Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat luni dimineața că la Institutul ”Marius Nasta” din Capitală nu a fost vorba despre un incendiu și este important că nimeni nu a fost afectat de incident, adăugând că se așteaptă raportul final al anchetei.

Lucian BodeFoto: Agerpres

”Nu a fost vorba despre un incendiu. Este important că nimeni nu a fost rănit, pacienții care erau acolo au fost transferați. (...) Așteptăm raportul final”, a declarat Bode.

Un incendiu a fost anunțat duminică seară la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, zeci de echipe de intervenție fiind mobilizate la fața locului. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat ulterior că a fost vorba despre o degajare de fum la un ventilator extern al unitatii mobile de terapie intensivă, aflată în curtea spitalului.

Toți cei șapte pacienți din unitatea mobilă ATI, bolnavi de Covid, au fost evacuați și relocaţi în alte secţii ale spitalului. „De la un generator am înţeles că a ieşit fum, nu a fost în niciun moment foc. Nu există victime, toată lumea este în siguranţă”, a transmis ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Toți cei 7 pacienți din unitatea mobilă de Terapie Intensivă din curtea Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, unde un generator a scos fum duminică seara, chiar flacără, potrivit altor surse, sunt bine și au fost transferați în secția de Terapie Intensivă din clădirea spitalului, a declarat managerul Institutului Marius Nasta, medicul Beatrice Mahler, pentru HotNews.ro.

Beatrice Mahler spune că nu are detalii despre cauza incidentului, ancheta în acest caz fiind de competența ISU. Beatrice Mahler a explicat, pentru HotNews.ro, și de ce cei 7 pacienți COVID erau tratați în unitatea mobilă ATI din curtea Institutului Marius Nasta, chiar dacă existau locuri libere în spital, unde au fost transferați imediat după incident - unitatea mobilă era cea mai bună soluție pentru ei.