Școlile se redeschid de luni, 8 februarie, autoritățile având pregătite trei scenarii în funcție de rata de infectare din fiecare localitate. Singurele cazuri în care cursurile vor fi online în totalitate vor fi în localitățile care intră în carantină. La acest moment, Capitala se încadrează în "scenariul galben", adică vor merge fizic la cursuri doar copiii de grădiniță, elevii din clasele 0-IV și cei care vor susține examene, adică elevii din clasele a VIII-a și a XII-a.

Scoala din BucurestiFoto: Agerpres

Președintele Klaus Iohannis a prezentat cele trei scenarii, după o întâlnire la Cotroceni cu premierul și miniștrii Sănătății și Educației.

Scenariul verde:

  • Toți elevii și copii de la grădinită se întorc în unitățile de învățământ.

Scenariul galben:

  • Copiii de grădiniță, elevii din clasele I-IV, a VIII-a și a XII-a se întorc în unitățile de învățământ, restul online.

Scenariul roșu:

  • Copiii de grădiniță și cei din clasele I-IV merg la școală, restul urmând cursuri online.

Ce înseamnă scenariul verde, galben sau roșu în cazul deschiderii școlilor?

  • Scenariul verde - rata de infectare între 0 și 1 la mia de locuitori
  • Scenariul galben - rata de infectare între 1 și 3 cazuri la mia de locuitori
  • Scenariul roșu - rată de infectare între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori

La acest moment, Capitala se încadrează în "scenariul gelben", adică vor merge fizic la cursuri doar copiii de grădiniță, elevii din clasele 0-IV și cei care vor susține examene, adică elevii din clasele a VIII-a și a XII-a. Marți, rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut, din nou, sub 2 în București.

Citește și: