Jandarmii bucureşteni au aplicat 6.000 de lei amendă şi au întocmit actele necesare continuării cercetărilor pentru infracţiunea de „efectuare fără drept a operaţiunilor cu articole pirotehnice” poliţiştilor care au protestat, joi, în Piaţa Victoriei din Capitală şi în zona Ministerului Afacerilor Interne.

Protest politistiFoto: captura facebook

„Pentru adunarea publică din Piaţa Victoriei, ca urmare a încălcării cadrului legal în vigoare, prin nerespectarea numărului maxim de 100 de participanţi şi prin organizarea marşului de la Piaţa Victoriei către Ministerul Afacerilor Interne şi retur, organizatorilor le-au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6.000 de lei”, a informat Biroul de presă al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, citat de Agerpres.

Sindicaliștii din Poliție au protestat iar cu fumigene, de această dată în fața sediului Ministerului de Interne, la manifestația organizată de Ziua Poliției Române participând joi câteva zeci de persoane.

În fața MAI protestatarii au aprins fumigene tricolore, au bătut în tobe și au strigat ”Unitate”.

„Dacă nu vreți să fim din nou "fraierii sistemului", dacă nu vreți tăieri ale veniturilor salariale, dacă vreți aplicarea Legii salarizării 153/2017, dacă vreți ca pensiile militare să fie indexate, dacă v-ați săturat de discriminările salariale, dacă v-ați săturat de incompetența șefilor, haideți la protest!”, a transmis Sindicatul Europol.

În urmă cu o lună, polițiștii au protestat în fața Palatului Cotroceni, nemulțumiți de politica salarială a guvernului. La un moment dat aceștia au aprins fumigene și au reclamat că jandarmii au primit ordin să-i împiedice să-și strige nemulțumirile. Jandarmii au dat atunci patru amenzi în valoare de 10.000 de lei.