Ministerul Sănătății a anunțat luni că plata personalului medical din centrele de vaccinare va începe săptămâna viitoare Vicepremierul Dan Barna a declarat și el că a fost vorba de un blocaj, iar ”plata se va face zilele următoare”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cadrele medicale care fac parte din centrele de vaccinare nu au fost plătite la timp, iar această problemă este la nivelul întregii țării, a declarat luni coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Plata trebuie făcută de către Ministerul Sănătății, iar Gheorghiță susține că i-a semnalat de mai multe ori ministrului Sănătății această problemă.

Ministerul Sănătății va realiza plata personalului medical care activează în centrele de vaccinare și a cheltuielilor de organizare începând de săptămâna viitoare, au precizat oficialii instituției, la solicitarea HotNews.ro.

Sumele alocate plăților pentru activitățile privind vaccinarea sunt prevăzute în bugetul pentru anul 2021, promulgat în data de 8 martie.

Pentru luna ianuarie 2021 și o parte din luna februarie 2021, Ministerul Sănătății va realiza plăți în valoare de 4.184.000 de lei reprezentând plata personalului medical și cheltuieli de organizare a centrelor de vaccinare.

“Cred că în următoarea săptămână vor fi recuperate toate restanțele”, a spus Barna la Digi24.

”Suma este prevăzută în buget. Sunt deja 4 milioane de lei prevăzuți pentru plata pentru luna ianuarie și parțial luna februarie. Există resurse în următoarele luni. A fost acest blocaj generat și de neadoptarea bugetului. În momentul de față avem buget. El a fost promulgat pe 8 martie. Plata se va face în zilele următoare. Ministerul Sănătății are deja această plată ca prioritate”, a afirmat copreședintele USR-PLUS.

Citește și:

Beatrice Mahler: Riscăm să închidem ori centrul de vaccinare de la Marius Nasta, ori secții din spital / Situația absurdă care riscă să ducă la închiderea centrelor de vaccinare din cadrul spitalelor