Poliția și Parchetul au deschis dosar penal în cazul amenințărilor cu moartea primite de actrița Maia Morgenstern printr-un mesaj trimis pe e-mail, după ce aceasta a depus plângere penală la poliție. Textul scrisorii de amenințare trimise pe adresele de e-mail ale Teatrului Evreiesc de Stat a fost publicat de actriță pe Facebook. Mesajul este semnat "din partea partidului AUR", formațiune care neagă orice implicare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Actrița s-a prezentat sâmbătă seară la Poliție, unde a depus o plângere, iar Direcția de Investigații Criminale a deschis un dosar penal in rem, sub supravegherea Parchetului Sectorului 1.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Sectorului 1, Călin Radu Bogdan a declarat duminică pentru Hotnews.ro că dosarul penal vizează infracțiunea de amenințare, cu circumstanțe agravantă că infracțiunea ar fi fost săvârșită "pentru motive legate de rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartenență politică (...)". Se fac cercetări pentru identificarea persoanei/persoanelor implicate. Sunt verificate mai multe piste, a spus reprezentantul Parchetului.

Oamenii legii au investigat și dacă adresa de e-mail folosită de autorul amenințării este asociată cu conturi de pe rețelele de socializare sau alte site-uri web, dar nu a fost descoperită nicio astfel de legătură, relata Digi24.

Amenințări cu moartea și jigniri greu de reprodus au fost primite de actrița Maia Morgenstern.

"Iată ce primesc de sărbătoare de Pesach. Cu ocazia Zilei Teatrului", este mesajul scurt postat pe Facebook de actrița Maia Morgenstern. Ea a publicat textul unei scrisori care conține amenințări cu moartea și jigniri greu de reprodus, trimisă pe adresele de e-mail ale Teatrului Evreiesc de Stat, de pe adresa "Andrei Illarie”.

Scrisoarea este semnată "din partea partidului AUR". Autorii mesajului amenință să incendieze Teatrul Evreiesc de Stat, cu toţi actorii de acolo.

Liderul formațiunii, George Simion, spune că este "o intoxicare incalificabilă ce trebuie pedepsită".

Săptămâna trecută, actrița Maia Morgenstein a relatat că la o ședință a directorilor de teatre unul dintre aceștia i s-a adresat cu un apelativ antisemit. Morgenstern scria, pe Facebook, că cel care a folosit cuvântul i-a replicat relaxat, să nu se supere, pentru că l-a rostit ”în glumă”. ”Nu. Nu accept! E grav. E urât. Sunt rănită”, spunea directoarea Teatrului Evreiesc de Stat.