UPDATE Timișoara intră în carantină pentru două săptămâni. Lista completă a restricțiilor

de D.D.     HotNews.ro
Sâmbătă, 6 martie 2021, 16:16 Actualitate | Esenţial


Piata Operei, Timisoara
Foto: AGERPRES
​​Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca Timișoara să intre în carantină pentru două săptămâni, începând de luni. Aceeași măsură se aplică localităților Giroc, Moșnița, Ghiroda și Dumbrăvița. Deplasarea se va face cu declarație pe proprie răspundere. În timpul weekendurilor măsurile sunt mai stricte, în sensul în care vor fi deschise doar magazinele alimentare, farmaciile,
curățătorile și magazinele care comercializează hrană pentru animalele de companie. În timpul săptămânii, toate magazinele sunt deschise până la ora 20.00.

Decizia a fost luată cu 30 de voturi pentru, patru abțineri și patru împotrivă și trebuie validată de autoritățile centrale pentru a intra în vigoare.

Potrivit deciziei, măsura carantinei se va aplica de luni, 8 martie, ora 00.00.

În Timișoara rata de infectare este 7,49 cazuri la o mie de locuitori.

Lista restricțiilor anunțate de prefectura Timiș:

 • Începând cu data de 8 martie 2021 ora 00:00, în perimetrul vizat, este strict interzisă intrarea/ieşirea în/din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene, comunale şi forestiere.
 • Circulaţia şi staţionarea persoanelor în spaţiile publice, din interiorul zonei carantinate, sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.
 • Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura, precum și intervalul orar necesar desfășurării activității;
 • Totodată, în interiorul localităţilor, se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.
 • În perioada următoare, se va limita programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare până la ora 20,00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop.
 • Se va limita numărul de persoane în incinta magazinelor/ supermagazinelor/ hipermagazinelor la maximum 30% din capacitate, cu respectarea normelor de distanţare fizică.
 • În cazul centrelor comerciale și a parcurilor se limitează accesul persoanelor astfel încât să se asigure 8 mp/persoană, cu respectarea normelor de distanţare.
Totodată se interzic următoarele activităţi:
 • 1. organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise şi deschise;
 • 2. organizarea de evenimente şi/sau activităţi private pentru copii în spaţii închise, cum ar fi evenimente aniversare, locuri de joacă;
 • 3. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv al teraselor, în interiorul şi exteriorul clădirilor;
 • 4. activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc;
 • 5. organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice organizate în baza Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, republicată;
 • 6. organizarea şi desfăşurarea activităţilor de tipul spectacolelor şi/sau concertelor;
 • 7. activităţi culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment în spaţii închise sau deschise;
 • 8. toate activităţile şi competiţiile sportive, individuale sau colective, care se desfăşoară în spații închise sau deschise, inclusiv săli de fitness, cu excepţia evenimentelor profesioniste organizate de federaţiile de profil;
 • 9. organizarea pieţelor pentru produse nealimentare, a târgurilor, oboarelor, iarmaroacelor şi pieţelor de vechituri.
 • Prin excepție de la prevederile menționate anterior, este permisă activitatea de comercializare a florilor/aranjamentelor florale în data de 08 martie 2021
Începând cu data de 13.03.2021, ora 05:00, în zilele de sâmbătă și duminică, centrele comerciale își vor suspenda temporar activitatea pe perioada aplicării măsurii carantinei zonale, cu excepția operatorilor economici care comercializează produse alimentare, farmaciilor, curățătoriilor, magazinelor care comercializează hrană pentru animalele de companie. Vor putea comercializa, în zilele de sâmbătă și duminică, produse alimentare, băuturi alcoolice și nealcoolice, în sistem de livrare la domiciliu, operatorii economici din centrele comerciale (zona de fast food).

Își suspendă temporar activitatea, în zilele de sâmbătă și duminică pe perioada aplicării măsurii carantinei, inclusiv operatorii economici din centrele comerciale care au acces din exterior (parcare) în magazinele comerciale.

Începând cu data instituirii măsurii carantinei zonale, agenții/operatorii economici în domeniul comercializării produselor nealimentare își vor suspenda temporar activitatea pe perioada aplicării măsurii în zilele de sâmbătă și duminică, cu excepția operatorilor economici care comercializează produse alimentare, farmaciilor, curățătoriilor, magazinelor care comercializează hrană pentru animalele de companie.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

53347 vizualizari

 • -14 (36 voturi)    
  Lol (Sâmbătă, 6 martie 2021, 16:40)

  HP [utilizator]

  Să nu cumva să se stingă bunicuțul !!!
  • 0 (10 voturi)    
   nu esti bunicutul meu (Sâmbătă, 6 martie 2021, 21:19)

   natbl73 [utilizator] i-a raspuns lui HP

   tie, iti dau voie sa.
   • +1 (1 vot)    
    carantina (Duminică, 7 martie 2021, 11:30)

    Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui natbl73

    Hai ca nu-i chiar asa rau! Cel putin nu se compara cu martie-mai anul trecut!
 • +12 (34 voturi)    
  Azi în Timișoara, (Sâmbătă, 6 martie 2021, 16:41)

  Mazeta [utilizator]

  mâine în toată țara!
  • +8 (18 voturi)    
   poate... (Sâmbătă, 6 martie 2021, 18:16)

   dani777 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   dar eu sper si la sensul initial al lozincii. :) cat de curand niste 'adunari publice' peste tot... fara nevoie sa fie aprobate de legea nu-stiu-care, scrie aici in articol. niste adunari sanatoase si hotarate. <3
  • 0 (4 voturi)    
   mazeto, dragoste, + (Sâmbătă, 6 martie 2021, 21:22)

   natbl73 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   pentru ca din pacate ai dreptate
   cresterea de cazuri se manifesta national
 • +1 (39 voturi)    
  O tampenie (Sâmbătă, 6 martie 2021, 17:01)

  /./ [utilizator]

  si era previzibil ca se va ajunge aici in momentul in care au deschis scolile.Deci deschizi scolile stii ca o sa creasca numarul persoanelor infectate si apoi inchizi tot.Ce incompeneti nu degeaba lucreaza la stat unde pur si simplu stau toata ziua.Astia in mediu privat nici 2 nu ar rezista.
  • +6 (16 voturi)    
   ... (Sâmbătă, 6 martie 2021, 17:55)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui /./

   Stai ca se supara cimpeanu si deschide scolile si in localitatile carantinate.
   Doamne-fereste, cum sa incetineasca transmiterea.
  • +2 (20 voturi)    
   Da (Sâmbătă, 6 martie 2021, 18:10)

   mitg [utilizator] i-a raspuns lui /./

   Si nu numai atat, la noi in Romania cred ca 90% din oamenii peste 40 de ani au comorbiditati, deci toata lumea este practic la risc. Pana nu i-ai vaccinat pe toti, si nu doar cativa pensionari, este o mare eroare.
  • -14 (32 voturi)    
   Propaganda (Sâmbătă, 6 martie 2021, 18:26)

   hateR Rational [utilizator] i-a raspuns lui /./

   Asa e..la stat se sta degeaba. Oameni rai. Dar la privat se munceste de zor. Mai ales vanzatoarele din mall-uri. Alea sunt epuizate saracele. Nu stau degeaba ca medicii (de la stat) din ATI. Sau corporatistii care lucreaza in pijama de acasa ..si au niste sedinte Zoom istovitoare. Saracii de ei. E asa greu sa auzi pe Webex intreruperile. Nu se compara cu profesorii care au in responsabilitate o clasa de elevi. Si nu mai zic de artistii din privat....Clar. Toti bugetarii de la stat sunt niste distrusi care clar nu se pot compara nici o secunda cu toti privatii. Practic toti privatii sunt niste infailibili, niste perfecti, niste dumnezei fara greseala. Iar bugetarii...dezastru tot. Prosti, fara rost. Si nu exista cupluri bugetari/privati. Nu nu. Privatii cu privatii si bugetarii cu bugetarii. Sunt rase diferite. Cu astfel de mentalitate ne mai miram de ce e tara asta asa cum e. Tara fara viitor!
   • +14 (28 voturi)    
    Nu incerca sa deviezi (Sâmbătă, 6 martie 2021, 18:56)

    intruderul [utilizator] i-a raspuns lui hateR Rational

    1.Pe bugetarii,anul 2020 nu i-a afectat salarial nimic pandemia,s-a mers normal desi totul era inchis.
    2.Bugetarii platesc cazarea din concedii din vouchere ( la noi in tara )
    3.Bugetarii au intaietate la vaccin ( profesori,doctori,parlamentari,etc.)
    4. Au fost nenumarate reportaje cu spitale goale datorita pandemiei,mai usor cu doctorii ( eroii in pijama ) spetind la ATI
    5. Ca regula generala,exista cupluri mixte bugetari-privati,INSA partenerul privat incearca sa-l convinga pe partenerul bugetar,sa se mute in privat.Fara succes.De ce? Loc caldut,pensie la 40 de ani,lipsa responsabilitatii,garantia ca indiferent de rezultatele muncii sale,nu isi va pierde locul de munca.
    6.Sporuri ( aberante ) la diferite functii fara studii de inalta specialitate.
    7.Etc. am obosit sa explic celor ca tine care se fac ca nu inteleg si se victimizeaza,ori esti bugetar si incepi sa te simti
    • -7 (11 voturi)    
     pai atunci? (Sâmbătă, 6 martie 2021, 20:15)

     mike_the_hunter [utilizator] i-a raspuns lui intruderul

     De ce nu deveniti bugetari ? Sa aveti si voi avantajele nenumarate.
     Sau sunteti niste australopiteci fara bac ,fara o facultate? Ca fara bac nu va primeste nimeni la stat!
     • +3 (7 voturi)    
      Nu avem toti rude sefi la stat (Duminică, 7 martie 2021, 8:36)

      Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui mike_the_hunter

      Posturile caldute la stat sunt rezervate clientelei politice, amantelor si familiei. Si apoi de unde sa se ia banii de stat la stat daca nu vor mai fi privati?
   • +6 (8 voturi)    
    Propaganda (Sâmbătă, 6 martie 2021, 20:42)

    /./ [utilizator] i-a raspuns lui hateR Rational

    Propaganda este sa iesi la pensie la 40 ani dupa 20 de ani de munca cu o pensie nesimtita de minim 13k ron,nu?Propaganda este sa ai spor de radiatie, spor de stres, spor de praf, spor de calculator etc.Propaganda este sa lucrezi la stat dar in acelasi timp sa ai cabinetul particular unde sa trimiti pacientii.Propaganda este sa oferi meditatii.Propaganda este sa beneficiezi de 3 salarii din 3 parti diferite toate joburi la stat.Propaganda este sa iei spaga ca sa ingropi dosarele de coruptie printre care 10 August, mineriada, revolutiei si lista poate continua.Nesimtirea voastra nu mai are limite.
   • -7 (9 voturi)    
    @Propaganda (Sâmbătă, 6 martie 2021, 20:57)

    Casargoz [utilizator] i-a raspuns lui hateR Rational

    Se face ca zilele trecute s-au deblocat niște posturi :la stat
    Oferta clasica munca multă bani putini. Am citit cu atenție statutul funcționarului și cazuistica ANI.
    Am zis pas din următoarele motive:
    - stabilitate =0 media in ultimii ani a fost de 6 luni pana la schimbarea conducerii. Reorganizari minim la un an.
    -bani - salariu mic in comparație cu privat cam cu 30% și cu sporuri negarantate tot msi mic :)
    -condiții de munca: 18 luni sa schimbi niste neoane arse
    - inițiative ? Nu exista nici un proiect in care sa nu fii acuzat ca ești un HOT nenorocit.
    - colegi : sau segmentul 45+ sau 25-

    Pe termen lung nu exista soluție la înjurăturile pe care le iau bugetarii. Dar nu va faceți probleme in aceste condiții pana la urma guvernul și actul de administrare va colapsa.
    Sa primească privații din România ce doresc : un aparat administrativ suplu ca in țările africane, chiar skinny . Educație făcută de voluntari crucea sau semiluna roșie, sănătate asigurata la cort de medici fără frontiere. Nici de poliție nu e nevoie după posibilități poți sa angajezi in Condominium firma blackwater sau Wagner. Și industria auto ar putea prospera pentru ca hummer ar fi cea mai potrivită mașina dacă nu ești fsn arme de asalt.
    Sunt plin de speranța :Sosoaca președinte !
    • -2 (2 voturi)    
     Doamne-ajută! (Duminică, 7 martie 2021, 6:22)

     marie-cu-palarie [utilizator] i-a raspuns lui Casargoz

     Dacă aș fi credincios, aș începe să mă rog la Bunul Dumnezeu să se întâmple exact cum zici tu!

     Un aparat administrativ skinny e visul meu de-o viață. Și nu glumesc absolut deloc.

     O țară cu bugetari ca număr și calitate precum în Angola, Mozambique sau chiar Eritreea e pohta ce-o pohtesc.

     Și da, nu e nevoie de „sănătate” de Stat (sănătatea de Stat fiind motivul pentru care trăim sub dictatură sanitară fix acum!) și nici de milițieni.

