​​Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat luni că l-a înlocuit pe Radu Gavriș care coordona lupta antiCOVID la nivelul Poliției Capitalei, după ce acesta a fost surprins într-un restaurant.

HotNews.roFoto: Hotnews

Surse consultate de HotNews.ro susțină însă că Gavriș fusese numit în această funcție vineri seara, după ora 18,00, respectiv în momentul în care acesta se afla deja la restaurantul din Centrul Vechi.

„Poliția Română a dispus cercetarea prealabilă a ofițerului de poliție care se afla la momentul respectiv în incinta respectivului restaurant, pentru a observa dacă este sau nu vinovat de nerespectarea prevederilor legale care decurg din statutul de polițist. Am dispus înlocuirea ofițerului, care avea și funcție de conducere la nivelul Poliției Capitalei, din funcția de coordonator(...) a luptei împotriva COVID. Nu de alta, dar am văzut că domnul Polițist se lupta cu această pandemie din interior și nu aș vrea să îi dăm această posibilitate. Celălalt adjunct care îndeplinește și atribuții, și este împuternicit la comanda Poliției Capitalei, Ion Berechet, va prelua aceste atribuții”, a declarat luni Bode, la Antena 3.

Potrivit unui comunicat al IGPR, polițiști din cadrul Poliției Capitalei au depistat vineri seara, la un restaurant din Centrul Vechi, în interior, 27 de persoane, printre care și un ofițer de poliție cu funcție de conducere din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

„Urmare a datelor avute la dispoziție, s-a dispus declanșarea cercetării prealabile față de ofițerul respectiv, pentru a se stabili existența sau inexistența unei abateri disciplinare și a vinovăției, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de polițist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este și desemnat, la nivelul Poliției Capitalei, să coordoneze activitățile specifice de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată în comunicat.

Ofițerul în cauză este chiar adjunctul Poliției Capitalei, Radu Gavriș, potrivit unor surse HotNews.ro. Împreună cu acesta, în restaurant, s-ar fi aflat și procurori de la Parchetul București, printre care chiar adjunctul parchetului, procurorul Codruț Popoiu, potrivit acelorași surse.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București critică dur modul în care s-a comunicat public incidentul de la un restaurant din Centrul Vechi, afirmând că ştirile difuzate inițial pe baza unui „comunicat indicat a fi emis de către Poliţia Capitalei” au creat „impresia eronată că procurorii au participat la o petrecere privată, organizată în întreg localul”. În realitate, precizează Parchetul, localul era „deschis publicului”, iar cei patru procurori și un ofițer de poliție au fost legitimaţi de agenți ai Poliţiei Sectorului 3, fără însă a li se comunica aplicarea vreunei sancţiuni contravenţionale.