Sute de persoane au protestat din nou sâmbătă, în Capitală, împotriva restricţiilor impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii Covid-19. Manifestanții s-au adunat inițial în Piaţa Universităţii, de unde au plecat în marș și au protestat apoi în Piața Victoriei, la Guvern, și apoi la Parlament.

Bucuresti, protest impotriva restrictiilor anti-CovidFoto: Agerpres
  • „Jos masca”, „Libertate”, „Nu vrem aer cu porţia”, „Jos cu teroriştii care ne conduc” - au fost mesajele participanților la protest.

Manifestanţii au început să se strângă lângă fântâna de la Piaţa Universităţii începând cu ora 16.00, scrie Agerpres. Apelul pentru participarea la această acţiune a fost lansat prin reţelele de socializare, organizatorii anunţând că „va fi cel mai mare protest al ultimilor ani”.

Manifestanţii au venit cu steaguri tricolore, vuvuzele, tigăi şi alte articole de veselă. Cei mai mulţi dintre ei nu au purtat masca de protecţie şi nu au păstrat distanţarea. Ei au scandat „Jos masca”, „Libertate” şi au întins bannere cu mesaje cum ar fi „Jos cu teroriştii care ne conduc”, „Nu vrem aer cu porţia”, „Nepăsarea voastră aprinde România noastră”.

După ora 18.40 protestatarii au pornit în marş spre Piaţa Victoriei, unde li s-a alăturat şi o coloană de membri şi simpatizanţi ai formaţiunii Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), printre care se află şi liderul acesteia, deputatul George Simion.

Jandarmii le-au împărţit manifestanţilor pliante informative cu privire la necesitatea respectării regulilor de protecţie anti-Covid-19.

Acţiuni de protest cu număr de participanţi mai redus au fost organizate sâmbătă seara şi în unele oraşe din ţară cum ar fi Constanţa, Cluj-Napoca şi Deva.

UPDATE:

21.40 Protestul se desfășoară acum în fața Palatului Parlamentului. „Toate partidele, aceeași mizerie” - strigă manifestanții.

21.20 Coloana de manifestanți - în jur de 300-400 de persoane la această oră - se îndreaptă spre Parlament.

Pe Calea Victoriei manifestanții s-au oprit pentru a mulțumi unui post de televiziune pentru susținere.

20.30- Protestatarii au plecat în marș pe Calea Victoriei și se îndreaptă spre Parlament.

20.00 - În Piața Victoriei manifestează în jur de 800 de oameni.

Reprezentanții Jandarmeriei și Poliției au declarat presei că până la acest moment nu au fost date amenzi. „Momentan recurgem la dialog” - au transmis aceștia.

19.35 - Manifestanții au ajuns în Piața Victoriei și scandează „Jos Guvernul”, „Libertate”

18.48 - Protestatarii - în jur de 400 - au plecat în marș spre Piața Victoriei, către Guvern.

Câteva sute de protestatari s-au adunat din nou sâmbătă după-amiază, în Piaţa Universităţii din Capitală, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de restricţiile impuse pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

Mobilizarea pentru acest protest s-a făcut pe reţelele sociale, iar cei care au lansat apelul la participare propun organizarea celui „mai mare protest al ultimilor ani”, relatează News.ro. „Va fi protestul ce ne va scăpa de sub dictatură”, declară ei.

Protestatarii folosesc fântâna de la Piaţa Universităţii drept scenă, în condiţiile în care unii dintre ei au adus boxe şi instalaţii de sonorizare. Unii manifestanţi flutură tricolorul, alţii au vuvuzele, în timp ce alţi protestatari, care au locuri de muncă sau afaceri în domeniul HoReCa, au dus tigăi şi oale.

Mulţi dintre participanţi nu poartă masca de protecție şi nici nu păstrează distanţa faţă de persoanele din jur.

Jandarmii mobilizaţi pentru a asigura ordinea publică la această manifestaţie au împărţit celor prezenţi în piaţă pliante cu mesaje privind respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19.

Manifestanţii scandează „Libertate!”, „Jos trădătorii”. La ora transmiterii acestei ştiri ei se pregătesc să plece în marş către Piaţa Victoriei.

Şi la Constanţa câteva zeci de persoane s-au adunat pe platoul din faţa sediului Prefecturii.