Chestorul principal de poliție (r) Cătălin Alexandru Ioniță, fost șef al Poliției Române și fost șef al Direcției Generale Anticorupție (DGA), rămâne fără titlul de doctor în științe după ce Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, în mod oficial, retragerea distincției academice pentru plagiat, scrie PressOne.

Catalin IonitaFoto: Directia Generala Anticoruptie

Aceeași decizie de retragere a titlului de doctor a fost emisă de CNATDCU și pentru Constantin-Florin Mitulețu-Buică, președintele în exercițiu al Autorității Electorale Permanente (AEP), care a constatat că și teza acestuia de doctorat este plagiată.

Ambele hotărâri au fost luate de Consiliul general al CNATDCU în data de 23 februarie și au fost făcute publice luni, potrivit Emiliei Șercan, jurnalista care a devoalat un număr important de plagiate la nivel înalt.

În cazul lui Cătălin Ioniță, decizia vine la doi ani și o lună după ce PressOne a dezvăluit că teza de doctorat a acestuia este plagiată, iar în cazul lui Constantin-Florin Mitulețu-Buică lucrurile după doar patru luni.

Ioniță și-a susținut teza de doctorat în 2012 la Academia de Poliție, iar Mitulețu-Buică, în 2017, la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, se precizează în articolul ce poate fi citit integral aici.