     Sper să apuc ziua când un fost bugetar se va ruga de mine să-i dau de muncă pe $1/săptămână. Și să am privilegiul să refuz!
    • 0 (0 voturi)    
     @Casargoz-la asta te referi? (Duminică, 7 martie 2021, 8:17)

     intruderul [utilizator] i-a raspuns lui Casargoz

     În marea majoritate a contractelor colective de muncă de la companiile şi instituţiile de stat scrie EXPLICIT că managementul nu are voie să pună criterii de performanţă (şi de evaluare) în fişele posturilor angajaţilor şi în contractele lor individuale de muncă. Există contracte de muncă în care scrie, la fel, explicit, că un angajat găsit beat la locul de muncă nu poate să fie dat afară.

     De ce compari sistemul administrativ european ( parca suntem in UE...),cu cel african?Te faci ca nu intelegi de cate ori te-ai lovit de birocratia din Ro?
   • +1 (1 vot)    
    Partea de hater se vede (Duminică, 7 martie 2021, 8:34)

    Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui hateR Rational

    Nu si cea rationala Tara voastra sigur nu are viitor A noastra sigur are.
    • 0 (0 voturi)    
     voi va rusinati de tara si o urati (Duminică, 7 martie 2021, 11:42)

     srpc [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_100

     deci cu voi e deja distrusa, ce viitor sa mai aiba?
 • +5 (41 voturi)    
  sindromul stockholm. (Sâmbătă, 6 martie 2021, 17:18)

  winston_smith [utilizator]

  Pentru cei care zic ca testarea masiva ajuta. timisoara a testat masiv si uite unde a ajuns. a incetinit cu ceva evolutia epidemiei? nimic mai fals. asta se stie bine la toate nivelele. am mai spus'o: testarea masiva aduce doar restrictii, nici un beneficiu real,vezi cazul Slovaciei.
  Acum stati la locurili voastri, cum spunea un tovaras acum vreo 30 ani. se pare ca spiritul revolutionar timisorean s'a cam fleoscait intre timp.
  Politia si jandarmeria vor veghea sa nu iesiti cumva la plimbare aiurea pe strada, doar ca unii dintre ei protesteaza, ceilalti petrec si danseaza si doar prostii se izoleaza.
  • -4 (34 voturi)    
   Lol (Sâmbătă, 6 martie 2021, 18:11)

   mitg [utilizator] i-a raspuns lui winston_smith

   Aici sunt pline spitalele, nu mai sunt locuri, si tu vii sa ne vinzi povesti.
   • -6 (22 voturi)    
    aici unde? (Sâmbătă, 6 martie 2021, 18:20)

    blec-bierd [utilizator] i-a raspuns lui mitg

    moskva?
  • -3 (9 voturi)    
   Incredibila prostie... (Duminică, 7 martie 2021, 0:58)

   FlorinG [utilizator] i-a raspuns lui winston_smith

   Testarea masiva aduce beneficiul cunoasterii reale a numarului de infectati. Ce sustii tu, ca o testare mai pe ici - pe colo aduce beneficii, adica te lasa sa iesi la bere pentru ca nu stii (nu ca nu exista) ce numar de infectari se produce ? Ce logica e asta, de cocalar cu 4 clase ? Evident ca testarea masiva aduce restrictii, de-aia e facuta, ca in caz de nevoie sa se instituie restrictii. Ce vrei tu, sa inchidem ochii la boala de dragul teraselor ?
   • +3 (3 voturi)    
    Slovacia (Duminică, 7 martie 2021, 11:51)

    Socrate2021 [utilizator] i-a raspuns lui FlorinG

    Slovacia e campioana europeana la testari pe cap de locuitor. In noiembrie a testat aproape toata populatia in cateva zile cu teste antigen. A fost considerat un succces la acel moment. Rata a scazut dest de brusc prin izolarea celor pozitivi. Astazi slovacia are cea mai mare rata de morti la suta de mii de locuitori. Altfel e logic ca cu cat testezi mai mult, cu atat sunt mai multe cazuri. La limita, daca am testa suficient de multi in toate judetele, dupa lege am fi in lockdown strict continuu din august 2020 si cel putin pana in iunie-iulie 2021. Vezi israel, care a vaccinat 3 sferturi din populatie si are rata de pozitivi la mia de locuitori dubla fata de Romania.
   • +3 (3 voturi)    
    Pseudostiinta (Duminică, 7 martie 2021, 12:07)

    Socrate2021 [utilizator] i-a raspuns lui FlorinG

    Plus ca lockdownul e pseudostiinta. Nu exista lockdown in nici un tratat de epidemiologie sau medicina. Experti din toata lumea sunt ostracizati si cenzurati cand atrag atentia: vezi great barrington declaration, unde epidemiologi de top de la harvard, stanford, oxford califica drept grotesti si absurde lockdownurile. Lockdownul ca “masura sanitara” a aparut in 2020. Israelul a stat in lockdown strict aproape 5 luni, rata cazurilor a tot crescut, tari fara lockdown au avut situatii relativ usoare: suedia, india, etc.
  • +2 (2 voturi)    
   Testarea este ok (Duminică, 7 martie 2021, 10:55)

   ABBV [utilizator] i-a raspuns lui winston_smith

   Ce nu este ok este sa inchizi orasul economic ....din nou. E o prostie imensa .....Carantina individuala daca este cazul, respectarea regulilor masca distanta etc, sunt de parere ca este suficient ,....
   De incetinit se poate sa aveti dreptate sa nu incetinesca deloc ....oameni care nu respecta nici o regula nu vor respecta nici daca sta orasul in carantina.
   Plus ca nimeni nu mai verifica carantinati la domiciliu ....
   Cand creditori tari vor spune pas .... o sa fie interesant.....
 • +7 (23 voturi)    
  Iar dati (Sâmbătă, 6 martie 2021, 17:19)

  Costi888 [utilizator]

  Vina pe scoli? Aceeasi placa cu scolile.
 • -1 (29 voturi)    
  Poata sa scoata armata in strada... (Sâmbătă, 6 martie 2021, 17:23)

  taro [utilizator]

  ca tot nu rezolva nimic. Sunt foarte multi care nu respecta nici cele mai simple reguli.

  E plin de lume care nu poarta masca de protectie prin magazine. Din cate am vazut jumate din pensionari umbla cu masca pe barbie. La un supermarket i-au spus la un mos sa-si puna masca pe fata, nu a vrut si l-au scos afara.

  Reguli si restrictii sunt pentru oameni civilizati nu pentru primitivi.
  • -2 (16 voturi)    
   Nu doar regulile (Sâmbătă, 6 martie 2021, 19:37)

   FlorinG [utilizator] i-a raspuns lui taro

   Si posibilitatea votului pe forumuri ar fi trebuit sa fie doar pentru oamenii civilizati. Asa, te trezesti cu minusuri absurde la niste postari de bun simt. Pentru ca voteaza si primitivii.
   • +2 (2 voturi)    
    daaa (Duminică, 7 martie 2021, 11:50)

    srpc [utilizator] i-a raspuns lui FlorinG

    sa voteze doar "dreptacii"; stimmt, kamerad
  • -3 (9 voturi)    
   stii bine ca botniza e (Sâmbătă, 6 martie 2021, 20:50)

   ALFY [utilizator] i-a raspuns lui taro

   doar fatada, nu ajuta nimic.
 • -3 (35 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 6 martie 2021, 17:37)

  [anonim]

  • -4 (26 voturi)    
   Vaccineaza-te de 3X, sa devii nemuritor! (Sâmbătă, 6 martie 2021, 18:34)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui

   Vaccineaza-te de 3X, sa devii nemuritor!
  • -3 (21 voturi)    
   Pai de ce sa nu ezitam? (Sâmbătă, 6 martie 2021, 19:00)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui

   Ca am vazut ca se moare si de la vaccin!!! Si pana unal alta is in categoria aia in care 99.99% nu patim nimc!!!
   • -4 (6 voturi)    
    Ai vazut cu ochii tai? (Duminică, 7 martie 2021, 8:38)

    Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

    Cum se moare de vaccin? Sa mai curand inca un fake news
  • +3 (27 voturi)    
   asta am facut 1 an (Sâmbătă, 6 martie 2021, 19:01)

   Itsoc [utilizator] i-a raspuns lui

   singura solutie sa scadem R-ul e sa nu mai existe oameni.

   daca aveti impresia ca vom mai iesi vreodata din "starea pandemica", habar n-aveti.

   asta e "noul normal" de acum incolo, permanent, pentru tot restul vietii.

   si cu vaccin si fara.
   • -4 (12 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 6 martie 2021, 19:40)

    [anonim] i-a raspuns lui Itsoc

   • -3 (9 voturi)    
    Da si nu (Duminică, 7 martie 2021, 1:02)

