DNA cere președintelui Iohannis încuviințarea urmăririi penale pentru Tăriceanu, acuzat de luare de mită în perioada în care era premier

de I.H.     HotNews.ro
Luni, 11 ianuarie 2021, 14:04 Actualitate | Esenţial


Calin Popescu Tariceanu
Foto: Agerpres
DNA a cerut luni procurorului general sesizarea președintelui Klaus Iohannis pentru încuviințarea urmăririi penale împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu. El este acuzat că în perioada 2007-2008, când era premier, ar fi primit de la reprezentanții unei companii austriece foloase materiale în valoare de 800.000 de dolari, constând în plata unor servicii de consultanță. În schimb, Tăriceanu și-ar fi exercitat atribuțiile, astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei.
DNA a anunțat luni că referatul cauzei a fost trimis procurorului general, pentru sesizarea președintelui Klaus Iohannis, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de "o persoană la data faptelor având funcția de prim ministru, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită". Este vorba despre Călin Popescu Tăriceanu.

Pentru același dosar, DNA a trimis Senatului încă din noiembrie 2018 o cerere de încuviințare a urmăririi penale împotriva lui Tăriceanu, care la acel moment era senator. După nenumărate tergiversări, în iunie 2019 Senatul a respins solicitarea DNA. Procurorii spun acum că au fost administrate probe suplimentare și au rezultat elemente de noutate în acestă anchetă.

Conform unor surse judiciare, compania de la care Tăriceanu ar fi primit mită este Fujitsu Siemens Computers, de al cărei nume a fost legat şi dosarul Microsoft, în care au fost implicaţi mai mulţi demnitari români. În anul 2014, Fujitsu Siemens GmbH Austria a făcut un denunţ cu privire la infracţiuni efectuate de angajaţii români în legătură cu încheierea şi derularea contractului pentru licenţe Microsoft din 2004 cu Guvernul României. Fujitsu Siemens Computers a mai fost implicată în alte cauze penale privind închirierea de licenţe Microsoft.

Acuzațiile pe care DNA i le aduce lui Tăriceanu:
 • "Persoana respectivă ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanții unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanță. În schimb, acesta și-ar fi exercitat atribuțiile, astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei.
 • Suma de 800.000 USD, reprezentând un comision din valoarea plăților făcute de statul roman către companie, ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore.
 • Prezentul dosar a fost constituit în anul 2018, în urma reunirii a trei dosare penale, dintre care unul a fost preluat de procurorii D.N.A la cererea autorităților judiciare austriece.
 • La data de 7 noiembrie 2018, la solicitarea D.N.A, a fost sesizat Senatul României să încuviințeze efectuarea urmăririi penale față de aceeași persoană (la acea dată având funcția de senator), pentru săvârșirea unei infracțiuni de luare de mită, iar la data de 3 iunie 2019, Senatul a respins cererea de începere a urmăririi penale a persoanei respective.
 • Ulterior, au fost efectuate acte de urmărire penală cu privire la fapte și alte persoane, între care un om de afaceri trimis în judecată.
 • Ca urmare a administrării unor probe suplimentare, au rezultat elemente de noutate care au conturat starea de fapt sus menționată cu referire la fostul demnitar".
Ce susținea Tăriceanu, la momentul votului în Senat:
 • "DNA a luat dosarul trimis de austrieci, a luat de acolo doar ce i-a convenit, așa că cel pe care i-a indicat parchetul austriac drept vinovați au fost transformați în martori. Și așa s-a născut acest dosar, la momentul oportun: apropierea campaniei prezidențiale. Așa s-au hotărât să îmi bage pumnul în gură.
 • (...) Felul în care DNA și mașina de zgomote acționează nu mai e un secret: se alege o țintă, se aduc martori falși, se dă dosarul la presă și gata cu reputația politicianului sau omului de afaceri după modelul bolșevic: calomniază, calomniază, că tot va rămâne ceva".
Ce declara Iohannis după ce Senatul a repins solicitarea DNA de începere a urmăririi penale a lui Tăriceanu:
 • "Cred că este atât de jalnic şi denotă o atitudine de dispreţ aşa de profund din partea PSD-ALDE faţă de voinţa românilor încât îmi e greu să şi găsesc o calificare pentru votul din Senat. Practic, PSD-ALDE, prin apărarea lui Tăriceanu cu acest vot, şi-au dat arama pe faţă. Nu au înţeles nimic din ce le-au spus românii la vot. Au mers mai departe aşa cum sunt obişnuiţi şi au făcut zid în jurul lui Tăricanu ca nu cumva marea valoare a politicii româneşti să fie atinsă de procurori. Jalnic şi ruşinos".


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

27991 vizualizari

 • +87 (97 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 11 ianuarie 2021, 14:08)

  [anonim]

  • +29 (37 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 11 ianuarie 2021, 16:15)

   [anonim] i-a raspuns lui

   • -23 (27 voturi)    
    Iohannis nu are atribuții. Art. 109 nu ii da drept (Luni, 11 ianuarie 2021, 16:51)

    Rower [utilizator] i-a raspuns lui

    Președintele are dreptul "să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului". Textul legii este foarte clar (vezi mai jos). Tăriceanu nu mai este în guvern asa ca Iohannis s-a amestecat abuziv în justiție. Președintele nu poate nici cere nici încuviința urmărirea penala a fostului premier.

    Citat:
    "ARTICOLUL 109
    (2) Numai Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor. Dacă s-a cerut urmărirea penală, Preşedintele României poate dispune suspendarea acestora din funcţie. Trimiterea în judecată a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din funcţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie."

    Sursa: https://www.constitutiaromaniei.ro/art-109-raspunderea-membrilor-guvernului/

    Citat: "DNA cere președintelui Iohannis încuviințarea urmăririi penale pentru Tăriceanu, acuzat de luare de mită în perioada în care era premier"
    • +12 (16 voturi)    
     Tot cu strambele ... (Luni, 11 ianuarie 2021, 17:34)

     PaulX [utilizator] i-a raspuns lui Rower

     Ce treaba are ce spui tu cu Tariceanu la data 11/01/2021? Nu este membru in parlament.
     Dar tot cu stirile false ati ramas ...
     Curtea Constiutionala a decis:

     3. În aplicarea dispoziţiilor art. 109 alin. (2) teza întâi din Constituţie, Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va sesiza Preşedintele României pentru a cere urmărirea penală a membrilor Guvernului şi a foştilor membri ai Guvernului, care, la data sesizării, nu au şi calitatea de deputat sau de senator.

     Vezi: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/91366
  • +30 (38 voturi)    
   vesti bune anul are... (Luni, 11 ianuarie 2021, 16:23)

   Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui

   vesti bune anul are...
  • +24 (26 voturi)    
   parasuta galbena... (Luni, 11 ianuarie 2021, 16:41)

   PANA...MEA [utilizator] i-a raspuns lui

   Daca era acum veorica presedinte...nu semna! Tariceanu ar fi ramas un "element" cinstit! Unde esti tu Caragiale...
  • +18 (22 voturi)    
   incuviintare (Luni, 11 ianuarie 2021, 16:47)

   Calin123 [utilizator] i-a raspuns lui

   Eu nu inteleg de ce mai este nevoie de vreo incuviintare de orice fel? Omul este acum un simplu cetatean, nu are nicio functie. Care e motivatia pentru a cere incuviintare?
   Sunt convins ca incuviintarea va fi aprobata, dar imi fac griji reale pentru un viitor probabil, viitor in care ajunge sosoaca Presedinte si nu isi mai da nicio incuviintare pentru ca deh, ea fiind avocat stie mai bine cum e cu legea...
   • +12 (14 voturi)    
    sunt fapte (Luni, 11 ianuarie 2021, 17:41)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui Calin123

    din perioada când era prim ministru.
    Dacă era parlamentar la momentul anchetei, cererea trebuia adresată Parlamentului (și era iar respinsă dacă avea psd majoritatea, ca în ultimul mandat). Dacă nu e parlamentar (și bine că nu mai e), cererea se adresează președintelui țării.
 • +67 (75 voturi)    
  Ha, ha (Luni, 11 ianuarie 2021, 14:12)

  omezu [utilizator]

  Caline, te asteapta Livache!
  • +14 (20 voturi)    
   Livache va iesi in cateva luni... (Luni, 11 ianuarie 2021, 16:33)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui omezu

   dar lasa, il inlocuieste Calin.
   • +2 (2 voturi)    
    trebuie sa tina cineva dong-ului de cald... (Marţi, 12 ianuarie 2021, 18:31)

    Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    trebuie sa tina cineva dong-ului de cald...
 • +60 (64 voturi)    
  Imunitate (Luni, 11 ianuarie 2021, 14:12)

  D.M.A.Gogu [utilizator]

  Chiar si fiind in functie, este aberant faptul ca parlamentarii au imunitate. Practic e imposibil ca un parlamentar sa fie judecat pentru ca o cerere in acest sens se va lovi de zidul protector al colegilor parlamentari, indiferent de culoarea politica.

  Aflam acum ca, odata dobandita, imunitatea parlamentarilor este pe viata. Ar trebui sa transmita reteta si producatorilor de vaccinuri... /s
  • +31 (33 voturi)    
   Nu are legatura cu parlamentul (Luni, 11 ianuarie 2021, 14:22)

   CezarN [utilizator] i-a raspuns lui D.M.A.Gogu

   Ci, pentru ca a fost ministru iar fapta a comis-o ca ministru/primministru, anchetarea sa trebuie aprobata de presedinte, indiferent ca a fost sau nu parlamentar.
   • +15 (17 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 11 ianuarie 2021, 16:54)

    [anonim] i-a raspuns lui CezarN

    • 0 (0 voturi)    
     Inca nu (Miercuri, 13 ianuarie 2021, 1:21)

     bardiCristi [utilizator] i-a raspuns lui

     Inca nu am ajuns la nivelul de civilizatie in care statul de drept sa nu mai fie impiedicat de politruci si legile lor. Mai dureaza. Probabil daca mai ai pana la pensie, poate apuci si tu acea vreme.
  • +19 (23 voturi)    
   Parlamentarii nu au imunitate (Luni, 11 ianuarie 2021, 14:35)

   Dilematic [utilizator] i-a raspuns lui D.M.A.Gogu

   decat pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului. (art.72)
   Imunitatea lui Tariceanu este ministeriala, care se refera la fapte penale comise in calitate de membru al guvernului, ce poate fi ridicata, fie de catre Parlament daca faptuitorul este deputat sau senator, fie de catre Presedintele Romaniei, dupa ce nu mai are calitatea de parlamentar. (art. 1O9 din constitutie)
   • +13 (13 voturi)    
    Multumesc (Luni, 11 ianuarie 2021, 16:11)

    D.M.A.Gogu [utilizator] i-a raspuns lui Dilematic

    Multumesc (amandoura!), nu aveam cunostintele corecte.

    Ma intreb insa, de ce e nevoie de imunitate pentru ministri, mai ales la atat timp dupa incheierea mandatului?
  • +16 (16 voturi)    
   cum sa aimunitate dupace FUR. e Aberant, neconsti (Luni, 11 ianuarie 2021, 16:27)

   hopsinoi [utilizator] i-a raspuns lui D.M.A.Gogu

   tutional, nedemocratic, inechitabil.
  • +7 (9 voturi)    
   Nici la rusi nu este imunitate pe viata (Luni, 11 ianuarie 2021, 16:34)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui D.M.A.Gogu

   ptr parlamentari. Putin vrea sa propuna asta, ca sa sara din functia de presedinte in cea de parlamentar pe viata...insa, in realitate, dupa ce pierzi functia, poti fi judecat.
   • +1 (5 voturi)    
    vă contrazice (Luni, 11 ianuarie 2021, 17:46)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    puțin putin.
    • +2 (2 voturi)    
     sa vedem... (Marţi, 12 ianuarie 2021, 9:32)

     bancher [utilizator] i-a raspuns lui nahir

     Stii ce spun analistii politici rusi? ca Putin nu renunta la putere de frica unui eventual succesor. Inca nu a gasit pe nimeni care sa ii garanteze 100% viata sa , a familiei+toata averea pe care a cumulat-o.
     In Rusia, prin traditie, noul conducator il mazileste pe cel vechi.
  • +10 (12 voturi)    
   n-ash zice (Luni, 11 ianuarie 2021, 16:44)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui D.M.A.Gogu

   Singurii care s-au protejat reciproc au fost cei de la ciuma rosie, si asta pentru ca electoratul lor, odata ce-a primit galeata sau kilul de failna si suta de lei in plus la pensie/ajutor/salariu de bugetar, nu mai au nici o pretentie de la cei votati.
   In schimb nu vei vedea asha ceva de la PNL (actualul PNL, fata partea care s-a dus in ALDE), si ar fi total de neconceput la USR.
   In plus, cu actualul parlament, PSD nu va vota imunitate pentru PNL si nici viceversa, pentru ca s-ar face de ras. De aia e bine sa nu lasam PSD sa aiba 45-50%...
  • +2 (2 voturi)    
   ar trebui, (Marţi, 12 ianuarie 2021, 11:53)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui D.M.A.Gogu

   și așa ar fi normal, ca imunitatea parlamentară să vizeze doar declarațiile politice din Parlament.
   În reralitate, ”mulțumită” lui iliescu, iorgovan et co., imunitatea parlamentară s-a extins și asupra oricăror altor activități extraparlamentare, trecute sau prezente, motiv pt. care foarte mulți penali s-au ascuns sub umbrela acesteia și a partidului care i-a promovat pe locuri eligibile. Contra unor sume ”modice”, bineînțeles.
 • -33 (55 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 11 ianuarie 2021, 14:14)

  [anonim]

  • +10 (14 voturi)    
   gandire de infractor (Luni, 11 ianuarie 2021, 16:47)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui

   Cand lupul cade la intelegere cu cainele de pasa la stana, te iei de caine sau de lup?
  • +5 (7 voturi)    
   gandire de infractor (Luni, 11 ianuarie 2021, 16:47)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui

   Cand lupul cade la intelegere cu cainele de pasa la stana, te iei de caine sau de lup?
   • +1 (1 vot)    
    vorbesti cu amanoi pe limba (Marţi, 12 ianuarie 2021, 9:33)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    fiecaruia: pe lup te pui cu pusca, pe caine te pui c bata.
  • 0 (4 voturi)    
   gandire de infractor (Luni, 11 ianuarie 2021, 16:47)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui

   Cand lupul cade la intelegere cu cainele de pasa la stana, te iei de caine sau de lup?
  • -11 (17 voturi)    
   Romania (Luni, 11 ianuarie 2021, 17:08)

   Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui

   Romania este acea tara eterna si fascinanta unde cineva poate lua mita fara ca altcineva sa dea.
   • +3 (3 voturi)    
    Pai tu nu intelegi ca mita a fost mascata? (Marţi, 12 ianuarie 2021, 9:35)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

    Tariceanu e putin mai evoluat decat primarii PSD, care primesc mita in crasma de la ei din comuna.
    ca sa nu fie prins cu banii de mita in buzunar, Tariceanu a primit mita prin intermediul unui contract fals de consultanta, iar mita e reprezentata de plata acestor false servicii de consultanta.
 • +46 (54 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 11 ianuarie 2021, 14:14)

  [anonim]

 • +24 (40 voturi)    
  Pentru o justitie libera (Luni, 11 ianuarie 2021, 14:17)

  Gigel cu elefantii [utilizator]

  De ce DNA cere incuviintarea presedintelui? Pt. o ancheta, nici macar judecare? Daca eu fac o boacana, se duce DNA la presedinte sa-i ceara voie sa ma ancheteze? DNA trebuie sa ceara cel mult incuviintarea procurorului general, unei curti de justitie sau CSM. Ce treaba are presedintele sau alta institutie politica cu actul de justitie?
  • +19 (25 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 11 ianuarie 2021, 14:24)

   [anonim] i-a raspuns lui Gigel cu elefantii

  • +2 (18 voturi)    
   Incuviintarea este necesara (Luni, 11 ianuarie 2021, 14:37)

   Dilematic [utilizator] i-a raspuns lui Gigel cu elefantii

   potrivit art. 1O9 din Constitutie. Cititi !
   • -3 (3 voturi)    
    Da, asa e (Luni, 11 ianuarie 2021, 20:47)

    Gigel cu elefantii [utilizator] i-a raspuns lui Dilematic

    Totusi acolo nu se face o distinctie clara intre activitatea guvernului si faptele individuale. Aia e o problema. In plus e ciudat ca politicieni au dreptul sa ceara urmarirea penala, nefiind parte din justitie, ceea ce ar putea fi inlocuit cu un drept de veto (conditionat de motivare).
  • +12 (18 voturi)    
   pentru ca (Luni, 11 ianuarie 2021, 14:57)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Gigel cu elefantii

   "unele animale sunt mai egale decat altele"

   si cel mai trist e ca un paragraf dintr-o carte publicata in 1949, fiind mai degraba un atac la regimurile totalitare, este extrem de valabil si azi, intr-o tara democrata... :(
  • +1 (11 voturi)    
   si io (Luni, 11 ianuarie 2021, 15:10)

   costelo999 [utilizator] i-a raspuns lui Gigel cu elefantii

   zic la fel si in cazul lu costel alexe tot la verner s-au dus sa le dea incuvintare si binecuvintare.
  • +7 (11 voturi)    
   Art. 109 (Luni, 11 ianuarie 2021, 15:16)

   Seeadler [utilizator] i-a raspuns lui Gigel cu elefantii

   Presedintele incuviinteza inceperea urmariri penale pentru actuali si fosti ministrii, inclusiv prim-ministrii, vezi Art. 109 din Constitutie.
  • +1 (3 voturi)    
   Sunt sigur ai trecut prin America (Luni, 11 ianuarie 2021, 18:54)

   John M. [utilizator] i-a raspuns lui Gigel cu elefantii

   pentru ca numai ei gandesc asa. La romani e "ce o da Dumnezeu" ca, din moment ce toti politicienii sunt conectati la bugetul statului, n-au niciun interes sa aduca legislatia la normal.
 • +26 (30 voturi)    
  dar d c?! d c mai are imunitate ma refer... (Luni, 11 ianuarie 2021, 14:17)

  liviu_ [utilizator]

  adica nu mai e parlamentar .... d c are imunitate?!

  trista tara.... cum mai ziceam: lege facuta de infractori pentru infractori...
  • +6 (12 voturi)    
   Cititi art. 1O9 din Constitutie (Luni, 11 ianuarie 2021, 14:40)

   Dilematic [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   cu privire la imunitatea membrilor guvernului.
   Incuviintarea va fi acordata de Presedinte, fara indoiala, in 24 de ore de pa primirea solicitarii.
   Tariceanu nu mai scapa, de aceasta data.
   • -1 (1 vot)    
    Pana se face dosarul, (Luni, 11 ianuarie 2021, 18:49)

    John M. [utilizator] i-a raspuns lui Dilematic

    pana-i vine randul, pana se judeca, pana se consuma apelul, batranul crai ajunge o leguma si "nu mai suporta detentia" ca dosarul medical cu cele 100 de boli e facut deja. Cam asta e mersul justitiei in Balcani...
  • +15 (15 voturi)    
   legea e facuta de bombo pt bombo (Luni, 11 ianuarie 2021, 14:41)

   snowflake [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   legea ce specifica ca un fost sau actual ministru sau prim ministru trebuie sa primeasca incuviintarea presedintelui pentru a fi anchetat a fost conceputa de bombonel pentru el ca se visa presedinte si vroia sa isi controleze minstrii. in rest nimeni nu a modificat aceasta lege de 20 de ani pentru ca un pas suplimentar in orice proces este convenabil coruptului iar parlamentarii au facu tot posibilul sa mareasca numarul de avize cerute si sa scada termenul de prescriptie.
 • +19 (19 voturi)    
  nu e bine (Luni, 11 ianuarie 2021, 14:22)

  tahomir [utilizator]

  El era obisnuit sa schimbe nevestele, nu sa fie schimbat ca nevasta.
 • -16 (18 voturi)    
  daca se ofera din nou sange norodului... (Luni, 11 ianuarie 2021, 14:22)

  demaGOGU [utilizator]

  ...situatia e mai albastra decat albastra.
 • +11 (13 voturi)    
  hehe (Luni, 11 ianuarie 2021, 14:23)

  transpenibilus [utilizator]

  #NUscapati penalilor!
 • +16 (18 voturi)    
  la tăți ni greu (Luni, 11 ianuarie 2021, 14:24)

  snowflake [utilizator]

  moliceanu, afaceristul lui peste prajit a stiut doar cum sa se capatuiasca de pe urma functiilor publice in rest a prestat dor pentu propriai perpetuare din sinecura in sinecura pana in 2020 cand a reusit uimitoarea performanta de a il ingropa si pe ponta nu doar pe sine.
  PS: iata ca stitile bune nu s-au sfarsit in 2020 mai vin si in 2021. Asa ca tariceanu nu doar ca a fost ejaculat din parlament dar e foarte posibil sa sfarseasca la inchisoare pentru jafurile pe care le-a facut.
 • +15 (15 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 11 ianuarie 2021, 14:28)

  [anonim]

 • +10 (10 voturi)    
  pe vreme de pandemie (Luni, 11 ianuarie 2021, 14:31)

  zot [utilizator]

  dar si oricand, parlamentarii sa fie obligati sa opteze
  pentru o singura imunitate: parlamentara sau antivirus;
  cred ca nici unul- adica zero -dintre ei nu s-ar vaccina.
 • +14 (14 voturi)    
  C.Popescu T. Sterling (Luni, 11 ianuarie 2021, 14:45)

  Plagarus [utilizator]

  800.000 un mizilic fata de cat putea lua de la Sterling via ANRE.
 • +19 (19 voturi)    
  Cu mare drag, sa fie primit (Luni, 11 ianuarie 2021, 14:52)

  middle_brick [utilizator]

  Iti vine și ție rândul Tăriceanu fmm de fosila ambulanta, iti mai aduci aminte cu Dragnea îmbrăcat în alb când le spuneați amărâților aia aduși cu autocarele sa se uite la cel din stânga și din dreapta lui ca sunt ascultati de servicii, cât de penibil erai Tăriceanule.
 • +13 (13 voturi)    
  De cate ori pe an (Luni, 11 ianuarie 2021, 14:58)

  persuasiv [utilizator]

  vine moșu'???
 • +7 (9 voturi)    
  Si eu care credeam ca (Luni, 11 ianuarie 2021, 14:59)

  DomnuTrandafir [utilizator]

  DNA cere rechemarea D-nei Kovesi la conducerea Parchetelor.
  Sa adune hoții din Parlament!
  Si din toate instituțiile statului!
 • +11 (13 voturi)    
  cred ca e o greseala suntem in 2021, nu? (Luni, 11 ianuarie 2021, 15:02)

  viziru [utilizator]

  cred ca e o greseala suntem in 2021, nu? ala a afacut ce a facut in 2008 ….. bina ca ala mai traieste ….. hahahaha …….
  • -10 (14 voturi)    
   Tocmai de aceea (Luni, 11 ianuarie 2021, 15:57)

   Mortaciune ambulanta [utilizator] i-a raspuns lui viziru

   Infacțiunea s-a prescris deja, asa ca D-l Tariceanu nu risca absolut nimic, chiar dacă se va va începe urmărirea penală!
   • +3 (3 voturi)    
    ne, ne - exista ceva numit (Luni, 11 ianuarie 2021, 21:10)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Mortaciune ambulanta

    Suspendarea cursului prescripției răspunderii penale
    Nu sunt specialist dar se pare ca odata ce urmarirea penala a inceput dar nu a putut fi continuata din cauza unei "dispozitii legale" aka imunitatea parlamentara, termenul prescriptiei se suspenda pe perioada existentei "dispozitiei legale"
    Deci termenul curge din nou din momentul in care Tariceanu nu mai e parlamentar. Deci not so easy cu pianul pe scari.
    • 0 (2 voturi)    
     OK si daca murea? au trecut totusi 13 ani ..... (Marţi, 12 ianuarie 2021, 9:18)

     viziru [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

     OK si daca murea? au trecut totusi 13 ani .....
 • +13 (15 voturi)    
  peste 3 zile face 69 de ani (Luni, 11 ianuarie 2021, 15:04)

  Zentrix [utilizator]

  Curand o sa faca "69" la parnaie
  • +8 (10 voturi)    
   La multi ani (Luni, 11 ianuarie 2021, 15:54)

   Dilematic [utilizator] i-a raspuns lui Zentrix

   cu executare !
  • +1 (1 vot)    
   66, nu 69 (Luni, 11 ianuarie 2021, 22:20)

   Edmond_Nicolaus [utilizator] i-a raspuns lui Zentrix

   Va face 66, Dragnea fiind primul 6 (cel din stanga), Tariceanu cel de-al doilea 6 (cel din dreapta).
 • +11 (13 voturi)    
  Numai atat ? Ia mai cautati...!! (Luni, 11 ianuarie 2021, 16:13)

  pakla [utilizator]

  Privatizatea ROMTELECOM... cat a luat de la greci ... se vorbea de 10 mil $ ....
  Cautati bine ... ca nu a luat doar 800k, toti de pe perioda lui au luat la fel.
  • +3 (5 voturi)    
   800 de mii a luat (Luni, 11 ianuarie 2021, 18:41)

   John M. [utilizator] i-a raspuns lui pakla

   nevasta-sa, notar public, ce a facut actele pentru vanzarea unor active de stat cand era el PM. Calin a dat tunuri (Petrom, in 2007, pe mana cu Patriciu) din care au iesit bani seriosi, nu maruntisul asta.
   • +1 (1 vot)    
    si prostii de romani voteaza toti mafiotii ..... (Marţi, 12 ianuarie 2021, 9:19)

    viziru [utilizator] i-a raspuns lui John M.

    si prostii de romani voteaza toti mafiotii .....
 • +9 (13 voturi)    
  incepe si Rumania curetenia odata? (Luni, 11 ianuarie 2021, 16:26)

  hopsinoi [utilizator]

  trimitem si noi ciorditori acolo unde le este locul?

  -vrem despintarea PENSIILOR SPECIALE (furt, inechitate democratica, neconstitutionele)
  -vrem 300 de parlamentari si senatori.
 • +5 (9 voturi)    
  pana cand se termina procesul (Luni, 11 ianuarie 2021, 16:29)

  NOTORIOUS [utilizator]

  se implineste termenul de prescriptie, si uite asa scapa toti fara pedepse.
 • -15 (15 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 11 ianuarie 2021, 16:46)

  [anonim]

  • -4 (8 voturi)    
   incepe si (Luni, 11 ianuarie 2021, 18:29)

   costelo999 [utilizator] i-a raspuns lui

   cu peeneelee, primu cazut e costel alexe, urmeaza si altii care s-au minjit cu mierea puterii, spre sfirsit o sa apara si pluseristii, sa avem rabdare si tutun, ca la pescuit, pui momeala si astepti nu stii ce se prinde in cirlig, poa sa fie si o mandolina ....
  • +3 (5 voturi)    
   Mihaita, Moliceanu cica e PNL-ist din aia vechi (Luni, 11 ianuarie 2021, 21:15)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui

   Mai exact era din aripa tanara a PNL-ului.
   Nici macar partidul lui actual nu se numeste PSD ci ceva Pro-Ponta/mitomania/whatever
   Deci reformuleaza ineptia!
 • +8 (10 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 11 ianuarie 2021, 16:49)

  [anonim]

 • +3 (3 voturi)    
  Asta lua cu 20% mai putin decit adi (Luni, 11 ianuarie 2021, 17:10)

  Coco Whistle [utilizator]

  Chiar avea “bun simt”...lol...se au unii pe altii la mina si se ajuta intre ei. Nu ai nici o sansa impotriva sistemului decit daca aducem oameni noi.
 • 0 (6 voturi)    
  Salut! (Luni, 11 ianuarie 2021, 17:16)

  Gigi Kent [utilizator]

  Salut repornirea luptei anticoruptie adica a actvitatii DNA in Romania!
 • 0 (2 voturi)    
  dna cere (Luni, 11 ianuarie 2021, 21:46)

  biniamin [utilizator]

  dna cere ce juma de gura ,faptele astea au un istoric de 12 ani ,tara amarita cu legi amarite nimic de voi !
 • +4 (4 voturi)    
  Livia Dracna il asteapta, calit (Luni, 11 ianuarie 2021, 23:58)

  Fu Leng [utilizator]

  A sasea casatorie a Facocerului va fi ultima si un succes, deplin!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by