România a donat Republicii Moldova echipamente medicale - măști, combinezoane și mănuși - de aproape 2,3 milioane de euro. "Mulţumesc România", a reacționat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

"Mulţumesc România pentru trimiterea a aproape 2 milioane de articole de echipament individual de protecţie precum măşti şi mănuşi către Republica Moldova, prin intermediul Mecanismului UE de Protecţie Civilă. Un gest frumos de solidaritate europeană”, a scris vineri pe Twitter Ursula von der Leyen.

România a donat Republicii Moldova echipamente medicale de aproape 2,3 milioane de euro - 1.500.000 de măști chirurgicale, 100.000 de măști de protecție FFP3, 100.000 de combinezoane și 100.000 de mănuși de unică folosință.

La ceremonia de predare a acestor echipamente, organizată la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale, au luat parte ministrul de Externe Bogdan Aurescu, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, prim-ministrul în exercițiu al Republicii Moldova și Peter Michalko, ambasador al Uniunii Europene în Republica Moldova.

"Suntem și ne dorim să rămânem cel mai important și cel mai sincer partener al Republicii Moldova și al cetățenilor ei, în baza relației speciale, fundamentate pe comunitatea de limbă, istorie și cultură care ne leagă și pe Parteneriatul strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, a spus Bogdan Aurescu.