    FlorinG [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

    Exact ca si in cazul celorlalte viroze respiratorii, vom trai cu virusul asta pe cap de acum incolo. Vor veni valuri, ne mai relaxam, fix ca la "raceli si gripe", dar nu o sa fie mai bine fara masurile de protectie. Daca banala gripa ar fi fost la fel de periculoasa am fi purtat masti demult. E neplacut, dar nu putem sustine s nu ne mai ferim, ca e degeaba. Nici pana anul trecut nu stateai linistit in dreptul unuia care stranuta in autobuz, nu ?
    • +1 (1 vot)    
     doar ca (Duminică, 7 martie 2021, 13:06)

     Itsoc [utilizator] i-a raspuns lui FlorinG

     in 2019 nu aveam:
     - bratari de supraveghere ca sa nu iesi din carantina
     - vaccinuri genetice experimentale
     - pasaport vaccinal pentru a calatori
     - supraveghere totala
     - masti obligatorii
 • +12 (30 voturi)    
  terminati cu bullshitul (Sâmbătă, 6 martie 2021, 18:17)

  hanu [utilizator]

  oamenii incep sa-si piarda joburile masiv, veti avea o problema mult mai mare in 6 luni decat raceala.
  7.4 la mie pentru ca se fac multe teste. Nu testezi nu gasesti. Mintea de pe urma...
  • -3 (27 voturi)    
   Să respecte măsurile atunci... (Sâmbătă, 6 martie 2021, 18:41)

   Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui hanu

   ...dacă nu vor să-și piardă gioburile. Că nimeni n-o să-l țină pe Dorel cu imunitatea praf și care pe deasupra poartă masca neetanș și sub nas, inhalând toți virușii și îmbolnăvindu-se tot timpul, transmițând totodată toți acești viruș celorlalți colegi.
   • +2 (6 voturi)    
    nicolas (Sâmbătă, 6 martie 2021, 20:57)

    John_Re [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

    fii antena aici

    doar bugetarii nu-si vor pierde gioburile

    covidu asta va ramane printre noi multi ani de aici inainte cu sau fara vaccinare.
   • +1 (7 voturi)    
    Pai (Duminică, 7 martie 2021, 1:24)

    dani777 [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

    Inca mai credeti ca masca e buna la ceva? Iar imunitatile sunt praf tocmai din pricina regulilor. Stai in casa, nu te misca, nu mai face nimic din ce ti place, nu respira aer curat. Hmm, nu, nu i nimic ciudat aici.
  • -4 (20 voturi)    
   Pai ast asi vor astia!!! (Sâmbătă, 6 martie 2021, 19:01)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui hanu

   Sa te aduca la cazan!! O sa stai la coltul strazii ca mexicanii sa vina un mahar sa te ia la munca cu ziua pe nimic.
 • +12 (34 voturi)    
  Ne-ați terorizat (Sâmbătă, 6 martie 2021, 19:15)

  galeo [utilizator]

  Mai lasati-ne și să trăim.
  Chiar daca exista riscul sa ne îmbolnăvim de covid.
  Tinerii au deja aproape 2 ani pierduți din viața, perioada care ar fi trebuit să fie cea mai frumoasa din viața lor.
  • -10 (12 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 6 martie 2021, 20:19)

   [anonim] i-a raspuns lui galeo

  • -9 (11 voturi)    
   E lumea in care traim (Sâmbătă, 6 martie 2021, 21:33)

   Utilizator5 [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Altii, parinti, bunici au trait 40 de ani in "carantina" comunista. Nu 1 an sau 2 ani cum se sugereaza pe aici.
   Altii si-au pierdut nu doar tineretea, si-au pierdut viata si familiile in primul si al doilea razboi mondial.
   Evenimente si perioade nefaste exista pentru toate generatiile.
   Nu traim intr-o lume roz, din pacate.
   Fiecare generatie si timp cu provocarile sale.
  • -8 (14 voturi)    
   Tocmai asta se vrea (Sâmbătă, 6 martie 2021, 23:17)

   FlorinG [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Sa traim. Doar ca, fir-ar sa fie, e pandemie. O categorie intelectuala nu intelege ca boala poate intrerupe cea mai frumoasa perioada din viata lor si vocifereaza aiurea. Care e teroarea, galeo, ca si eu traiesc in aceleasi conditii, dar nu ma simt terorizat, dimpotriva, protejat ? Daca in locul unui virus ar fi venit, sa zicem, o ploaie cu acid sulfuric (sau azotic, daca vrei), tot asa ai fi vorbit, lasati-ne sa iesim in ploaie, vrem sa traim, nu ne mai tineti sub acooperisuri ? Sau te-ai fi ferit ca de dracu' ca cea mai mica picatura de acid sa iti ajunga pe piele ?
   • +6 (8 voturi)    
    Daca tu nu știi să apreciezi liberatea (Duminică, 7 martie 2021, 8:55)

    galeo [utilizator] i-a raspuns lui FlorinG

    Măcar lasa-i pe alții să fie liberi, lasă capra vecinului în pace.
   • 0 (0 voturi)    
    pe tine (Duminică, 7 martie 2021, 14:07)

    ALFY [utilizator] i-a raspuns lui FlorinG

    trebuie sa vina ploaia nucleara sa te trezesti ca este prostit si dus cu zaharelul.
 • +2 (4 voturi)    
  Vaccinuri insuficiente in Timisoara (Sâmbătă, 6 martie 2021, 22:45)

  Rational1 [utilizator]

  Desi Timisul a avut constant cea mai mare rata de infectare cu SAR-COV2 nu a avut suficiente vaccinuri! In tot orasul a fost un singur centru de vaccinare! La un oras de 316.000 de locuitori si care cu zona metropolitana trece de 400.000 de locuitori!
  Desi s-a observat clar din statisticile oficiale ca rata de infectare in judet ramane mare, oficialitatile centrale nu au luat nici o masura de ajustare a numarului de vaccinuri, de redistribuire a lor.
  Cat priveste cresterea numarului de cazuri, aceasta e consecinta directa a (1) deschiderii scolilor (va invit sa mergeti la orele 12 si 13 in fata oricarei scoli sa vedeti marea de parinti) si (2) a relaxarii masurilor (inclusiv a relaxarii din capul multora).
  • -2 (8 voturi)    
   Incercati cu ceva mai simplu initial (Duminică, 7 martie 2021, 8:41)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Rational1

   Cum ar fi spalatul pe maini si purtarea corecta a mastii Vaccinul are nevoie de timp pentru a stopa transmiterea
   • +1 (1 vot)    
    Ca si cu manusile (Duminică, 7 martie 2021, 13:53)

    Socrate2021 [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_100

    E important sa te speli pe maini dar nu are nici o treaba cu covidu. E demonstrat de studii ca transimterea e aerogena 100%. Nu este documentat nici un caz de contaminare de pe suprafete. Daca se repeta de un milion de ori o ineptie nu devine adevar.
    https://www.nature.com/articles/d41586-021-00277-8
  • -1 (1 vot)    
   Nope (Duminică, 7 martie 2021, 14:08)

   Socrate2021 [utilizator] i-a raspuns lui Rational1

   14 000 de locuri libere pe platforma la timisoara. Constant 14 000. Bataie e pe ele.
   • 0 (0 voturi)    
    Nu te poti inscrie daca esti in et 3 (Duminică, 14 martie 2021, 15:44)

    Rational1 [utilizator] i-a raspuns lui Socrate2021

    Da, sunt constant locuri multe, dar pentru cei din etapa a doua. Eu sunt in etapa a treia si am incercat in patru zile diferite in aceasta saptamana sa ma inscriu pe platforma: mereu erau zero locuri libere!
    Daca vrem sa stavilim extinderea trebuie sa ne adresam intregii populatii, deoarece virusul se transmite tuturor, nu doar la cei peste 65 de ani sau cu boli cronice!
    Daca vrem cu adevarat sa reducem incidenta atunci trebuie sa extindem vaccinarea la toata populatia!
  • +2 (2 voturi)    
   daca nu-ti convine sa traiesti normal (Duminică, 7 martie 2021, 14:09)

   ALFY [utilizator] i-a raspuns lui Rational1

   sau ti-e frica de un virus nenorocit, mult mai inofensiv decat gripa si pe departe mai putin nociv decat un vaccin facut cu ganduri negre, STAI ACASA SI INFOLIAZA-TE, sa nu intre nimic in tine, nici macar AER.
   VEI FI PROTEJAT 105%.
 • +10 (10 voturi)    
  Cu restrictii sau fara... (Duminică, 7 martie 2021, 1:12)

  FortApache [utilizator]

  Nu scapa nimeni anul asta de mitinguri de protest, elasticul este intins la limita de rupere, Carantina nu mai scapa pe nimeni de proteste.

  Degeaba prezinta spitale pline si 1500 de paturi de 2 ani de zile....nu mai tine, saracia a ajuns sa fie frica nr. 1 in Ro, iar Corona a devenit un fel de gluma in anumite medii!

