- "Există multe cereri de pensionare care pe mine mă îngrijorează. Pe viitor este foarte clar faptul că vom face o discuţie şi vom propune creşterea vârstei de pensionare astfel încât un magistrat să nu mai poată ieşi la pensie la 48 de ani.
- Cu tot respectul, cred că abia de la această vârstă magistraţii sunt în toată puterea, au experienţă deplină şi pot da cel mai mult justiţiei”, a spus Stelian Ion, în prima sa conferință de presă de la numirea în funcția de ministru al Justiției.
VIDEO Ministrul Justiției vrea creșterea vârstei de pensionare pentru magistrați, astfel încât aceștia să nu se mai poată pensiona la 48 de ani

Povestea discului de la Nebra - Un fals extrem de bine făcut sau cea mai veche reprezentare a cerului?
“Oglinda fermecată” a autorităților ne spune povestea noastră de anul acesta. De fapt, Comisia de Prognoză o spune pentru buget
O copie din secolul XVI a lui „Salvator Mundi”, cel mai scump tablou din lume, a fost recuperată de poliția italiană / Povestea din spatele operei de artă
Vaccinarea în universități. Rectorul UBB: Platforma de programări este făcută fără cap, o catastrofă. Ne transformă în call center / Rectorul Universității București: Există și o mare inechitate
e o bataie de joc sa iesi la pensie la 48 de ani
daca era 55 mai ziceam dar orice incepe cu 4 e o insulta la adresa celorlalti romani.
nimeni nu ar trebui sa poata iesi la pensie inainte de 55 de ani. asta ar trebui facuta lege, cu articol unic
Înainte de 65 de ani să se accepte doar pensionare pe caz de boală. Și atunci să primească on pensie potrivit cu contribuția în anii câț a lucrat plus ajutor pentru tratamentul bolii, adică, mai corect, decontarea tratamentelor nu bani!
Eu zic asa. Sa se dea lege ca magistratii nu mai pot lucra in justitie dupa 48 de ani, daca e asa solicitanta munca asta. Si sa poata lucra in orice alt domeniu care nu e asa solicitant, in ASTEPTAREA varstei de pensionare standard (sau usor micsorata, sa zicem).
Valabil si pentru onor lucratorii din politie-aparare, care se surmeneaza plimbandu-se in patrulare.
Ar trebui pensionarea la 65 de ani pentru toți. Mai devreme numai pensionare pe caz de boală cu acordare de ajutor pentru tratament, nu pensie specială/de serviciu acordată la cei care se pensionează mai devreme!
Avem magistrati pensionati la 50 de ani pe motiv de stress (de parca alte meserii nu sunt stresante), militari care nu au vazut un teatru de razboi dar iesiti la pensie la astfel de ani caci, deh, nu mai sunt in forma, pensionati speciali carora statutul nu le-a permis sa contribuie la pensie din salariile lor grase, avem sporuri si para sporuri pentru te mri ce.
Apoi ne plangem ca pensiile sunt mici...
?!?
aveti acum guvern, majoritate in Parlament.....ce va impiedica sa modificati macar pt viitor, daca pt cele deja acordate va blocheaza CCR...?!
Dupa aia se poate discuta si ce-i de facut cu cei care primiesc abuziv pensii speciale
(1) Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, FARA PRIVILEGII si fara discriminari."
Legile si documentele care acorda PRIVILEGIUL PENSIILOR SPECIALE unor categorii de cetateni SUNT DIN START ANTI CONSTITUTIONALE.
Ele trebuiesc atacate la CCR, Curtea fiind obligata de dreapta judecata, de impartialitate, de buna credinta, si de lipsa de interese obscure, SA CONSTATE ca aceste legi SUNT EVIDENT ANTI CONSTITUTIONALE inca de la intrarea lor in vigoare, cfm Art.16 din Constitutia Romaniei.
In caz contrar, CCR ar sustine ca unii din cetatenii Romaniei SUNT MAI EGALI DECAT ALTII! ... astfel devenind CURTEA ANTI CONSTITUTIONALA a Romaniei.
Haideti dragii nostri judecatori drepti si impartiali, (with all due respect), va rugam sa ne respectati si dv. CONSTITUTIA NOASTRA ... si sa NU O MAI RASTALMACITI!
P.S. La Fontaine ne-a invatat ca daca furnicile muncesc si aduna toata vara de-ale gurii, iarna nimeni nu le ia papica sa o dea la greieri burtosi si puturosi!!!
Aceasta inechitate sociala care nu are legatura cu valorile democratiei si cu constitutia trebuie oprita.
Primul pas si cel mai importante este ca cine intra in sistem sa stie ca nu mai exista pensii fara contributivitate.
Cancerul pensii speciale a fost promovat de PSD ca sa-si asigure mita electorala in complicitate cu UDMRPNL si alti defuncti.
Poate veti avea surpriza ca vine Sosoiaca cu o lege coerenta si de nerefuzat de gruparea direct interesata CCR.
Dar PSD cu acordul tacit al PNL-PDL au votat legi strambe,pesemne le este frica sau au oameni infiltrati.
Mai nou politistii romani organizeaza proteste in legatura cu plafonarea salariilor.
In schimb in Franta s-a dispus scoaterea in strada a 100 de mii de politisti pt asa se respecta ordinea publica .
Cam asta este diferenta intre lepre si politisti !
Da securistii si procurorii incompetenti si corupti care au adus tara asta pe butuci cand,Stelica?
Bine,ei ar trebui sa ajunga la puscarie insa asta nu se intampla pentru ca Romanica e un stat mafiot.
Nu exista in toata lumea asta pensionare dupa 20 de ani de''munca'',un politist in SUA cand nu mai poate face teren trece la munca de birou.
Cum sa stai in fata unui computer si sa iesi la pensie la 40 de ani?
Romania,statul interlopo securisto mafiot unde legile sunt dictate de securisti si puse in practica de politicienii corupti si santajabili.
Pentru judecatori pensiile sunt prin contributivitate - nu speciale - si pentru a primi o pensie intreaga (full pension) trebuie:
1.- fie sa ai minimum 15 ani ca judecator (nu se asimileaza/echivaleaza cu alta functie) si suma dintre numarul de ani ca judecator varsta sa fie cel putin 80. Ex: (a) 30 ani judecator + 50 ani (varsta) = 80. (b) 15 ani judecator + 65 ani (varsta) + 80
2.-fie sa ai minimum 10 ani. In acest caz trebuie sa lucrezi pana la 75 de ani.
Daca nu indeplinesti una din cele doua conditii poti cere pensie dar asta este mai mica cu 0.7% pentru fiecare luna in avans, sau cu se restituie suma depusa pentru pensie (la mai putin de 10 ani vechime).
Simplu si clar.
P.S. Impozitarea veniturilor din pensii, salarii, chirii si orice alt venit este PROGRESIVA.
Unii vor spune ca aceasta tara (Canada) nu este in UE. E adevarat, dar are legi clare si exhaustive (nu au nevoie de Norme de plicare, HG, OM, OUG etc.) si am observat ca UE chiar cere tarilor ca sa aiba legislatia clara si previzibila.
Roamania este un stat mafiot unde voturile nu se numara. Ce procente dau stapanii, atat au partidele. Daca ar comenta ceva,ar intra la puscarie. Toti sunt mafioti, au dosare si joaca rolul de papusa; specialii apasa pe buton iar papusile ridica mana si voteaza in parlament. Cine sa schimbe legile daca "specialii" sunt cei care conduc?