Canoistul olimpic Ivan Patzaichin, care fusese cooptat de USR PLUS pentru a forma un grup consultativ pentru stabilirea viitorului guvernator al Deltei Dunării, a anunțat pe Facebook că se va retrage din acest proces, după ce a fost ”surprins de violența atacurilor” la adresa sa.

Ivan Patzaichin, decorat de Klaus IohannisFoto: Facebook - Klaus Iohannis

Ce a spus Ivan Patzaichin:

  • "Cred foarte tare în ideea de a decide transparent, printr-un proces de consultare, cine să fie guvernatorul ARBDD. Tocmai de aceea am acceptat să fiu parte din acest proces, însă am fost surprins de violența atacurilor la adresa mea pe acest subiect.
  • Sunt mulți oameni de calitate în Tulcea, și sunt convins că vor găsi posibilitatea de a colabora și fără mine. Așa că mă voi retrage din această activitate.
  • Eu n-am avut niciodată alte interese decât de a contribui la dezvoltarea Deltei și la bunăstarea oamenilor săi. Nu doresc să trebuiască să dovedesc mereu și mereu acest lucru, sau prin prezența mea să pun în pericol acest proces.
  • Sper să continue această consultare, să ducă la rezultate frumoase și le doresc succes celor ce o vor duce la bun sfârșit".

Declarațiile lui Patzaichin vin după ce USR PLUS a anunțat pe 15 ianuarie iniţierea unui "proces transparent şi consultativ pentru stabilirea conducerii executive a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD)", responsabilitate care a revenit Alianţei după negocierile cu partenerii de coaliţie.

Conform unui comunicat al USR PLUS, citat de Agerpres, pentru începerea procesului de recrutare, cei doi copreşedinţi ai Alianţei i-au adresat lui Ivan Patzaichin invitaţia de a forma un grup consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării, din care să facă parte asociaţii şi persoane "cu preocupări reale" în ceea ce priveşte destinul Deltei.

"Acest grup consultativ va avea rolul de a creiona mandatul viitorului guvernator, profilul profesional şi elementele de competenţă necesare pentru a asigura o bună guvernare a Deltei Dunării", a precizat sursa citată.