Patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost dat în urmărire națională de Poliția Română după ce a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. Niculae se află acum în Italia, internat într-o clinică, potrivit declarațiilor acestuia, urmând să se întoarcă vineri în țară.

Ioan Niculae dat in urmarire nationalaFoto: Politia Romana

UPDATE "Sunt în Italia la o clinică internat. Trebuia să ies probabil duminică. După primirea veştii din România că am fost condamnat, mi-am făcut externarea şi încep să mă pregătesc să vin în ţară. Mâine sunt în ţară", a declarat Ioan Niculae la Antena3.

”La data de 18.02.2021, Tribunalul Bucuresti - Sectia I Penala a emis mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. 6144, impotriva numitului Niculae Ioan, 66 ani, fiind condamnat la o pedeapsa de 5 ani inchisoare, pentru savarsirea infractiunilor de instigare la evaziune fiscala, instigare la spalarea banilor si cumparare de influenta”arată anunțul Poliției Române.

Iniţial, Ioan Niculae primise la Tribunalul Bucureşti, în noiembrie 2018, o condamnare de 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, pedeapsă mărită la 5 ani de Curtea de Apel Bucureşti în urma admiterii apelului DNA.