O anchetă a fost demarată la Jandarmeria Galați, după scandalul din Tecuci, unde ce un bărbat care s-a recomandat a fi jandarm - „maiorul Culache” - a amenință doi polițiști de circulație care voiau să îi de avertisment soției sale pentru că nu avea actele asupra sa.

Incidentul din TecuciFoto: Captura Facebook

Reprezentanții Jandarmeriei Galați au transmis, sâmbătă seara, că dezaprobă comportamentul jandarmului care a amenințat un polițist, în Tecuci, informează Mediafax.

„Cu privire la atitudinea colegului nostru față de organele de control ale poliției, comanda Jandarmeriei Galați dezaprobă total astfel de comportamente, care nu reprezintă instituția și mai ales statutul profesional. Totodată, vă precizăm că din ordinul comenzii la nivelul unității noastre urmează să fie constituită de urgență o comisie de verificare a comportamentului colegului nostru și a aspectelor care au condus la o astfel de atitudine, urmând ca la finalizarea verificărilor să revenim în cel mai scurt timp în spațiul public cu concluziile acestor verificări”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Galați.

În funcție de rezultatul verificărilor, jandarmul poate fi sancționat disciplinar sau, dacă este cazul, conform prevederilor regulamentelor militare.

„Respectarea legii nu este o opțiune, indiferent de calitatea pe care o avem, ofițer sau subofițer, și trebuie respectată legea, iar la verificările efectuate de către organele de ordine publică, persoanele controlate trebuie să adopte o atitudine politicoasă și să respecte indicațiile forțelor de ordine”, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Galați.

Un ofițer MAI l-a amenințat pe un polițist rutier din Tecuci, nemulțumit că echipajul i-a dat avertisment soției sale pentru că nu avea actele la ea: „La următoarea misiune, când voi coordona toate activitățile, voi avea grijă special de tine”, a spus jandarmul.

Sindicatul polițiștilor Europol a publicat pe pagina sa de Facebook o înregistrare video cu incidentul.

„La următoarea misiune, când voi coordona toate activitățile voi avea grijă special de tine, nu de puștiul, puștiul și-o făcut treaba”, spune acest bărbat, care se recomandă ca fiind „maior Culache”, „ofițer superior”. Acesta îi spune soției sale să scrie pe procesul verbal că nu recunoaște fapta, în ciuda faptului că aceasta încearcă să-l liniștească spunându-i: „Este un avertisment că nu am actele la mine. Este greșeala mea”.

Vezi și: