Fostul preşedinte al Consiliului judeţean Brăila şi al PSD Brăila Gheorghe Bunea Stancu a fost achitat într-un dosar în care a fost judecat pentru mai multe infracţiuni de corupţie, verdictul venind după 7 ani de procese. Decizia nu este definitivă.

Gheorghe Bunea StancuFoto: Agerpres

Tribunalul Vrancea a pronunţat sentinţa în acest dosar în care, pe lângă Bunea Stancu, au fost inculpaţi mai mulţi funcţionari din Consiliu Judeţean, precum şi administratorii a două firme. Atât fostul preşedinte al CJ Brăila, cât şi fostul vicepreşedinte al instituţiei, Florin Mija , au fost achitaţi, la fel şi ceilalţi inculpaţi, scrie News.ro.

Decizia în acest caz nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Gheorghe Bunea Stancu şi ceilalţi inculpaţi au fost trimişi în judecată în 2014, fiind acuzați de DNA că ar fi dat preferențial contracte anumitor firme.

Potrivit DNA, pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, timp de un an, Bunea Stancu ar fi aprobat şi avizat documentaţia în procedurile de achiziţii publice organizate de instituţia pe care o conducea, finalizate cu încheierea a şase contracte, deşi ar fi ştiut că firmele care au oferit preţurile cele mai mici, criteriul principal de atribuire, au fost descalificate prin interpretarea discriminatorie a condiţiilor tehnice sau financiare. Scopul, spuneau procurorii anticorupţie atunci, era de a atribui lucrările respective firmelor agreate.

El a fost trimis atunci în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată (6 fapte), abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată (4 acte materiale) şi conflict de interese.

În februarie 2021, Gheorghe Bunea Stancu a fost achitat pentru trafic de influenţă și în dosarul în care patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani închisoare cu executare pentru cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.