Alte patru localităţi din judeţul Ilfov - Domneşti, Jilava, Pantelimon şi Voluntari - ar urma să intre în carantină zonală pentru o perioadă de 14 zile. Numărul total al localităților din jurul Bucureștiului în care se aplică această măsură va ajunge, astfel, la 14.

CarantinaFoto: IGPR

Prefectul judeţului Ilfov, Daniel Zamfir, a precizat, sâmbătă, la Digi 24, că se aşteaptă emiterea, de către şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a ordinului de carantină zonală, transmite Agerpres.

"Aseară, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a analizelor de risc transmise de către cei de la DSP şi cu avizul INSP, s-au transmis propunerile de carantină zonală pentru cele patru localităţi - Domneşti, Jilava, Pantelimon şi Voluntari", a afirmat Daniel Zamfir.

Conform datelor furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov vineri, incidenţa cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori a trecut de 6 în aceste localităţi: Domneşti - 6,98, Jilava - 6,66, Pantelimon - 6,82, Voluntari - 7,43.

Orașul Popești-Leordeni și comuna Tunari au intrat în carantină pentru o perioadă de 14 zile, începând de vineri seară, ora 22.00.

Alte trei localități din județul Ilfov - Berceni, Brănești și Otopeni au ajuns în această situație începând de joi seară, de la ora 22:00, după ce rata de infectare a trecut de 6 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Anterior, această măsură fusese luată pentru alte cinci: Bragadiru, Clinceni, Chiajna, Dobroești și Cornetu.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat vineri că Bucureştiul nu va intra în carantină, dar se vor înmulţi controalele în weekend în mall-uri şi pieţe.

În perioada carantinei este interzisă intrarea sau ieșirea din localitate. Acest lucru este permis doar în baza unei declarații pe propria răspundere, din motive întemeiate, sau a declarației de la angajator. Cele două documente pot fi descărcate aici.