Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, spune că este exclus să demisioneze, în contextul tensiunilor cu Consiliul Superior al Magistraturii și al avizului negativ dat de către Consiliu proiectului pentru desființarea Secției Speciale. El spune că se aștepta la un alt nivel al discuțiilor în CSM, dar că nivelul a fost "coborât" de către unii membri ai Consiliului.

Stelian IonFoto: Captura YouTube

Stelian Ion a fost întrebat joi, într-o conferință de presă, dacă intenţionează să demisioneze după disputele avute joi cu unii dintre membrii CSM pe tema desfiinţării SIIJ, el spunând că nu există "absolut niciun motiv" pentru a pleca din funcție.

  • "Eu mă aşteptam la o discuţie (...) de un anumit nivel. Nivelul discuţiei a fost coborât nu de către mine, ci de către anumiţi membri. Puteţi verifica exact cum stau lucrurile.
  • Ideea este că, în momentul în care ne adresăm unui membru CSM, ne adresăm unui judecător, eu nu mă adresez unei persoane anume şi, indiferent de părerea mea despre acea persoană, voi păstra întotdeauna respectul cuvenit faţă de funcţia pe care o are.
  • Mi s-a părut total nepotrivită atitudinea în abordare în acest dialog pe care l-am avut din partea câtorva, puţini, membri din CSM.
  • Ideea unei demisii este absolut exclusă. Nu există absolut niciun motiv pentru lucrul ăsta, dimpotrivă, dacă este să analizăm perioada trecută, consider că m-am luptat cu absolut toate mijloacele pentru apărarea independenţei magistraţilor, pentru apărarea statutului magistraţilor, pentru apărarea ideii de Justiţie corectă. Acolo au fost discuţii de altă natură. S-au adus uneori nişte argumente care nu aveau nicio legătură cu realitatea şi nu au un fundament", a declarat Stelian Ion.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat aviz negativ joi pe proiectul de desființare a controversatei Secții de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), la capătul a 7 ore de discuții aprinse. Judecătoarele Lia Savonea și Gabriela Baltag l-au acuzat pe ministrul Justiției, Stelian Ion, că vrea să subordoneze politic justiția. "Luați mâna de pe noi, domnule ministru, și luați mâna de pe SIIJ", a spus Baltag.

CITEȘTE ȘI: Aviz negativ al CSM privind desființarea Secției speciale, după o ședință tensionată. Judecătoarele Baltag și Savonea, acuzații dure la adresa lui Stelian Ion: Luați mâna de pe SIIJ/ Ministrul Justiției: SIIJ e un cui în talpă