Un bărbat a sechestrat doi muncitori într-un apartament din Oneşti, judeţul Bacău, iar apoi i-a înjunghiat. Ambele victime au murit, una în apartament, cealaltă la spital. Poliţiştii au intervenit în forţă şi l-au împuşcat pe agresor, acesta fiind rănit.

Doi muncitori ucisi in OnestiFoto: Captura video

UPDATE 23.56 Soţia bărbatului care a sechestrat şi ucis doi muncitori a fost reţinută

Anchetatorii au dispus, luni seară, reţinerea pentru 24 de ore a femeii. Ea este acuzată de complicitate la infracţiunea de lipsire de libertate.

Bărbatul, rănit la picioare, este la spital, dar se află sub supravegherea poliţiştilor.

UPDATE 22.32 Conducerea Poliției Române trimite o echipă de specialiști, condusă de adjunctul șefului IGPR, pentru a verifica modul de intervenție în cazul de la Onești

„Având în vedere evenimentul tragic din județul Bacău (...) conducerea Poliției Române a dispus ca o echipă de specialiști, condusă de adjunctul inspectorului general al Poliției Române, chestor de poliție Florentin Brăcea, să se deplaseze de urgență în județul Bacău, pentru a verifica modul de intervenție la eveniment. Din echipa de verificare fac parte chestor de poliție Alexandru Scurtu, directorul S.I.A.S.-I.G.P.R. și comisar-șef de poliție Anton Cristian Gheorghe, director adjunct al D.I.C.-I.G.P.R. La finalizarea verificărilor, în funcție de rezultatul acestora, se vor dispune măsurile legale care se impun” - a informat luni seară Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

******

Poliția Județeană Bacău a prezentat filmul evenimentelor:

„Urmare a deplasării forţelor de ordine la faţa locului, împreună cu negociatorul echipei operative, s-au purtat discuţii şi negocieri cu persoana în cauză, pentru a-l convinge să renunţe la acţiunile sale. La un moment dat, autorul, care părea calm, a început să exercite acte de violenţă asupra persoanelor aflate în apartament, moment sesizat şi de forţele de ordine. În sprijinul persoanelor aflate în apartament, s-a forţat cu mijloace din dotare uşa metalică a locuinţei, agresorul încercând să blocheze uşa, având în mână un cuţit”, a transmis IPJ Bacău, citat de News.ro.

Sursa citată a precizat că, la acel moment, forţele de ordine au folosit armamentul din dotare prin foc executat asupra membrelor inferioare ale agresorului, acesta fiind rănit şi imobilizat.

„În momentul pătrunderii în apartament, au fost găsite cele două persoane, care prezentau multiple plăgi înjunghiate. Cele două persoane au primit îngrijiri medicale de specialitate, însă, urmare a leziunilor suferite, au decedat”, potrivit IPJ Bacău.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a preluat cauza, pentru efectuarea de cercetări.

Potrivit Ziarul de Bacău, bărbatul i-a sechestrat pe cei doi muncitori într-un apartament în care a locuit anterior şi din care a fost evacuat prin sentinţă judecătorească.

Bărbatul a ameninţat că îi va ucide pe cei doi muncitori, dacă decizia nu este revocată. Chiar el a sunat la 112 şi a anunţat incidentul.

Știrea inițială:

Un bărbat de 68 de ani din Onești a sechestrat, luni, într-un imobil din localitate, doi muncitori care efectuau lucrări de reparații, a informat Inspectoratul de Poliție Județean Bacău. Ulterior, directorul medical al Spitalului municipal Onești a anunțat că unul dintre muncitori a ajuns la UPU cu multiple plăgi înjunghiate, a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi salvat. Celălalt muncitor este resuscitat la locul incidentului. Bărbatul acuzat de sechestrarea celor doi a ajuns și el la spital, cu multiple plăgi împușcate.

Polițiștii au fost sesizați că un bărbat ar fi reținut, împotriva voinței lor, într-un imobil din localitate, doi bărbați care efectuau lucrări de reparații la un imobil ce i-a aparținut celui în cauză în trecut. La fața locului s-au deplasat echipe de polițiști, inclusiv un negociator din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

Portalul băcăuan Unu pe Trotuș a relatat că zeci de polițiști, de jandarmi și de pompieri au fost mobilizați luni după-amiază în Onești, într-o situație de criză, pe strada Stirenului. Din informațiile aflate de publicația locală, un bărbat recalcitrant, în vârstă de aproximativ 60 de ani, îi ține ostatici pe doi muncitori sub amenințarea unui cuțit și proferează amenințări.

Conform sursei citate, agresorul a intrat peste muncitori în casă și, sub amenințarea că-i va înjunghia dacă nu fac întocmai ce le spune el, i-a legat cu mâinile la spate. De altfel, pe tot timpul negocierilor, agresorul i-a ținut în dreapta și în stânga sa pe muncitori, pe balconul imobilului, situat la etajul 3 al blocului.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Gabriela Ciobanu, a transmis pentru presa locală:

  • “În cursul acestei zile, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au fost sesizați că un bărbat, de 60 ani, din Onești, ar fi reținut, împotriva voinței lor, într-un imobil din localitate, doi bărbați, care efectuau lucrări de reparații la un imobil ce i-a aparținut celui în cauză în trecut.
  • La fața locului, s-au deplasat echipe de polițiști, inclusiv un negociator din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, pentru luarea măsurilor legale.
  • Vom reveni cu amănunte, pe măsură ce acestea vor putea fi făcute publice, fără a prejudicia activitățile operative de la fața locului”.

Ulteror, Anca Băncescu, director medical la Spitalul municipal din Onești, a anunțat într-o intervenție la Digi24:

  • „În jurul orei 17.00 a fost adusă în UPU o persoană în jur de 36 de ani, cu multiple plăgi înjunghiate - la nivelul sternului, toracice anterioare și posterioare -, a fost adusă în stop cardio-respirator. Inițial s-a reușit resuscitarea pacientului, care ulterior a intrat din nou în stop cardio-respirator, iar în jurul orei 18.00 a fost declarat decesul.
  • Apoi a fost adus agresorul, în jur de 68 de ani. Destul de agresiv. Cu multiple plăgi împușcate - toracice, membrele superioare, membrele inferioare -, care după investigațiile din Urgență a fost dus pe departamentul de Chirurgie.
  • Despre a treia victimă nu pot să vă dau mai multe detalii, a rămas la fața locului, iar din discuția cu colegii de acolo am înțeles că se afla în curs de resuscitare”.

UPDATE 19.30 Și al doilea muncitor înjunghiat a murit, informează Ziarul de Bacău.