La sfârșitul lunii martie - începutul lunii aprilie este preconizat că se va termina vaccinarea populației din grupele de risc și acesta ar fi momentul în care elevii s-ar putea întoarce la școală în mod fizic, a declarat, duminică, colonelul dr. Valeriu Gheorghiță într-o intervenție la Digi 24, notează Mediafax.

Valeriu GheorghitaFoto: AGERPRES

Gheorghiță a subliniat că în cazul copiilor nu s-a pus problema severităţii bolii, ci că aceştia se pot infecta, pot să fie asimptomatici şi să transmită altor persoane acest virus.

Gheorghiţă a adăugat că la şcoală, activitatea este foarte bine organizată, cel puţin pentru copiii mici, şi că riscul de expunere a acestora în timpul orelor era foarte mic. Riscul era legat de activităţile din afara şcolii - transport în comun, parc sau alte activităţi.

Cursurile față în față au fost suspendate începând cu data de 9 noiembrie, iar în prezent, elevii din toată țara desfășoară cursuri online, din cauza pandemiei de coronavirus. România este pregătită, în momentul de față, pentru a începe vaccinarea pe data de 27 decembrie. Primii vaccinați vor face parte din spitale de primă linie, iar imaginile cu primul român vaccinat vor fi transmise în direct.

Preșcolarii și elevii vor intra în vacanța de iarnă miercuri, 23 decembrie, urmând ca începerea cursurilor să se reia pe 11 ianuarie. Următoarea vacanță este programată în perioada 30 ianuarie – 7 februarie 2021, iar semestrul al II-lea va începe luni, 8 februarie.

Citește și: