Guvernul a aprobat în ședința de miercuri un proiect de OUG care prevede donarea a 20.000 de doze de vaccin anti-COVID Republicii Moldova, a anunţat, miercuri, premierul Florin Cîţu. Acesta consideră că este cel mai important act normativ aprobat în ședința de miercuri. Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a reacționat imediat pe Facebook, spunând că este o veste foarte bună, dozele urmând să fie folosite pentru imunizarea personalului medical.

Vaccinare anti-covidFoto: Mercedes Menendez/Pacific Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Este o donaţie pe care o vom face, este prima tranşă din cele 200.000 de vaccinuri pe care le trimitem în Republica Moldova", a spus Florin Cîțu. Acesta a precizat că ordonanța de urgență trebuie urmată și de o Hotărâre de Guvern care ar putea fi aprobată, în caz că este nevoie, într-o ședință online.

Maia Sandu a mulțumit pentru acest ajutor.

"O veste foarte bună pentru țara noastră!

Acum câteva clipe Guvernul României a anunțat aprobarea Ordonanței de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit imediat pentru Republica Moldova. Acest ajutor imediat constă din 20 de mii de doze de vaccin, ceea ce constituie prima tranșă din cele 200.000 de doze de vaccin promise de România.

Aceste doze de vaccin vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical. Suntem recunoscători Președintelui României, Klaus Iohannis, Prim-ministrului României, Florin Cîțu, și poporului român pentru donația de vaccin și solidaritatea imensă de care dau dovadă", a scris Maia Sandu pe contul său de Facebook.

Nu este prima donație pe care România o face Republicii Moldova. Recent, România a donat Republicii Moldova echipamente medicale - măști, combinezoane și mănuși - de aproape 2,3 milioane de euro. "Mulţumesc România", a reacționat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Citește și