Premierul Florin Cîţu a publicat, joi, pe Facebook, o listă cu statele europene care au impus restricţii de circulaţie pe timpul nopţii, unele dintre acestea limitând circulaţia de la orele 20.00 sau 21.00. "Măsurile implementate de România în contextul pandemiei de coronavirus sunt printre cele mai relaxate din Europa”, spune premierul.
Conform listei prezentate de Cîțu, în Austria și Slovacia, circulația este limitată de la ora 20.00, iar în state precum Cehia, Cipru, Muntenegru, Turcia și Slovenia carantina de noapte se aplică de la ora 21.00.

- "Măsurile implementate de România în contextul pandemiei de coronavirus sunt printre cele mai relaxate din Europa. Și vă mulțumesc vouă pentru asta, pentru că ați fost responsabili. Hai să continuăm așa! Doar împreună putem învinge pandemia", a scris Cîțu.
De asemenea, va fi limitat gradul de ocupare a spațiilor de cazare din hoteluri sau pensiuni la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, în mai multe stațiuni în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă.
Măsurile vor intra în vigoare din 14 martie, dată de la care va fi prelungită starea de alertă în România.
Nu aici problema!
Distanțarea socială e una .
La telegondola, in tren, in microbuz, in spitale si scoli nu este nimic.
Totul e la întâmplat a si in orice supermarket.
Doar din întâmplare sa găsesti dezinfectant.
In autobuze sau tramvai nu mai am vazut de mult.
Masura Guvernului are efecte zero!
Efectul razelor de luna asupra galosilor de gumă!
Intre timp in SUA statele cele mai laxe in privinta masurilor o duc fenomenal in comparatie cu cele mai restrictive.
Imi vine in minte bancul cu evreul si casa
Un popor, indiferent cum e el, nu are nevoie de dictatori care sa ii inchida in case cu forta, indiferent care e justificarea.
Eu as lasa fiecare cetatean sa decida daca vrea sau nu sa fie "liber", cu o conditie: daca te imbolnavesti din cauza ca n-ai respectat nicio regula, sa nu poti fi tratat in sistemul de Stat, ci doar in cel privat, sa platesti tot tratamentul (eventual si imbalsamarea) din buzunar.
Am destule exemple de oameni care se duc la ski, se infecteaza si pe urma intra in concediu medical (de unde s-or plati banii aia ?) sau se interneaza ca sunt bolnavi grav.
De parca nu poti trai fara sa te distrezi, macar pana cand te vaccinezi...
Daca tii neaparat sa refuzi un serviciu pentru care trebuie sa platim obligatoriu, atunci poate elimini si taxele obligatorii.
N-am nimic impotriva sa-mi dati banii inapoi platiti la asigurarea obligatorie de sanatate de stat si cu banii aia sa ma asigur in sistem privat. Banii vor fi folositi mai eficient si pentru beneficiul asiguratilor si al clinicilor nu pentru coruptii numiti politic la spitale.
N-are legatura cu distractia are legatura cu ideea pe care vad ca refuzi sa o intelegi : nu e treaba statului sa spuna oamenilor ce sa faca sau sa-i oblige. Ei trebuie sa informeze si atat. Asta e mentalitate stalinista/comunista.
Statul are un singur rol, sa ne garanteze niste libertati (stat de drept, politie justie, armata) si in rest sa get out of the way si sa lase oamenii sa-si organizeze viata singuri.
Ciao.
Asta nu e "regula" ?
E pandemie, se imbolnavesc oameni si mai si mor cateva procente, iar daca ti se spune sa te pazesti, tu te faci ca ploua si te duci la inghesuiala maxima. Dupa imbolnavire, vii sa te vindece cine-o sti, ca ai platit...
E corect ?
Nu e mai bine sa te pazesti decat sa te vindeci ?
Omul e o fiinta cam ciudata: Mai intai isi da sanatatea pentru bani, apoi isi da banii pentru sanatate, desi de fiecare data iese in pierdere.