Primarul Dominic Fritz a declarat, sâmbătă, că a votat „cu inima foarte grea” pentru intrarea în carantină a Timișoarei, însă acesta a considerat că este singura soluție pentru a opri răspândirea rapidă a coronavirusului.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Astăzi e o zi tristă pentru Timișoara, dar și o frână de urgență pentru a stopa răspândirea acestui virus. Din păcate, am văzut că măsurile luate la nivel național nu sunt de ajuns pentru a face față acestui virus în Timișoara Am votat cu inima foarte grea pentru această carantinare”, a spus Dominic Fritz.

El a precizat că motivele pentru care a fost de acord cu decizia de carantinare au fost situația din spitale, unde nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă, și faptul că altfel situația nu se va normaliza înainte de Paste.

​​Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca Timișoara să intre în carantină pentru două săptămâni, începând de luni. Aceeași măsură se aplică localităților Giroc, Moșnița, Ghiroda și Dumbrăvița. Deplasarea se va face cu declarație pe proprie răspundere. În timpul weekendurilor măsurile sunt mai stricte, în sensul în care vor fi deschise doar magazinele alimentare, farmaciile, curățătorile și magazinele care comercializează hrană pentru animalele de companie. În timpul săptămânii, toate magazinele sunt deschise până la ora 20.00.