UPDATE Aviz negativ al CSM privind desființarea Secției speciale, după o ședință tensionată. Judecătoarele Baltag și Savonea, acuzații dure la adresa lui Stelian Ion: Luați mâna de pe SIIJ/ Ministrul Justiției: SIIJ e un cui în talpă

de I.H.     HotNews.ro
Joi, 11 februarie 2021, 14:22 Actualitate | Esenţial


Consiliul Superior al Magistraturii
Foto: Agerpres
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat aviz negativ joi pe proiectul de desființare a controversatei Secții de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), la capătul a 7 ore de discuții aprinse. Judecătoarele Lia Savonea și Gabriela Baltag l-au acuzat pe ministrul Justiției, Stelian Ion, că vrea să subordoneze politic justiția. "Luați mâna de pe noi, domnule ministru, și luați mâna de pe SIIJ", a spus Baltag.

CSM, condus de judecătorul Bogdan Mateescu, a avut pe agendă un proiect de desființare a SIIJ trimis de Stelian Ion. Este proiectul făcut în mandatul lui Cătălin Predoiu, din care au fost eliminate articolele care se refereau la "super-imunităţile" judecătorilor şi procurorilor. În proiectul de lege inițial era prevăzut ca începerea urmăririi penale a magistraților să fie condiționată de avizul procurorului general, iar procurorii și judecătorii să fie trimiși în judecată doar cu avizul secțiilor din CSM, aceste prevederi fiind eliminate prin proiectul actual.
Avizul CSM este unul consultativ.

Reamintim că și în mai 2020 Consiliul Superior al Magistraturii, condus la acea vreme de Nicoleta Ţînț, a votat în plen pentru menținerea SIIJ, avizând tot negativ proiectul de lege privind desfiinţarea Secției speciale depus la Camera Deputaţilor de parlamentarii USR și de deputatul neafiliat Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, declara, încă de la învestire, că ar vrea ca proiectul să fie adoptat de Parlament cel târziu la sfârșitul lunii martie.

Votul CSM a fost dat la capătul a aproape 7 ore de discuții aprinse și acuzații la adresa actualului ministru al Justiției.

Cele mai importante momente ale ședinței CSM:

23.00 CSM a transmis oficial că plenul a hotărât avizarea negativă a proiectului de lege - 11 voturi pentru aviz negativ, 7 pentru aviz favorabil şi 1 pentru aviz favorabil cu observaţii.

19.13 Aviz negativ al CSM pe proiectul de desființare a Secției speciale. Au fost 11 voturi "împotrivă" și 8 "pentru", au declarat pentru HotNews.ro surse din Consiliu.

18.40 Dezbaterile s-au încheiat, după aproape 7 ore. Începe votul

18.31. Șeful CSM, judecătorul Bogdan Mateescu:
 • Toți magistrații vor garanții că nu vor fi supuși unor abuzuri. Nu trebuie să ne punem întrebarea de ce vor oamenii ăștia garantii?
 • Dvs închideti orice dezbatere pentru că vă raportați la garanții ca la un privilegiu
 • Prin acest proiect, care exclude orice garanție pentu magistrați, nu faceti decât să ne țineți captivi într-un pendul dintre extreme
 • Nu asa se construiește
 • Acum era momentul construcției, dincolo de patimă
18.23 Ministrul Stelian Ion:
 • Am notat foarte multe idei, multe sunt colaterale desființării SIIJ si sunt de ordin mult mai profund decât cel al SIIJ
 • E bine să privim greșelile în față, să nu ne facem idoli
 • Percepția mea în toți acești ani a fost că înființarea SIIJ a fost o greșeală
 • Nu am auzit pe nimeni să laude activitatea SIIJ, pentru că nu e de lăudat
 • O văd ca pe un cui în talpă adânc înfipt, până în carne, pe care trebuie să îl scoatem
 • Asta nu rezolvă toate problemele, dar trebuie să scoatem acest cui
 • Vă asigur de toată deschiderea mea
 • Sunt convins că garanții sunt dorite de către judecători si procurori de a nu fi supuși unor abuzuri. Aceleași garanții le-ar dori cred toți cetățenii țării
 • Vă garantez că dacă am institui aceste garanții, opinia publică ar privi negativ și ar exista urme de îndoială
 • Avem ocazia să discutăm ce tipuri de garanții acordăm, astfel încât să nu existe abuzuri la niciun nivel
18.15 Șefa ICCJ, Corina Corbu:
 • V-ați întrebat vreodată cu ce preț au reușit judecătorii ICCJ să-și desfășoare activitatea în condiții de tensiune și presiuni? Nu credeti că e momentul să ne asezăm la masă si să găsim solulții ca niciun judecător să nu mai lucreze sub presiune?
 • Până să vă ascult am crezut că putem opri acest război al opiniilor antagonice. Acum mă îndoiesc.
18.13 Judecătoarea Andrea Chiș: Solutia este clar desființarea SIIJ, nu am niciun dubiu. A fost un eșec de la început.
SIIJ trebuie desființată, IJ trebuie reformată

16.35 Judecătoarea Gabriela Baltag, acuzații dure pentru Stelian Ion:
 • Sunteți perseverent pe acest proiect și perseverența dvs e una politică. Mai mult ca niciodată, dvs, alături de clasa politică ce v-a acordat susținere, nu doriți decât să subordonați justiția
 • Vorbiți despre SIIJ ca și cum ar fi suma tuturor problemelor din justiție. Dar despre DNA? Nu am auzit niciun cuvânt
 • Nu ați spus nimic despre atrocitățile DNA asupra cetățenilor
  Luați mâna de pe noi, domnule ministru, și luați mâna de pe SIIJ. Vă rugăm să ne lăsați în pace!
Judecătoarea Nicoleta Țînț, fost președinte CSM:
 • Avizul nostru pentru desființarea SIIJ nu poate fi decât negativ. Avem nevoie de a garanta independența justiției garantând inclusiv prin judecătorii care sunt și responsanbili de înfăptuirea acesteia
16.30 Judecătoarea Lia Savonea, fost președinte al CSM, i-a adus acuzații grave ministrului Justiției, Stelian Ion:
 • Ați venit în fața CSM cu un proiect de lege inacceptabil. Justiția are nevoie de soluții care să întărească independența justiției, nu să o slăbească.
 • Dacă ministrul Justiției se face că nu stie cum a fost cu anchetările judecătorilor, pe care le pot numi abuzive pe alocuri, se face ca nu a auzit de astfel de anchete, voi propune Secției pentru judecători să-i facem un inventar al acesteor nereguli, cu care ar fi trebuit să înceapă
 • Ati acționat pompieristic, ați anunțat din prima zi acest proiect de desființare a SIIJ
 • Era de datoria ministrului să vadă care sunt problemele din justiție, să le înțeleagă, să vadă dacă judecătorii au sedii, dacă justițiabilii sunt mulțumiți de calitatea actului de justiție, Dacă nu sunt mulțumiți oare e din cauza SIIJ?
..........

