Co-președintele USR-PLUS Dacian Cioloş a anunţat că de joi vor începe dezbaterile publice şi procesul de alegere a noului guvernator al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Reamintim că pentru a forma un grup consultativ pentru stabilirea viitorului guvernator al Deltei Dunării fusese cooptat de USR-PLUS canoistul olimpic Ivan Patzaichin, care în 17 ianuarie a anunțat că se retrage, din cauza "violenței atacurilor” la adresa sa.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Arătăm, începând cu această săptămână, că partidele politice pot face concursuri pentru numiri în funcţii publice fără să fie o cerinţă legală. Transparent şi prin dezbateri cu societatea alegem cei mai buni oameni. Aşa că de joi dăm drumul procesului de alegere a noului guvernator al Rezervaţiei biosferei Delta Dunării prin dezbateri publice cu toate asociaţiile interesate din Deltă care vor defini atât noul mandat de management al ARBDD, cât şi elementele de competenţă pe care trebuie să le îndeplinească viitorul guvernator numit de USR-PLUS printr-un proces de selecţie profesionist”, a scris Dacian Cioloş, luni pe Facebook.

El susține că o numire politică nu înseamnă că un şef politic îşi numeşte oamenii, apropiaţii sau dă sinecuri de partid, ci "poate însemna şi o numire asumată politic a unei persoane cu competenţă, cu un mandat clar, susţinută politic pentru a face treabă pentru comunitate şi nu pentru a reprezenta interese personale ale şefilor politici".

Încă din 15 ianaurie, Alianţa USR-PLUS a anunțat că începe un "proces transparent şi consultativ pentru stabilirea conducerii executive a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD)", responsabilitate care a revenit Alianţei după negocierile cu partenerii de coaliţie.

Ivan Patzaichin fusese desemnat să formeze un grup consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării, din care să facă parte asociaţii şi persoane "cu preocupări reale" în ceea ce priveşte destinul Deltei După două zile, însă, canoistul olimpic a anunțat pe Facebook că se va retrage din acest proces, după ce a fost ”surprins de violența atacurilor” la adresa sa.