  Circul asta cu inchisul si deschisul, cu testarea si carantinarea...trebuie sa inceteze, s-a mers muuult prea departe.

  De ce DSV nici macar azi nu intreaba ce s-a intamplat cu cei aflati in carantina? Pentru ca nu intereseaza pe NIMENI! De ce m-ar interesa pe mine de restrictiile lor?

  Adio si un praz verde :)))
  • -9 (9 voturi)    
   Vor fi restrictii.... (Duminică, 7 martie 2021, 9:10)

   Valtran [utilizator] i-a raspuns lui FortApache

   .....atata timp cat nu respectati regulile, ajutati la raspandirea virusului iar numarul celor infectati creste
   Si restrictiile vor fi cu atat mai dure cu cat creste numarul bolnavilor.

   E atat de simplu !!!

   E plin internetul de Robinihuzi de Maglavit.
   Da' stai sa vezi Marianne-ele de Giroc ! Alea da, revolutioneze !
   • +3 (3 voturi)    
    Restrictiile sunt oricum nule juridic (Duminică, 7 martie 2021, 14:05)

    Socrate2021 [utilizator] i-a raspuns lui Valtran

    Incalcarea de restrictii aduce o amenda neconstituitonala. Se poate foarte usor anula. Nu se pot incalca drepturi si libertati prin ord. de urgenta sau ordin de ministru. Doar prostii respecta restrictiile, pentru ca nu cunosc legea.
    • -2 (2 voturi)    
     Habar nu ai.... (Duminică, 7 martie 2021, 18:21)

     Valtran [utilizator] i-a raspuns lui Socrate2021

     ....despre ce vorbesti.
     Prostii cu Drepturile Omului in gura ar face bine sa le citeasca, mai intai.
     Eu, nefiind jurist, am cautat pe : www.apador-ch.org si www.drepturicivile.ro
     In primul rand, manualul drepturilor omului, redactat de apador-ch.

     La rubrica 2.3 - Conditii generale in care exercitiul drepturilor relative poate fi restrans 

     - la punctul 1 (paginile 25, 26) : cedo accepta ca in domeniile tehnice , recursul la consilieri poate fi necesar
          (poti intelege de ce exista, in vremuri de pandemie, medici care consiliaza guvernul)

     - la punctul 2) (pagina 26) se mentioneaza explicit : " protejarea sanatatii si a moralei, protejarea drepturilor si libertatilor altora ".
     da ! a sanatatii ! pentru asa ceva, se ingradesc drepturile relative.

     si mai interesant este pe www.drepturicivile.ro 

     1) la dreptul la libertate si siguranta : " intr-o cauza nepenala , se poate dispune detentia legala a unei persoane susceptibile sa transmita o boala contagioasa"... asadar, nu trebuie certitudine.
     2) drepturile mai pot fi restranse si " ca masura necesara..... pentru protejarea sanatatii, sau a moralei, ori protejarea drepturilor si libertatilor altora"

      aceasta formulare este folosita cu privire la urmatoarele drepturi si libertati :

     a) dreptul la respectarea vietii private si de familie
     b) libertatea de gandire, de constiinta si de religie
     c) libertatea de exprimare
     d) libertatea de intrunire si asociere
     e) libertatea de circulatie

     altfel spus, in conditiile legii si in situatii exceptionale, toate aceste drepturi pot fi restranse.

     Da' daca tu esti atat de bun la lege (ca orice ignorant de pe aic,i de altfel...) de ce nu dai statul in judecata, sa ne arati tu cat de tare esti ?
     Mai e un prost pe aici, Hic sunt leones, care a dat Statul roman in judecata ca de ce nu a rezolcat pandemia ca-n Suedia... Ia-ntreaba-l p-ăla cum e sa pierzi....
     E plina tara de sosoace !
 • +2 (4 voturi)    
  Pentru toata lumea. (Duminică, 7 martie 2021, 10:32)

  Crop [utilizator]

  Sa ne uitam pe date inainte sa dam vina pe restaurante, scoli, purtatori de masti etc.


  Active cases:
  21 825 418

  Mild condition
  21 735 991 (99.6%)

  Serious or critical
  89427 (0.4%)


  Nota : critical inseamna ATI si Mild inseamna asimptomatic sau ala/aia de ii curge nasucul.


  Acum cititi datele si uitati-va la comentariile de mai sus. O saaveti o impresia interesanta.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by