Bărbatul care, pe 22 decembrie 2020, a incendiat o casă de schimb valutar din centrul municipiului Ploieşti a fost identificat de anchetatori, el fiind reţinut şi ulterior arestat preventiv sub acuzaţiile de tentativă de tâlhărie şi distrugere, au anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit acestora, în cauză este vorba despre un cetăţean egiptean în vârstă de 42 de ani care locuieşte în Ploieşti fără forme legale, dar care se află în mod legal pe teritoriul României în baza unui permis de şedere.

"În fapt, s-a reţinut că, la data de 22 decembrie 2020, în jurul orei 11,40, (...) inculpatul a pătruns în interiorul unei case de schimb valutar din zona centrală a municipiului Ploieştiului, şi, prin exercitarea unor acte de ameninţare, respectiv stropirea cu o substanţă inflamabilă a uşii şi a geamurilor încăperii în care se aflau două angajate ale societăţii, urmată de aprinderea repetată a unei brichete şi solicitarea în mai multe rânduri a sumelor de bani, inculpatul a încercat să le determine pe cele două femei să îi remită banii din incinta punctului de lucru. Ulterior, întrucât infracţiunea de tâlhărie nu s-a consumat din motive independente de voinţa autorului, acesta a aprins cu bricheta substanţa inflamabilă pe care anterior o răspândise în încăpere (...), provocând cu intenţie un incendiu care a distrus bunurile din interiorul spaţiului şi a pus în pericol cele două angajate care au fost nevoite să treacă prin flăcări pentru a se salva. (...) Una din cele două femei a suferit arsuri la nivelul mâinii stângi, necesitând pentru vindecare 14-15 zile de îngrijiri medicale", a declarat prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, Iuliana Mihoc.

Din cercetări a reieşit că, iniţial, inculpatul a cerut banii folosindu-se de un bileţel olograf, ulterior solicitând şi verbal prin cuvinte simple remiterea sumelor.

Anchetatorii spun că, din datele pe care le deţin la acest moment, reiese că motivul pentru care bărbatul a comis faptele este de natură pecuniară.

Cetăţeanul egiptean arestat preventiv în acest caz a contestat măsura dispusă de instanţă.

Un incendiu a izbucnit pe 22 decembrie la o casă de schimb valutar din Ploieşti, după ce un bărbat a aruncat cu motorină pe geamurile unităţii, apoi a dat foc. În interiorul casei de schimb valutar erau două femei, dar nu au fost rănite.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, în interiorul casei de schimb valutar erau două femei, dar nu au fost rănite.