Ministrul Muncii, Raluca Turcan, președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, și alte patru persoane au fost amendate, după ce au apărut într-o fotografie în care nu poartă mască de protecție.

Raluca Turcan la actiunea de impadurire Foto: Hotnews

Purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu, Luciana Lazăr, a transmis, joi, că în urma apariției în mediul online imaginilor în care sunt înfățișate mai multe persoane care nu poartă masca de protecție în timp ce se află în bena unui autovehicul, polițiștii sibieni s-au sesizat din oficiu, iar în urma verificărilor au fost identificate șase persoane, femei, care au fost sancționate conform Legii nr. 55/2020.

„Astfel, polițiștii au reținut că la data de 27 martie 2021, aflându-se în bena unui autoturism, respectivele persoane nu au purtat masca de protecție individuală, nerespectând astfel măsurile de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor în contextul stării de alertă instituită la nivel național pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2”, spune Lazăr, potrivit Mediafax.

Au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.000 lei.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a fost fotografiată fără mască, în timp ce se afla într-o mașină, alături de alte persoane, la o acțiune de împădurire. ”Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare”, a susținut Turcan.

Ulterior, ea a scris pe Facebook că a cerut să fie amendată pentru nepurtarea măștii.