Vicepremierul Kelemen Hunor a criticat miercuri unele sporuri de care beneficiază angajații din sectorul public, dând ca exemplu sporul de risc pentru lucratul la calculator. Acesta a spus că aceste sporuri rămân anul acesta ”în interiorul venitului lunar”, dar va fi făcută o analiză a lor și o modificare a legii salarizării.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Există un spor de risc când lucrezi la calculator, nu cred că este un spor care trebuie să fie păstrat în continuare, pentru că toată lumea lucrează la calculator în secolul 21. Să spui că este un risc la calculator, atunci aruncă și telefonul mobil la gunoi și să nu mai deschizi calculatorul, deci nu se poate. Nu cred că există un astfel de risc și că trebuie un astfel de spor,” a declarat Kelemen Hunor.

”Sunt convins că sunt și sporuri de care încă nu am aflat”, a afirmat acesta, adăugând că anul acesta se va face o analiză în domeniu.

Vicepremierul a precizat că anul acesta nu vor fi modificări în privința sporurilor: ”În 2021, așa cum am promis, nu vor fi mai mici veniturile în sectorul bugetar, vor fi exact la nivelul anului 2020, luna decembrie”.

Barna: Nu are nicio justificare

Și vicepremierul Dan Barna a criticat sporul pentru lucrul pe calculator, spunând că nu are ”nicio justificare”: ”Fiecare dintre noi lucrează în fiecare zi pe calculator, asta nu poate fi o justificare de a primi un spor că ești expus la condiții vătămătoare”, a declarat Barna.

Problema sporurilor va fi discutată în Parlament, a precizat acesta.

Sporuri pentru condiții vătămătoare, spor de izolare, spor de consemn la domiciliu sau de suprasolicitare neuropsihică

Sporuri pentru condiții vătămătoare, pentru munca pe ture, spor de izolare, spor de consemn la domiciliu sau de suprasolicitare neuropsihică sunt câteva dintre sporurile de care au parte angajații la stat din România.

Cei care lucrează în instituțiile de cultură, de exemplu, primesc sporuri pentru condiții periculoase sau vătămătoare și pentru condiții grele de muncă, iar judecătorii de la Curtea Constituțională beneficiază și ei de sporuri pentru condiții grele, vătămătoare sau periculoase, spor de risc și suprasolicitare neuropsihică sau spor pentru păstrarea confidențialității.