Procurorul militar Bogdan Pârlog, co-președintele Asociaţiei "Iniţiativa pentru Justiţie", a spus că, în anul 2019, SIIJ a trimis în instanță trei dosare, din care în două s-au dispus achitări şi sunt şanse ca şi al treilea să se finalizeze cu acceaşi soluţie. El a afirmat, ironic, că e posibil ca secția "să reuşească performanţa de a avea o rată de 100% achitări în cauzele trimise în judecată".
 • "În ceea ce priveşte raportul de activitate al SIIJ, constatăm că s-au menţinut constanţi. Dacă ne uităm şi la anul precedent, vorbim de trei trimiteri în judecată pe nişte infracţiuni care de obicei sunt instrumentate de către parchetele de pe lângă judecătorii.
 • Din trei rechizitorii cu care a fost sesizată instanţa de judecată, deja în două dintre ele a rămas definitivă soluţia de achitare. Ceea ce înseamnă deja că au 66% rată de achitare în acest moment, la care, probabil, sunt şanse mari să se adauge şi cea de-a treia achitare, astfel încât să reuşească performanţa de 100%", a spus Bogdan Pârlog, citat de Agerpres.
Procurorul a adăugat că, în anul 2020, SIIJ a "produs" doar două rechizitorii trimise în instanţe, care privesc aceeaşi persoană, respectiv pe procurorul Mircea Negulescu, în condiţiile în care în cadrul Secţiei respective lucrează şapte procurori şi 20-30 de poliţişti.
 • "Pe anul precedent, constatăm că pe nişte resurse până la urmă comparate cu o structură centrală a unei direcţii, cu cheltuieli enorme, cu aducerea unor forţe de poliţie, care în cele mai multe cazuri treaba o făceau organele de poliţie, este o falsă părere când discutăm de doar şapte procurori.
 • Să ne uităm şi la cei 20 sau 30 de poliţişti care sunt detaşaţi acolo, veniţi pe venituri enorme şi care de fapt desfăşoară activitatea. Cu aceste investiţii din partea statului, orin Cimpeanu s-a ajuns ca pe anul 2020 să se producă două rechizitorii, iar dacă ne uităm la acele două rechizitorii vom constata că îl privesc pe acelaşi procuror Negulescu, care privesc o presupusă acţiune a lui, prin care a fost determinat acelaşi denunţător în ambele dosare (...).
 • Orice parchet normal ar fi reunit cele două cauze şi am fi avut până la urmă într-un an de zile un singur rechizitoriu. Dacă pentru aşa ceva statul îşi permite să risipească atâtea resurse de care este nevoie vitală în cu totul alte zone ale Ministerului Public pentru a fi trimis Mircea Negulescu în judecată, avem o problemă până la urmă.
 • Dacă această persoană dispare? Ca orice fiinţă umană este muritor. Ce se va întâmpla după dispariţia domnului Negulescu? Care va fi obiectul de activitate în materie de rechizitorii a acestei minunate secţii? Raportul de activitate arată încă o dată inutilitatea existenţei acestei secţii şi calitatea extraordinar de slabă a activităţii persoanelor care ocupă această secţie", a declarat Bogdan Pârlog.
De asemenea, procurorul Claudiu Sandu de la Asociaţia "Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor" a spus că activitatea SIIJ pe anul 2020 poate fi catalogată ca fiind "ruşinoasă".
 • "Din punctul nostru de vedere, ca asociaţie, activitatea SIIJ este, am putea spune, ruşinoasă. Rezultatele pe anul 2020 arată ineficienţa unei asemenea structuri", a afirmat Claudiu Sandu.
După acuzaţiile aduse de cei doi procurori, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Corina Corbu, a propus amânarea dezbaterilor privind discutarea raportului de activitate a SIIJ, pentru a da posibilitatea conducerii acestei Secţii să participe la şedinţă şi să ofere explicaţii. Propunerea sa a fost respinsă, astfel încât discuţiile continuă în plenul CSM.

CITEȘTE ȘI:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


21854 vizualizari

 • +43 (75 voturi)    
  Crau-Crau voia ca Floricica Dansatoarea de la (Joi, 11 februarie 2021, 14:42)

  Susufler0 [utilizator]

  SIIJ sa dea explicatii, sa se justifice ! :)))
  Bine ca nu a bagat-o nimeni in seama !

  PS. Concluzia logica este DES-FIN-TA-RE !

  PS. Doar institutul Revolutiei lui Iliescu si Institutul de cercetare si crestere a Levanticii sau al Levantului, cum dreaq i-o zice, ala al lui Milica ce mai consuma resurse financiare asa mari si pt rezultate ZERO !
  • -48 (78 voturi)    
   vorbesti prostii (Joi, 11 februarie 2021, 15:08)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   Stii cu ce se mananca si care este logica SIIJ? Ideea este foarte ok si ajuta independenta reala a justitiei, insa ar trebui umblat la aplicare si "neatarnarea" SIIJ.

   Pana la astia, magistratii erau anchetati pentru abuzuri de DNA, de ex. Oare cat de impartial este un judecator intr-un proces in care este parte tot DNA? Fa un efort si gandeste.
   • +35 (41 voturi)    
    dar pe un procuror de la SIIJ... (Joi, 11 februarie 2021, 17:34)

    crackporta [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

    ...cine-l ancheteaza, in caz de nevoie?
    • -32 (42 voturi)    
     fair enough (Joi, 11 februarie 2021, 17:57)

     Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui crackporta

     Dar ar fi vorba de exceptii, ca sunt cativa cu totul, si s-ar putea crea o procedura speciala pentru ei. Este diferenta dintre mii si zeci.
     • +13 (17 voturi)    
      Sectia speciala a facut doar politica (Joi, 11 februarie 2021, 20:59)

      Joe1 [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

      Kovesi a suparat pe psd, Kovesi trebuie pedepsita si europenii blocati din a o numi Procuror Sef european.

      Numai mizerii de astea a facut pe bani multi din taxele noastre. Cine poate sa nege realitatea? Si ca urmarea logica e desfiintarea Sectiei astea de prieteni speciali ai psd.
     • +4 (6 voturi)    
      tu te auzi?! (Vineri, 12 februarie 2021, 0:18)

      liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

      adica suporti dictatura...
      bravos... si gandim inainte sa tastam?
   • +39 (53 voturi)    
    duhnești a (Joi, 11 februarie 2021, 17:37)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

    psd de la o poștă. Corectitudinea magistraților se poate verifica și fără arma politică creată special pentru hamsterul flaușat care se hodinește acum la Rahova (ține-l-ar acolo OLAF 1000 ani la odihnă).
    • -31 (47 voturi)    
     mda.. atat poti (Joi, 11 februarie 2021, 17:53)

     Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui nahir

     In afara ca esti cu psd in gura, pe fond poti sa raspunzi?
     • +22 (36 voturi)    
      nevermind taica, tu ai psd-ul in creier (Joi, 11 februarie 2021, 19:05)

      AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

      Pe fond, Nahir are dreptate, SS e o arma politica creata de PSD ca sa contracareze DNA-ul, sa puna presiune pe Justitie asa cum au facut-o si pe vremea Rodicai Stanoiu.
      Faptul ca de infiintare toate dosarele trimise in instanta privesc un singur procuror de la DNA iti spune ceva? Va sa zica numai Negulescu ala e murdar, restul Justitiei e curata ca Alba ca Zapada?
      • +2 (6 voturi)    
       Pe fond (Joi, 11 februarie 2021, 22:48)

       andypandy [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

       ... nimik nu poate salva nici o institutie de coruptia oamenilor din ea dar ideea ca magistratii sunt deasupra legii si nimeni nu-i ancheteaza nu e ok. DNA e ok? Nu, pt ca daca si-ar face treaba, nu ar exista grupurile de politie care practic sustin crima organizata si nu am avea trafic uman in atatea judete. SIIJ e ok? Nu, pt ca si ei par ca vaneaza anumite persoane cu scop. Deci care este solutia? Sa desfiintam toate aceste organisme de control?
     • +2 (6 voturi)    
      Exemplul tau (Joi, 11 februarie 2021, 23:03)

      Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

      cu DNAul ce ancheteaza procurori in spete in care este si el parte, este o gaselnita puerila! Normal ca orice om din stat trebuie sa fie raspunzator in fata unei entitati!
      Sectia de anchetare a magistratilor nu a fost mai mult de cat o arma politica! Nici nu a fost gandita vreodata sa fie mai mult de atat!
     • +1 (5 voturi)    
      si tu (Vineri, 12 februarie 2021, 0:19)

      liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

      inafara de jigniri ce mai stii?!
      "ce face psd bun, ce fac altii rau"
      da are dreptate, duhnesti a psdist!
      • 0 (0 voturi)    
       unde e jignirea in raspuns? (Vineri, 12 februarie 2021, 4:11)

       Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

       Bine ca nu ma faci si userist, ca l-am laudat si pe nasui cand a facut chestii ok

       Hal de gandire de turma
       • 0 (0 voturi)    
        esti Agitat, Nervos, Singur (Vineri, 12 februarie 2021, 14:25)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

        aici pe Hotnews, restul alor tai unde ie ?
   • -16 (28 voturi)    
    exact (Joi, 11 februarie 2021, 18:12)

    IpseAnton [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

    Si comunismul a fost aplicat gresit in RO, daca nu era ceasca si acum era in picioare!
    • +2 (6 voturi)    
     :)))))))) (Joi, 11 februarie 2021, 23:24)

     Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui IpseAnton

     Kremlinul face reconversii profesionale pentru personalul vulnerabil (inaintat in varsta) din KGB, de pe posturi de interogatori și "săltători", pe posturi de troli?
     Du-te nene de-aci! Ca nu mai pune nimeni botu la oroarea comunista, in Romania de azi! Nu dupa ce am trecut prin ce am trecut!
     Si ca sa nu iti iasa pasenta cu diversiunea de la subiect, sectia de anchetare a magistratilor a fost doar o arma politica a PSD, dovedita clar atunci cand au folosit-o sa o hartuiasca pe Codruta Kovesi, ea recastigandu-si onoarea la CEDO, unde instanta i-a dat castig de cauza in procesul demiterii ei de la sefia Directiei Nationale Anticoruptie! Dar nu e problema, pt ca acum are o pozitie mai inalta, anume sefa Parchetului European!
     Eu ti-as sugera sa nu iti pierzi timpul cu detaliile astea, ci sa te concentrezi pe Navalnii, pt ca incurand te va lasa fara angajator!
   • +27 (35 voturi)    
    logica circulara si proasta (Joi, 11 februarie 2021, 18:55)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

    Deci dupa tine un judecator anchetat de DNA nu poate fi impartial, unul anchetat de SS, da!

    Asta in timp ce DNA-ul se ocupa exclusiv de fapte coruptie, si nu unele mici, iar SS-ul preia absolut orice caz in care intamplator un magistrat are un rol administrativ sau de orice alta natura.

    Nu iti cer sa faci efort sa gandesti fiindca gandirea nu bate punctajul de la partid in cazul PSD-istilor.
   • +10 (14 voturi)    
    :))) (Joi, 11 februarie 2021, 20:02)

    Mistrelutz [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

    'Dacă ministrul Justiției se face că nu stie cum a fost cu anchetările judecătorilor, pe care le pot numi abuzive pe alocuri'
    deci PE ALOCURI,recunosc si ei. ei pe alocuri e o marja in ORICE DOMENIU.
    SIIJ asta..nu poa' sa faca abuzuri, nu?
    un judecator nu are de ce sa fie intimidat daca e curat. cunoscand legea in amanunt,nu are de ce sa te intimideze un procuror.
   • +8 (12 voturi)    
    depinde cui ii sunt aserviti conducatorii de la (Joi, 11 februarie 2021, 20:09)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

    SIIJ.
    - Acest SIIJ a aparut pe vremea PSD cand se modificau legi in favoarea talharilor si cand deosebiti juristi misunau prin jurul conducerii partidului: T Toader, Iordachi, Nicolicea, Serban N, etc
    - Tot in acea perioada au aparut peste noapte dosare la SIIJ impotriva unui cetarean roman care a candidat ca persoana fizica la pozitia de procuror sef parchet UE.
    - Persoanele numite la conducerea acestui SIIJ s-au dovedit a fi persoane inchise, incapabile de a sustine o conferinta de presa pentru a-si prezenta activitatea, rezultatele si neimplinirile (boala veche la conducerile institutiilor statului nostru)
    Din aceste motive SIIJ ar trebui desfintat
    DAR nici a tine la sertar dosare deschise pentru fel de fel de judecatori nu este un lucru cinstit.
    Cred ca SIIJ ar trebui sa fiinteze (si nu doar o sectie subordonata sefului DNA). Sefii acestei sectii ar trebui sa prezinte in conferinte de presa, periodic actiunile intreprinse iar la sfarsitul anului sa prezinte public raportul anual.
    Cu cat sefii acestei sectii ar fi mai deschisi in prezentarea activitatii proprii cu atat vor ramane mai putine semne de intrebare.
    Daca sefii acestor institutii vor fi aserviti doar dreptatii cu totii vom avea doar de castigat.
    Am avut PNA dar nu a fost bun de nimic. Apoi a fost transformat in DNA . . . .
    Nu vad de ce trebuie sa se certe in CSM. Nu rezolva nimic. Pentru ce sunt oare platiti?
    • -1 (1 vot)    
     exact (Vineri, 12 februarie 2021, 4:08)

     Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui ty

     Nu desfiintezi o institutie pentru conducerea pusa de unii sau incompetenta unor angajati, dar lumea nu gandeste

     Pai hai sa desfiintam:
     - apele romane - vezi scandaluri
     - presedintia romaniei - a fost ilici. sau base pentru altii. chiar si ioha care inca "se documenteaza" ref primul scandal de la apele romane
     - parlamentul - plin de sulfe
     - guvernul - la fel
     etc

     Cureti institutia, o reformezi, o transparentizezi, rezolvi absolut tot ce ai enumerat mai sus, dar care este logica desfiintarii?
   • -5 (11 voturi)    
    nu pricepi nimic ! (Joi, 11 februarie 2021, 20:48)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

    nu conteaza ce spun magistratii, conteaza ce spune hastagu' !
    va fi justitie hastagista, facuta de procurorii hastagului, cei ce au...castigat alegerile pe la sect. unu si prin alte locuri.
    caci, dna este sectia pe justitie a secu. iar hastagul este armata din strada a ocultei neomarxiste. antifa de ro.
    asteptati'va la daramari de statui, schimbarea numelor de strazi si localitati.
    anii cincizeci ai secolului trecut au fost amintiri placute pe langa ce vor face astia.
    peneleul a fost deja userizat plus plus plus.

    p.s. masca pe veci ! "taci si executa", porunca ce veti auzi la fiece pas.
    • 0 (4 voturi)    
     Nashule, la multzan ! (Joi, 11 februarie 2021, 23:12)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

     Ai lipsit nepermis de pe forum,,de ce ?
   • -1 (3 voturi)    
    @Su ai schimbat vremea afara ! (Joi, 11 februarie 2021, 22:28)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

    Ploua, vant si rece, chiar esti Sadic ))))) bietii Comentatori Imbujorati nu Dorm la Noapte )))))
    Alta treaba nu ai avut ? )))))
    • +1 (3 voturi)    
     @un domn (Vineri, 12 februarie 2021, 0:57)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

     Lasa ca @Nevermind si cu @Nas Pandelica oricum erau in consemn pe unitate in noaptea asta !

     PS. Se infofolesc cu puzderia de "minusuri" pe care au incasat-o si le tine de cald pana le da Nicusor caldura in Kiseleff ! :)))
   • -1 (3 voturi)    
    2 probleme (Vineri, 12 februarie 2021, 0:18)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

    1 - exista IJ (inspectia judiciara) care face exact asta
    2 - SS este o institutie PROFUND politita (si actiunile lor dovedesc acest lucru)
    • 0 (0 voturi)    
     simplu (Vineri, 12 februarie 2021, 3:59)

     Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

     1. ij e ceva intern, ei intre ei, nu e parchet care sa cerceteze infractiuni
     2. tocmai, fa institutia transparenta, depolitizeaz-o, dar asta nu inseamna sa o desfiintezi doar ca psd, daca are logica si utilitate.

     Oricum nu-mi aproba hn comentarii, desi sunt mai "finut" decat cei carora le raspund, deci vor aparea raspunsuri doar la unele
    • 0 (0 voturi)    
     inspectia judiciara (Vineri, 12 februarie 2021, 9:37)

     nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

     nu face acelasi lucru. nu instruieste penal, ci numai da sanctiuni administrative.
     in plus, tine de executiv, de ministerul justitiei, actualmente, deci, de hastag.
  • +37 (51 voturi)    
   din ciclul: "hotul striga hotii" (Joi, 11 februarie 2021, 17:10)

   snowflake [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   baltag si savonea sunt cozile de topor ale psd si ele vorbesc de politizarea justitiei
   PS: oprina ce a patit de ce nu a luat si ea atitudine? a fost numita degeaba acolo?
   • +1 (3 voturi)    
    mda (Joi, 11 februarie 2021, 23:07)

    g01an [utilizator] i-a raspuns lui snowflake

    fix asta este problema, dar nu este o dilema usor de rezolvat.

    in practica, au fost politizati si acum brusc fix aia care raspund la comanda politica vor "independenta". eu nu am chef sa fie reformat sistemul astfel incat sa-i curete in timp pe astia, dar este si asta o varianta de lucru posibila. eu zic ca ar insemna sa bagam jegul sub covor si sa ramanem cu leprele pe cap (nu doar noi, dar si putinii oameni pusi pe treaba din sistem). o varianta mai rapida ar fi sa curatam cozile de topor folosind STRICT doar acele instrumente legale pentru care exista precedente din 2013 incoace (doar ca de data asta vorbit cu specialisti de prin afara ca sa fie totul facut ca la carte) si pe urma reforma - asta ar fi varianta de lucru care ar repara multe rele.

    precedentele folosite de infractori ar trebui acum folosite impotriva lor ca sa se invete sa nu mai incerce si alta data, altfel, tot noi vom achita nota de plata. si acum si pe viitor.
   • +1 (5 voturi)    
    Dar striga cu un tupeu fantastic ! (Vineri, 12 februarie 2021, 1:16)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui snowflake

    Gretos ! :((

    PS. Mi se pare insa ca si lui Savonea si lui Baltag li se termina mandatul in 2022 asa ca o sa scapam de ele !
    • +2 (2 voturi)    
     Sau (Vineri, 12 februarie 2021, 7:10)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

     Scriem o petitie la Sf Covid
    • +1 (1 vot)    
     Alora de la CSM nu li se termina mandatul (Vineri, 12 februarie 2021, 9:44)

     ty [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

     in acelasi timp la toti?
  • +29 (39 voturi)    
   Apararea imposturii... (Joi, 11 februarie 2021, 17:33)

   contributor.bis [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   Clanu' Savonea a urcat pe meterezele "justitiei" inregimentate politic si abonata la banii oamenilor cinstiti din RSR.
   Gloantele servitudinii impostoare, platite boiereste cu banii statului falimentar, naruiesc zidul fragil al democratiei juste.
   PSD-ul n-a murit !
   • -10 (16 voturi)    
    RSR? (Joi, 11 februarie 2021, 17:46)

    Mihalav [utilizator] i-a raspuns lui contributor.bis

    Gura mincinosului adevar graieste...
   • +2 (4 voturi)    
    De aia rezista PSD... ! Pt ca are oameni (Vineri, 12 februarie 2021, 1:19)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui contributor.bis

    in toata structura statului, IN TOATE DOMENIILE, care indiferent de vicisitudini raman soldati credinciosi !
  • +9 (15 voturi)    
   Mafia psd a pus mana pe justitie (Joi, 11 februarie 2021, 20:18)

   Cozmin30 [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   Dupa ce mafia psd a pus mana pe justitie, nimeni nu mai are voie sa puna mana.
   Judecatorii si procurorii corupti, aflati in slujba mafiei psd, s-au organizat in asociatii si uniuni, pentru a-si putea duce la indeplinire sarcinile murdare, primite de la mafia psd.
   Acualul CSM a fost populat de oamenii mafiei psd. Chiar asa-zisii reprezentanti ai Societatii Civile sunt de fapt niste likele aflate in slujba mafiei psd.
   Sectia Speciala a fost infiintata pentru a-i teroriza, pentru a-i hartui, pe procurorii si pe judecatorii cinstiti, corecti, competenti, incoruptibili si nesantajabili, care i-au trimis in judecata sau i-au condamnat pe infractorii din mafia psd.
   Pe de alta parte, Sectia Speciala are rolul de a-i acoperi pe judecatorii corupti sau santajabili, care ii achita pe infractorii din mafia psd, care ii condamna simbolic, cu suspendare, care tergiverseaza la nesfarsit procesele mafiotilor din psd, care nu le confisca integral averile, coform legii confiscarii extinse, sau care ii elibereaza anticipat pe infractorii din mafia psd, condamnati de judecatorii cinstiti si competenti.
   Toate organismele internationale, specializate pe domeniul judiciar, au cerut desfiintarea Sectiei Speciale.
   Sectia Speciala, cu complicitatea fostului ministru corupt si las al justitiei si al membrilor corupti din CSM, a fost populata cu procurori corupti sau santajabili, aflati in slujba mafiei psd si executa doar ordinele mafiei psd.
 • +22 (42 voturi)    
  Acest ... SS-fiind o aberatie..... (Joi, 11 februarie 2021, 15:38)

  gigiN [utilizator]

  ... pesedista ar trebui sa aiba, cat mai rapid,
  soarta celui... original sau sa fie utilizat exclusiv
  pentr aducerea alaturi de dragnea. a altor
  borfasi din aceeasi famiglie.
  • +13 (19 voturi)    
   Trebuie desfiintat de anul trecut. Hai mai repede (Joi, 11 februarie 2021, 19:35)

   Kivek [utilizator] i-a raspuns lui gigiN

   nu inteleg de ce dureaza atat de mult desfiintarea Justitiei PARALELE a PSD

   Dragnea nu a facut atatea discutii cand a creat acest sistem mafiot psd-ist din justitie
 • -39 (57 voturi)    
  Bineinteles ca si aici (Joi, 11 februarie 2021, 15:41)

  xrogo [utilizator]

  clovnul de procuror Parlog s-a dat in spectacol, el si-a sustinut alocutiunea cu care a fost servit si si-a indeplinit scenariul, hai cu SIIJ in continuare, hai cu Kovesi cercetata si cu Clotilde renumarata!
  • +27 (37 voturi)    
   Mdea (Joi, 11 februarie 2021, 17:26)

   fleijfiei [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Parlog este incomod pt ca a pornit ancheta impotriva jandamilor la protestul din 10 august. Faptul ca nu e sluga, il acuzati ca s-ar da in spectacol.
   Doi la mana, Kovesi nu mai are nici o ancheta pe numele ei.
   Trei la mana, Clotilde a castigat corect, o confirma procesele verbale semnate de presedintii de sectie si facute in urma numararilor corecte. Faptul ca s-au manarit voturile dupa incheierea PV-urilor, acolo e problema celor care au vrut sa fure pt dl Tudorache. Poate ei vor ajunge sa raspunda penal.
   PV-urile de numarare nu or sa fie anulate, stai fara griji :)))
  • -9 (25 voturi)    
   Desfiintare SIJ (Joi, 11 februarie 2021, 18:26)

   EciBo [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Inteleg ca esti revoltat la gandul ca procurorii ticalositi (sunt destui la DNA...), sa fie cercetati de altii decat colegii lor de la DNA.
   Ti se pare absolut normal ca unul care nenoroceste un om, sa fie cerecetat de colegul lui.
   Pe aceeasi logica, soferii ar trebui sa fie cercetati numai de colegii lor, iar cei care ii certceteaza sa fie evaluati, promovati de catre soferi...
   Nu realizezi absurditatea? sau scopul e ca nu cumva vreunul din procurorii ticalositi, domne fereste sa fie anchetat pe bune?
   N-ar fi normal ca toti cei care incalca legea sa fie pedepsiti? inclusiv procurorii?
   Eu zic sa mai meditezi asupra acestor aspecte.
   O seara frumoasa tuturor!
   • +4 (10 voturi)    
    Minciunile sfruntate ale mafiei (Joi, 11 februarie 2021, 21:32)

    Cozmin30 [utilizator] i-a raspuns lui EciBo

    Acestea sunt minciunile sfruntate ale mafiei psd.
    Niciun om nu a fost nenorocit de procurori.
    Procurorii se bazeaza doar pe probe.
    Dosarele intocmite de procurori sunt verificate de sefii lor, apoi de seful sectiei, apoi de judecatorul de la camera preliminara.
    Daca trec de aceste filtre, se ajunge la judecata.
    Achitarile s-au produs doar pentru ca :
    - infractorii de la CCR au decis, in mod aberant si criminal, ca probele, obtinute cu ajutorul Serviciilor Secrete ale tarii, nu pot fi folosite
    - infractorii din parlament au dezincriminat, in mod aberant si criminal, anumite fapte penale
    - doasarul a incaput pe mainile unor judecatori corupti sau santajabili
    - Sectia Speciala a retras recursurile
    • -1 (1 vot)    
     Procurori? (Vineri, 12 februarie 2021, 9:06)

     atc [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin30

     Portocale, portocale.
   • -1 (1 vot)    
    SIIJ (Vineri, 12 februarie 2021, 9:24)

    atc [utilizator] i-a raspuns lui EciBo

    Ce sa mai meditam? Suntem majoritatea pe H.N. pentru desfiintare? Ce mai pierdem timpul si cu parlamentul? De maine- desfiintata, Portocala numit sef la DNA. si traiasca si -nfloreasca justitia (independenta) romaneasca!
 • +31 (35 voturi)    
  ehhh (Joi, 11 februarie 2021, 17:08)

  transpenibilus [utilizator]

  Tudorel Toader si infractorul Dragnia TRAIESC prin oamenii plantati in institutii...
  PSD trebuie scos in afara legii si desfiintat. Iar Romania trebuie URGENT depesedizata!!!!
 • +26 (40 voturi)    
  Exemplul dosarului Kovesi, fabricat de SIIJ (Joi, 11 februarie 2021, 17:28)

  Dilematic [utilizator]

  total abuziv, explica banuiala, ca aceasta sectie a fost creata pentru distrugerea magistratilor incomozi, in timp ce infractionalitatea reala , mai ales cea de coruptie ramane in afara preocuparii SIIJ, de-si infloreste inclusiv in mediul judiciar si in timp ce prin modul de organizare s-a creiat o imunitate de jurisdictie penala totala pentru procurorii SIIJ , aflati in afara de orice fel de control ierarhic. dar si judecatoresc in cazul solutiiilor de clasare.

  SIIJ trebuie sa dispara si competentele de ancheta trebuie sa revina acolo unde erau, in functie de natura faptei, la DIICOT, la DNA sau la parchetele Curtilor de Apel sau la PICCJ. .
 • -25 (37 voturi)    
  bun (Joi, 11 februarie 2021, 17:31)

  cucuveauamov [utilizator]

  pleaca nea Ion cu codita intre picioruse
  • +5 (7 voturi)    
   asta doar in perceptia postacimii sputniciste (Joi, 11 februarie 2021, 21:13)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   In realitate nea Ion a aratat suficient de clar ca SS e doar un organ de intimidare a procurorilor creat de ciuma rosie, si inca unul format din niste incompetenti penibili, care au reusit "performanta" sa aiba 2 din 3 dosare cu achitate, si al 3-lea indreptandu-se tot spre achitare in 2 ani consecutivi.
   Cifrele alea sun totul despre seriozitatea procurorilor de la SS si despre capacitatile lor profesionale
 • +33 (39 voturi)    
  s-au trezit (Joi, 11 februarie 2021, 17:33)

  nahir [utilizator]

  savonea și baltag să facă pe independentele politic, tocmai ele, furculița și cuțitul lui dragnea.
  Te-apucă greața de câtă ipocrizie dau dovadă.
  Bleah!!!
 • +28 (32 voturi)    
  buna sedinta.. (Joi, 11 februarie 2021, 17:34)

  rochiri [utilizator]

  ..acum stim cine sunt vuvuzelele mafiei din csm ..
 • -36 (42 voturi)    
  SS trebuie intarita cu cat mai multi procurori (Joi, 11 februarie 2021, 17:38)

  floriniulian [utilizator]

  Coruptia,incompetenta si slugarnicia din Parchete/DNA este CATASTROFALA.

  Aceste institutii sunt STAT in STAT si NU RASPUND in fata LEGII indiferent de ABUZURILE,SMENURILE,MANARELILE SI CORUPTIA DE CARE DAU DOVADA.

  Ele nu pot fi anchetate decat de acesta sectie speciala care trebuie intarita cu procurori competenti si integri,altfel aceasta tara va ramane un sistem mafiot condus de securisti si procurorii corupti.
  • +28 (32 voturi)    
   tataie, a trecut vremea voastra (Joi, 11 februarie 2021, 18:23)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui floriniulian

   Oricat veti mai oracai voi acolo, vremurile s-au schimbat. Epoca Dragnea a luat sfarsit, si incet, incet va apune si epoca tilhariilor la drumul mare facute de ciuma rosie la adapostul unei justitii obediente. Oricat ati vrea voi intoarcerea la epoca Adrian Nastase, aia e gata. Epoca ciumei rosii si a legalizarii hotiei e istorie.
 • +20 (26 voturi)    
  avizul cui? (Joi, 11 februarie 2021, 18:14)

  IpseAnton [utilizator]

  Judecătoarea Nicoleta Țînț, fost președinte CSM:
  Avizul nostru pentru desființarea SIIJ nu poate fi decât negativ.

  In numele cui vorbeste? Acolo nu se exprima parerile proprii?
  • +1 (3 voturi)    
   BINGO ! (Vineri, 12 februarie 2021, 1:24)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui IpseAnton

   Tant nu a gresit ! Tant a folosit cu buna stiinta pluralul ca sa transmita stapanilor politici ca falanga "imbujorata' din CSM isi face datoria neabatut !
 • 0 (14 voturi)    
  Avizul CSM este unul consultativ. (Joi, 11 februarie 2021, 19:42)

  Nyk1 [utilizator]

  Asta înseamnă, după cum a demonstrat deja Dragnea și PSDul, că ministrul poate deci face ce dorește.
  • +10 (10 voturi)    
   Parlamentul face ce doreste, nu ministrul (Joi, 11 februarie 2021, 19:58)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   Mai exact Parlamentul a infiintat prin lege SS-ul, tot el il poate desfiinta.
  • +6 (10 voturi)    
   Gresesti (Joi, 11 februarie 2021, 21:09)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   Ministrul poate doar trimite proiectul de lege in parlament, iar parlamentul poate decide desfiintarea acestui organism dragnist, total ineficient daca te uiti la rezultate si construit cu unicul scop de a intimida.
 • +9 (11 voturi)    
  majoritate de protectori ai infractorilor (Joi, 11 februarie 2021, 19:52)

  Bokila [utilizator]

  savonea, alistar, baltag si alte 8 rebuturi umane promovate in slujba coruptiei institutionalizate de psd...dar cel mai greu motiv al acestui vot dezonorant pentru justitia romana se gaseste in declaratiile de avere ale membrilor CSM.
  minimum 10.000 euro net pe luna pentru fiecare membru plus alte aberatii cu care au fost cumparati de mafia pesedista, ca de exemplu cei 10000 lei luna primiti de savonea pentru ca face naveta de la 9 km de Bucuresti
 • -10 (16 voturi)    
  Avizul (Joi, 11 februarie 2021, 19:59)

  Gigi Kent [utilizator]

  Avizul e consultativ asa ca stati linistiti SSIIJ va fi desfiintata asa cum a venit ordinul din afara.

  Apoi isi va putea face DNA-ul de cap precum mai acum cativa ani. Problema e ca la putere e PNL-URSS+ deci nu stiu pe cine vor lua ...
  • 0 (0 voturi)    
   Procurori (Vineri, 12 februarie 2021, 9:02)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   Chiar n-ai auzit de PSD? Dragniea la puscarie!
 • +9 (13 voturi)    
  Savonea este menajera (Joi, 11 februarie 2021, 20:00)

  mmmircea [utilizator]

  lui Voicu Catalin.
 • +10 (12 voturi)    
  500 de clasari si doar 3 rechizitorii (Joi, 11 februarie 2021, 20:22)

  coco04 [utilizator]

  Vrem un corp civil care sa verifice acesti corupti de la CSM.Nu va e rusine mai parazitilor sa faceti umbra pamantului degeaba?.Justitia in Romania nu mai exista .E coruptie endemica pe tot lantul de la Politie Municipala(care nu fac proces verbal la infractiuni),Politie Judiciara (care ascund probe si nu le introduc in referatul cu propunerea de clasare),Parchet (care tine dosarul la sertar,),Inspectia Judiciara (care falsifica sesizarile, mie mi-au fabricat 3 erori materiale,Judecatori de la Curtea de Apel (care declara ca dosarul se va judeca in 1 luna dar da solutie negativa chiar in seara infatisarii in instanta).E un grup infractional organizat.Vrem ca DNA sa isi reintre in drepturi.Altfel plec din Romania.Netejoru si SIIJ sunt groparii justitiei romanesti.
 • +11 (13 voturi)    
  Bun (Joi, 11 februarie 2021, 20:35)

  a87 [utilizator]

  le-am ascultat politicosi pe cele doua...doamne. Acum se poate pune lacat.

  Cine stie, acum ca tot desfiintam sectia speciala, poate incepem si noi sa desfiintam niste pensii la fel de speciale. Nu de alta, dar cred ca asa pute a bani intr-o sedinta d-asta ca pe un biet contribuabil de rand l-ai scoate pe targa din sala.
 • +7 (9 voturi)    
  Justitia româna (Joi, 11 februarie 2021, 20:55)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Cea care a distrus Romania. Stat in sta, format din politruci, magistrati corupti si complici de-ai lor, complici de-ai mafiotilor si ai asasinilor din 89, cei care au ajutat ca tara sa fie distrusa si jefuita, imbuibandu-se pe ei insisi cu o nesimtire greu de imaginat
 • -5 (11 voturi)    
  Ati infrant! (Joi, 11 februarie 2021, 20:58)

  Socrate2021 [utilizator]

  Hehe, asa, faceti spume, troli neo-marxisti!
  • +2 (4 voturi)    
   Avizul este consultativ ! (Vineri, 12 februarie 2021, 1:27)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Socrate2021

   Noi nu facem spume pt ca stim asta !

   Acum dupa ce au aflat ce si cum e cu avizul asta spume fac pesedacii ! :)))
 • +9 (13 voturi)    
  Astea cu pensii speciale fara contributivitate (Joi, 11 februarie 2021, 21:01)

  hopsinoi [utilizator]

  isi apara ciolanul gras.
 • +6 (10 voturi)    
  nu se zice secie speciala se zice pensie speciala (Joi, 11 februarie 2021, 21:01)

  hopsinoi [utilizator]

  JAF
 • +6 (8 voturi)    
  He-He (Joi, 11 februarie 2021, 22:35)

  Cataleya [utilizator]

  Dupa disperarea cu care au aparat SS si mai ales dupa modul abject in care l-au atacat pe ministrul justitiei e cat se poate de clar ca baltagele ciumei rosii stiu foarte bine ca nu au nicio sansa sa salveze divizia SS-Florea.
  Asa ca si-au deversat veninul si dejectiile, macar sa spurce locul daca altceva tot nu mai pot face.
  Mai ales ca peste 20 de luni le expira mandatele si dispar pt totdeauna din CSM, cu Alistar cu tot si cu Savonea in frunte.
 • +4 (4 voturi)    
  Se discuta pe birfe? (Joi, 11 februarie 2021, 22:56)

  n.dumiritu [utilizator]

  Savonea: "voi propune Secției pentru judecători să-i facem un inventar al acestor nereguli" (anchetările judecătorilor). Cei care propun desfiintarea arata un raport de neactivitate. Cei care apara SIIJ vin cu mina goala, dar cu falca in cer. Ajung simtamintele pt. o decizie in forul tutelar al unei puteri in stat?

  Baltag: "Nu ați spus nimic despre atrocitățile DNA asupra cetățenilor". I-a pierit graiul dupa cetățenilor, ar fi spus "cetățenilor Puterii"? Si ce "atrocități" or fi alea cind se ancheteaza un abuz de putere (insotit de furturi grobiene din bani publici), iar autoritatile judecatoresti "rezolva" dupa 4-8 ani cu o suspendare? Daca "cetateana" Baltag se canoneste de grija "atrocităților" aduse banditilor puterii, sa faca bine si sa plece din pozitia de lux in care ipocrit reprezinta justitia, si sa-si faca sindicat de aparare a hotilor pe umarul carora plinge.
 • -4 (6 voturi)    
  Jos labele dupa justitie (Joi, 11 februarie 2021, 23:16)

  pelagragalbena [utilizator]

  domnuu iohanus si useristi (alias puii de securisti si turnatori) jos labele jegoase dupa justitie.

  O sa va duceti dragnea daca va mai atingeti de justitie!
  • +3 (5 voturi)    
   ai dreptate (Vineri, 12 februarie 2021, 0:16)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui pelagragalbena

   conform pesedistilor ca tine justitie trebuie sa ramana exact asa: controlata politic!
 • +4 (8 voturi)    
  e clar (Vineri, 12 februarie 2021, 0:16)

  liviu_ [utilizator]

  mafia conduce romania

  justitia e cred ca mai rau decat era pe vremea lui iliescu

  efectiv in tara asta ai mai mari sanse sa judece cinstit un mafiot decat un judecator!

  ICCJ sare in apararea infractorilor
  CCR la fel
  CSM sare in apararea unei institutii care nu a facut absolut nimic si este PE FATA la comanda politica...

  dar primiti pensii speciale!
 • +1 (7 voturi)    
  Până când??? (Vineri, 12 februarie 2021, 1:26)

  Lake123 [utilizator]

  Eu nu-nțeleg, ce treabă are CCR cu secția asta specială, care-a făcut multe erori grave. Și-n fond până când o să ne conducă acest CSM, care nu-i altceva decât un apendice al PSD.???? Ce rost mai are guvernu și alte organe de conduere ale româniei, dacă otu e controlat de acest CSM?E ceva-n neregulă aici și gtrebuie lute măsurile de rigoare.
 • -1 (3 voturi)    
  BRAVO Bogdan Mateescu ! (Vineri, 12 februarie 2021, 8:33)

  NERO-Voiculescu [utilizator]

  O surpriza placuta !
  Clotide pregateste-te de declaratii. Renumaratorea continuã.
 • +1 (1 vot)    
  aha (Vineri, 12 februarie 2021, 8:46)

  frum [utilizator]

  Lia Savonea nu era aia de avea diurna 10 000 de lei pe luna fiindca mergea zilnic la serviciu 10km?
 • -1 (3 voturi)    
  In concluzie, ministrul hastag Stelica si-a (Vineri, 12 februarie 2021, 9:14)

  xrogo [utilizator]

  luat o smetie de la CSM, organul ala care garanteaza independenta justitiei, smetie de care o sa-si aminteasca toata viata!
  Au spalat pe jos cu Stelica mai multi judecatori, adica adevaratii magistrati, si nu procurorii care au fost numiti si ei, in treacat magistrati!
  A fost magistrala interventia unei judecatoare care-i arata cum nea Stelica batea toba in Comisia Juridica cabd se discuta infiintarea SIIJ in loc sa-si expuna argumentele, pro sau contra si bate toba in continuare si din postul de ministr!
 • +1 (1 vot)    
  daca nu vor sa fie desfiintati, (Vineri, 12 februarie 2021, 10:24)

  mongolul [utilizator]

  sa fie subordonati Presedintiei....(?!!!!)
 • 0 (0 voturi)    
  Asta da reformă în Justiție! (Vineri, 12 februarie 2021, 12:45)

  EllenaS [utilizator]

  Dacă sub forma actuală, cu o anumită independență, SIIJ e încorsetată și criticată de toți neaveniții, ce s-o alege de rolul ei, dacă va fi reînființată în structura DNA-ului sau a Parchetului General? Nu va putea face altceva decât a făcut sub comanda DNA-ului din anii koveșiști! Asta da reformă PNL-istă în Justiție!
 • 0 (0 voturi)    
  portocala (Sâmbătă, 13 februarie 2021, 20:36)

  Stelistu [utilizator]

  Avizul profesionistilor nu conteaza pentru un avocat de duzina sau politruci. Urmasii securistilor comunisti cu pensii uriase, nu-i preocupa cei aproape 2 milioane de pensionari cu pensie sub 1.000 lei, ci e mai benefic de a fi promotorul STATULUI PARALEL inventat de Petrov. Impostura maxima ! Pensionari treziti-va, altfel veti ramane ( cei care vor trai) cu pensia actuala pana in anul 2024 !?! La un deficit bugetar de 7,2% din PIB pe 2021 sa afirmi cu nonsalanta ca nu sunt bani pentru majorarea punctului de pensie este stupid, ridicol si penibil.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by