​Ministerul român de Externe a transmis marți seară, într-o postare pe Twitter, că sancțiunile adoptate de Uniunea Europeană și de Statele Unite împotriva Rusiei, ca răspuns la otrăvirea și încarcerarea opozantului rus Aleksei Navalnîi, sunt „o măsură necesară”.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Sancțiunile adoptate astăzi atât de UE cât și de SUA împotriva încălcărilor drepturilor omului în Rusia sunt o măsură necesară. Democrația, drepturile omului și libertatea sunt valori împărtășite de ambele părți ale Atlanticului și noi rămânem uniți în apărarea acestora”, a scris Ministerul Afacerilor Externe (MAE) în mesajul postat pe contul oficial de Twitter.

Consiliul Uniunii Europene a decis, luni, sancţionarea a patru oficiali ruşi implicaţi în procedurile judiciare împotriva opozantului politic Aleksei Navalnîi şi în reprimarea susţinătorilor acestuia. Sancţiunile prevăd interzicerea acordării vizelor de călătorie şi blocarea activelor deţinute în ţările UE.

De asemenea, și Statele Unite au anunţat marţi că sancţionează mai mulţi oficiali ruşi de rang înalt, în dosarul otrăvirii lui Aleksei Navalnîi.

Citește și: Cazul Navalnîi: Washington sancționează șapte oficiali ruși, printre care și șeful FSB