Vicepremierul Dan Barna estimează că legea pentru desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) ar putea fi adoptată de Parlament în următoarea lună. Declarațiile au loc în contextul în care Consiliul Superior al Magistraturii dezbate joi în plen proiectul de desființare a SIIJ, iar în timpul ședinței câteva zeci de oameni, în frunte cu senatoarea Diana Șoșoacă, exclusă din AUR, au protestat față de acest demers, în fața Ministerului Justiției.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Avem în programul de guvernare foarte clar prevăzut lucrul acesta, că Secţia Specială va fi desfiinţată şi una din primele iniţiative în aceste săptămâni - Parlamentul tocmai a pornit - vizează acest lucru şi se va întâmpla cu siguranţă acest lucru. (...)
  • Dacă ne uităm, de când a fost înfiinţată până în prezent, nu e aproape nimic de pus pe masă, în afară de presiuni politice. Dar este şi una din recomandările şi condiţiile pentru ca România să scape de MCV.
  • Or, desfiinţarea acestei secţii, care e un instrument de presiune politică - e foarte clar lucrul acesta, nu e niciun dubiu -, e una dintre recomandări, unul dintre lucrurile pe care această coaliţie şi l-a asumat şi în următoarea lună vom avea adoptată în Parlament o lege de desfiinţare a acestei secţii, care nu a adus niciun fel de beneficiu, trecând peste toate încercările ridicole pe care le vedem în aceste zile, de a încerca să îşi justifice existenţa", a spus vicepremierul, într-o discuție cu primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, transmisă pe Facebook.

Declarațiile au loc în contextul în care Consiliul Superior al Magistraturii dezbate joi în plen proiectul de desființare a SIIJ, ședința începând în jurul orei 12.00. Avizul CSM privind desființarea Secției speciale este unul consultativ.

În timpul ședinței CSM, câteva zeci de oameni, în frunte cu senatoarea Diana Șoșoacă, exclusă din AUR, au protestat față de acest demers, în fața Ministerului Justiției.

Manifestantii au venit cu pancarte cu mesaje precum: "Stop abuzurilor din Justiție", "Stelian, nu uita, Justiția nu e a ta" și au scandat "Hoții!" și "Vrem dreptate!".

CITEȘTE ȘI:

Un prim pas al lui Stelian Ion pentru desființarea Secției speciale: Proiectul de desființare, eșuat în mandatul lui Predoiu, la votul Consiliului Superior al Magistraturii