O ambulanţă care transporta o pacientă cu coronavirus către Bacău s-a răsturnat, marţi seară, pe DN 2 în judeţul Vrancea, după ce şoferul a pierdut controlul volanului, iar apoi a intrat într-un cap de pod. Pacienta a murit, iar doi membri ai echipajului au fost răniţi, transmite News.ro.

112Foto: Agerpres

ISU Vrancea a transmis, marţi seară, că o ambulanţă s-a răsturnat, în localitatea Mărăşeşti, în zona căii ferate ce traversează DN 2.

„Conducătorul unei ambulanţe a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a răsturnat, după care a intrat în coliziune cu un cap de pod, aflat pe sensul opus de mers”, a transmis ISU Vrancea.

Ambulanţa transporta o pacientă cu coronavirus de la Buzău către Bacău, iar în urma accidentului femeia a murit.

Medicul de pe ambulanţă a rămas încarcerat, iar şoferul autospecialei a fost rănit.

Traficul în zonă nu este blocat.

UPDATE Pacienta care a murit în accident era intubată, având o formă severă de coronavirus / Medicul de pe salvare, în stare gravă la spital

Pacienta care a murit în accident era intubată, ea fiind infectată cu coronavirus. Medicul de pe salvare, o femeie de 60 de ani, a ajuns în stare gravă la spital. Medicul a fost încarcerat şi a fost scos în stare de inconştienţă din maşină, relatează News.ro.

Potrivit ISU Vrancea, pompierii militari au intervenit, marţi, în jurul orei 20:00, la un accident rutier produs pe DN 2 E85, pe raza oraşului Mărăşeşti. O ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Buzău, ce efectua un transfer interclinic către secţia ATI a Spitalului Buhuşi, cu o pacientă în vârstă de 75 ani, intubată, s-a răsturnat după ce a intrat în coliziune cu un cap de pod.

„Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă au fost mobilizate 4 echipaje de pompieri cu: 1 autospecială de descarcerare, 2 ambulanţă SMURD şi 1 autospecială de intervenţie, precum şi 2 ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea. La sosirea echipajelor de intervenţie la faţa locului, şoferul ambulanţei şi asistentul medical se autoevacuaseră. Pompierii au extras din habitaclu medicul şi pacienta, ambele persoane aflate în stare de inconştienţă”, a anunţat ISU Vrancea.

Ulterior, pacienta a fost declarată decedată.

Medicul, o femeie, în vârstă de 60 de ani, politraumatizat prin accident rutier, a fost preluat şi transportat la Unitatea Primiri Urgenţe Focşani, de către un echipaj SAJ Vrancea.

Şoferul ambulanţei care prezenta traumatism la umărul drept şi asistentul medical care a suferit atac de panică au fost asistaţi la faţa locului de către paramedici şi echipajele SAJ.

Poliţiştii fac cercetări pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă.