Femeia de 74 de ani din Buzău care a murit marţi seară după ce ambulanţa care o transporta la spital s-a răsturnat la Mărăşeşti avea COVID-19 și era în stare gravă. Potrivit medicilor, ambulanța o ducea la spitalul din Buhuși pentru că la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Buzău nu mai erau locuri libere.

Testare coronavirusFoto: ERNESTO BENAVIDES / AFP / Profimedia

Femeia de 74 de ani și soțul său s-au prezentat, marţi, la Unitatea de Primiri Urgențe Buzău şi după ce au fost testaţi s-a stabilit că ambii sunt infectaţi cu SARS-CoV-2, scrie News.ro. Soţul femeii, care era într-o stare mai bună, a fost internat în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Județean Buzău, iar femeia ar fi trebuit să fie internată la ATI pentru că era în stare gravă, având o saturaţie a oxigenului de doar 70%, conform managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, Claudiu Damian.

"Cum toate cele 12 locuri disponibile la ATI în Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău erau ocupate, s-a luat legătura cu Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, care a decis ca ea să fie transferată la spitalul din Buhuşi”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.

Femeia a murit marţi seară, la Mărăşeşti, după ce ambulanţa care o transporta s-a răsturnat pe şosea.

În urma accidentului rutier, pacienta, care era intubată, a decedat, medicul care o asista a rămas încarcerat şi a fost scos din autospecială în stare de inconştienţă, a fost transportat la Spitalul Judeţean Focşani, iar în jurul orei 24.00 a fost transferat la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. Şoferul autospecialei a fost rănit uşor la un umăr, iar asistentul de pe ambulanţă a scăpat nevătămat.