Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, spune că aşteaptă comunicarea oficială a deciziei Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) de a-i retrage titlul ştiinţific de doctor pentru a face contestaţie. "Eu în continuare consider şi pe baza documentelor pe care le-am depus în 2016 în emiterea acestui titlu de doctor că nu am plagiat", afirmă Mitulețu-Buică.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu am prea multe de comentat. Aş spune că acelaşi CNATDCU în 2016 a propus emiterea titlului ştiinţific de doctor către Ministerul Educaţiei, iar de această dată CNATDCU s-a contrazis, printr-o decizie, că în 2016 a greşit.

Eu în continuare consider, şi pe baza documentelor pe care le-am depus în 2016 în emiterea acestui titlu de doctor, că nu am plagiat. Raportul de similitudine este clar şi fără echivoc, demonstrează că pot primi titlul ştiinţific de doctor pe baza evaluării tezei de doctorat şi a documentelor pe care le-am avut pe timpul doctoratului", a declarat Mituleţu-Buică, pentru Agerpres.

El spune că a aflat din presă despre decizia CNATDCU şi că va contesta toate documentele care nu respectă procedura legală.

"Aştept să-mi fie comunicat documentul prin care s-a decis, pentru că nu am avut la cunoştinţă până în această dimineaţă, când am aflat din presă, care a fost soluţia luată de CNATDCU, voi aştepta documentul şi, cu siguranţă, voi contesta toate documentele care nu respectă procedura legală", a spus şeful AEP.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a anunţat că i-a retras titlul de doctor preşedintelui AEP, Constantin Mituleţu-Buică.