Un salon de Terapie Intensivă a Spitalului Sfântul Pantelimon din București a fost evacuat, după ce dintr-un neon a început să iasă fum, dar nu a luat foc. Pacienții au fost mutați în salonul alăturat.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Ministerului Sănătății, în jurul orei 20.15, un tub de neon dintr-un salon s-a ars cu o degajare minoră de fum fără flacără.

”Preventiv, cei doi pacienți au fost mutați în alt salon pentru a se schimba tubul de neon. Nicio persoană nu a suferit de pe urma incidentului.”

UPDATE Conform reprezentanților spitalului, a „pocnit un tub de neon în tavan”, dar a ieșit doar fum, iar pacienții evacuați au fost mutați în salonul alăturat, potrivit Mediafax. Nu a fost necesară intervenția ISU.

UPDATE Nu a fost flacără, iar problema ar fi fost remediată.

În salon erau trei pacienți, care au fost evacuați și nu au fost afectați, potrivit managerului spitalului, citat de Digi24.

Incidentul vine după ce un incendiu a izbucnit vineri, în jurul orei 5.00, la parterul Institutului Matei Balș din București, care tratează bolnavi cu COVID, iar focul a cuprins patru saloane în care erau internați pacienți cu forme de COVID medii și severe, ținuți pe mască de oxigen.

Trei bolnavi au murit carbonizați, iar o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat. La câteva ore, o altă persoană - a cincea victimă - a fost găsită carbonizată în baie. Peste 100 de pacienți au fost evacuați, fiind transferați în alte pavilioane ale unității medicale și la alte spitale din Capitală.

Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România în interval de cîteva luni, după incendiul din noiembrie de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, unde au murit 10 oameni.

Citește și: