Bărbatul de 68 de ani acuzat că a ucis doi muncitori într-un apartament din Onești a fost detubat vineri de medicii de la Spitalul Județean din Bacău, care au anunțat procurorii că pot relua procedurile judiciare.

Gh MorosanFoto: Captura

"În cursul acestei după-amiezi, pacientul a fost detubat, iar medicii, după ce au analizat starea lui, au anunțat parchetul că se pot relua procedurile judiciare”, au transmis vineri reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Bacău, potrivit Mediafax.

Aceștia au anunțat că pacientul rămâne în continuare în monitorizare la secția ATI.

Bărbatul a fost transferat miercuri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, unde i-au fost făcute investigații suplimentare, după ce starea de sănătate i se deteriorase.

Bărbatul de 68 de ani a sechestrat, luni, doi muncitori într-un apartament din Oneşti şi ulterior i-a înjunghiat. Crimele au avut loc după ce agresorul i-a legat pe cei doi, în balconul locuinței. Poliția a deschis focul pentru a intra în apartament, după ce negocierile dintre agresor și forțele de ordine au eșuat, la capătul a mai bine de șase ore. Agresorul a fost rănit, fiind spitalizat.

Apartamentul în care s-au comis crimele fusese al agresorului, iar acum se afla în proprietatea Chimcomplex în urma unei executări silite.

Autorul dublei crime are patru condamnări la activ, în anii 1987, 1991, 1992 şi 2010, ultima fiind în Italia pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau a stupefiantelor.

Conducerea Poliției Județene Bacău și a Poliției Onești a fost demisă și a fost sesizat Parchetul pentru neglijență în serviciu, a anunțat miercuri seară ministrul de Interne, Lucian Bode.

El a spus că adjunctul Poliției Județene Bacău, care se afla la comandă la momentul tragediei, a mers cu întârziere la fața locului, a minimizat evenimentul și nu au fost luate măsuri deși agresorul a amenințat de mai multe ori că va comite fapte de violență. Conducerii Poliției Onești i se impută că a ignorat trecutul agresorului, iar reclamațiile lui și amenințările anterioare ale acestuia nu au fost documentate corespunzător.

De asemenea, comunicarea cu autorul înainte de sosirea negociatorului a fost una defectuoasă, ceea ce a contribuit la sporirea stării de irascibilitate a agresorului, iar măsurile dispuse la fața locului au fost deficitare, a spus Bode.

Citește și:

VIDEO Bărbatul care a sechestrat și omorât doi muncitori la Onești a amenințat încă în 2018 că își va face "dreptate cu armă de foc" / Detalii despre cei doi oameni uciși

Filmul crimelor de la Onești, prezentat de Poliție: Agresorul a sunat de 3 ori la 112 / Negociatorul a fost chemat de urgență de acasă și a ținut situația sub control până când una dintre victime a încercat să îl atace pe agresor