din spitalul de ortopedie în toiul nopții, unitatea medicală fiind transformată în spital suport Covid. Lumea are vuvuzele și strigă ”Jos, Arafat”, ”Criminalii” și ”Arafat, nu uita, asta nu e țara ta”, ”Jos guvernul satanist”. Protestatarii sunt adepți ai teoriei conspirației.

protestatariFoto: Captura video

Aproximativ 50 de persoane s-au strâns la Spitalul Foișor care îngreunează procedura de transfer a pacienților și care nu respectă măsurile de protecție sanitară, a spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache.

Acesta a spus că au avut loc situații inevitabile, vorbind de incidente minore, întrebat la TVR 1 dacă au fost incidente la fața locului. Totodată, Enache a menționat că nimeni nu a fost reținut deocamdată.

Protestatarii face apel la oameni să iasă să protesteze.

Spitalul Foișor, unul specializat pe ortopedie, va deveni spital de Covid-19. Nimic special până aici, doar că evacuarea pacienților a devenit un adevărat circ, cu pacienți scoși noaptea pe targă, în cărucioare, iar unii evacuați chiar în portbagajul mașinii.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a explicat, într-un mesaj postat vineri seară pe Facebook, decizia de a transforma Spitalul de Ortopedie şi Traumatologie Foişor în spital COVID, argumentând că există în unităţile de primiri urgenţe pacienţi cu infecţia SARS-CoV-2 în stare gravă, care aşteaptă un loc, în condiţiile în care în care unităţile COVID din Capitală sunt pline.

”Nu erau locuri în Bucureşti, oriunde a sunat Centrul de Comandă a fost răspunsul clar, nu sunt locuri, nici la Terapie Intensivă, nici în alte secţii, nici în zonele limitrofe Bucureştiului", a afirmat medicul.

În spital erau pete 90 de pacienți, dintre care 65 fuseseră operați și au fost externați azi, 25 de pacienți care necesitau operație au fost reprogramați, iar 13 pacienți, care necesitau operații de urgență, au fost transferați la spitale din București, în special la Spitalul de Urgență Floreasca.