Procurorii au decis oprirea temporară a lucrărilor la blocul de locuinţe din strada Visarion din Capitală, ridicat după ce a fost demolată o celebră clădire construită în urma cu aproape 100 de ani, după planurile arhitectului Ion Berindei. În acest caz, Parchetul face cercetări pentru infracţiunile de fals în declaraţii şi executarea de lucrări fără autorizaţie de desfiinţare, fiind vizați și doi funcţionari de la Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sector 1, care ar fi falsificat cartea funciară.
Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 a anunțat joi că a dispus continuarea urmăririi penale a șase persoane, pentru infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale, fals în declaraţii, omisiunea sesizării şi executarea de lucrări fără autorizaţie de desfiinţare.
Conform procurorilor, în cursul anului 2017, doi proprietari ai unei clădiri din Strada Visarion din Sectorul 1, zonă protejată construită şi de o importantă valoare culturală, au declarat în fals în faţa notarului că imobilul a dispărut "ca urmare a autodemolării", cu toate că în realitate existau elemente de construcţie pe teren. Ulterior, doi funcţionari de la Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sector 1 ar fi falsificat cartea funciară, în sensul în care au radiat construcţiile, cu toate că știau că acestea nu erau demolate.
Procurorii spun că în perioada 2017 - 2019, una dintre persoanele vizate în acest dosar, care ulterior a obținut în proprietate imobilul, a demolat elemente de construcţie fără existenţa unei autorizaţii de desfiinţare şi a început construirea unui bloc de locuinţe.
În timp ce imobilul era demolat, o altă persoană vizată în dosar - o femeie poliţist local la Direcţia Generală de Poliţie Locală - a constatat că erau făcute lucrări de demolare a imobilului fără existenţa unei autorizaţii de desfiinţare şi a întocmit un proces-verbal, dar nu a sesizat organele de urmărire penală.
Parchetul menționează că printr-o ordonanţă a procurorului s-a dispus oprirea temporară a lucrărilor la blocul din Strada Visarion.
Cu o zi în urmă, în acest dosar au fost făcute mai multe percheziții.
Ancheta vizează demolarea unei celebre clădiri de la intersecția bulevardului Lascăr Catargiu cu strada Visarion, construită în urma cu aproape 100 de ani după planurile arhitectului Ion Berindei. Imobilul a fost demolat în 2018, în loc fiind construit un bloc.
Imobilul se afla într-o stare decentă în urmă cu 17 ani, însă de atunci a fost lăsat în paragină, demolat parțial în mod ilegal, iar în final, pereții rămași au fost furați bucată cu bucată, proprietarii neasigurând paza.
CITEȘTE ȘI: Celebra cladire de pe strada Visarion 8, construita in urma cu circa 100 de ani dupa planurile arhitectului Berindei, a disparut furata bucata cu bucata.
Simplu, cine e raspunzator, cu nume si prenume, fie prin actiune fie prin inactiune, sa plateasca!
Nu exista vrajeli ca nu stiam ca sa vezi, legea trebuie aplicata la litera, cu severitate pentru descurajarea celor ce se cred smecheri.
Smecherii ar face fix pix fara complicitatea primariei! Raspundere penala, fara exceptii! Sa fie date exemplu!
De aceea spun că nu știi cu cine votezi.
Mai curând știi cu cine să nu votezi, adică să nu votezi cu cei care s-au dovedit a fi mincinoși și despre care ai destul de multe indicii că sutn hoți.
De aceea tare mult mi-ar place dacă ar fi un sistem de vot negativ + vot pozitiv. Adică să bagi un vot care să spună cine ar fi primul care nu ai vrea să fie primar/președinte sau primul partid pe care nu ai vrea să îl vezi în Parlament și un alt vot care să spună pe cine ai prefera să îl vezi în funcție. Da, ar fi coomplicat... Dar pariu că la noi ar ieși mulți cu minus la bilanța adunând ce e vot pozitiv cu ce e vot negativ. Și cred că mulți s-ar abține de la a da vot pozitiv. Dar știu că așa ceva nu se va face...
Democratia nu functioneaza asa. Esti liber sa alegi si sa fii ales. Daca nu esti de acord cu optiunile propuse, te abtii sau candidezi chiar tu. Esti liber sa critici, dar trebuie sa o faci intr-un mod constructiv.